- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Wild Poppies, το νέο hot bar resto της Αθήνας έχει ατμοσφαιρικό ντεκόρ, panasiatic κουζίνα και τέλειες μουσικές
Στη Σταδίου, μέσα στη στοά, μόλις άνοιξε τις πόρτες του
Το Wild Poppies είναι το καινούργιο μπαρ–ρεστό στο κέντρο της πόλης και ήρθε για να βάλει γεύσεις, ωραίες μουσικές και χρώμα στις νύχτες μας
Χρόνια πολλά πριν, σ΄αυτήν εδώ τη στοά της Σταδίου λίγο πριν την πλατεία Συντάγματος, ερχόμασταν για να χαρούμε το περίφημο Far East, ένα από τα πρώτα και πολύ γνωστά ασιατικά της Αθήνας. Αργότερα, όταν έκανε τον κύκλο του, άνοιξε στην θέση του το Kitty Cat κι ακόμη πιο μετά το bar club Dybbuk. Ε, λοιπόν, εδώ και λίγες μέρες η στοά ζει καινούργιες δόξες χάρη στο ολοκαίνουργιο, πανέμορφο και με εξωτική αύρα Wild Poppies (ελληνιστί άγριες παπαρούνες).
Το νέο bar restaurant του κέντρου κινούν κάποια από τα πιο δυνατά ονόματα της αθηναϊκής εστίασης-διασκέδασης, δηλαδή οι αδελφοί Πιτσιλή (Rock’n’ Roll, Balthazar, Dopios) μαζί με την ομάδα που τρέχει το Poco a Poco και το πολύ ζωντανό και κεφάτο Forte της Χάρητος στο Κολωνάκι. Ο χώρος του είναι σούπερ ατμοσφαιρικός και μοντέρνος, με αισθησιακά, φλογάτα κόκκινα στους τοίχους και υπέροχες ζωγραφιές –άγριες παπαρούνες, ένα μεγάλο ψάρι, κινέζικα ιδεογράμματα-, ένα πολύχρωμο ενυδρείο, μια μπάρα σαν κινέζικη παγόδα σε έντονο πετρόλ χρώμα, τραπέζια, καναπέδες και βελούδινες πολυθρόνες ολόγυρα.
Το Wild Poppies αγαπάει τις εξωτικές fusion γεύσεις και το μενού υπογράφει ο βραβευμένος και ταλαντούχος σεφ Σπύρος Μαυροειδής, εξπέρ στα κινέζικα, τα ταϊλανδέζικα, τα «ρύζια» (aka σούσι), τα bao buns και bao burgers, τη nikkei κουζίνα, αλλά και στα πιάτα που συνηθίζουμε να αποκαλούμε «to share», όλα αυτά τα νόστιμα τσιμπολόγια, δηλαδή, που με μεγάλο ενθουσιασμό μοιράζεται η παρέα τσουγκρίζοντας κρασιά και ωραία κοκτέιλ.
Ανοίγει κάθε μέρα στις 7 και το πάει μέχρι αργά, είναι το τέλειο στέκι για after office χαλαρωτικές στιγμές, ο dj ξεκινάει γκρουβάροντας ήσυχα από νωρίς κι όσο περνάει η ώρα «κλαμπίζει» με disco, funky, house μουσικές που κάνουν τον κόσμο να χορεύει. Ήδη κάθε μέρα γεμάτο, προβλέπεται χαμός τις νύχτες της γιορτινής περιόδου που τώρα στ’ αλήθεια ξεκινάει.
Σταδίου 7, (εντός στοάς), Σύνταγμα, 2103233334
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.