- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Nami Sushi: Αυθεντική ιαπωνική εµπειρία
Σταθερό σημείο συνάντησης στη Γλυφάδα για ποιοτική ιαπωνική κουζίνα
Στο Nami Sushi, στη Γλυφάδα, για νόστιμη ιαπωνική κουζίνα
Σταθερή αξία εδώ και 7 χρόνια, το βραβευµένο Nami Sushi, δηµιουργία του Industrial Designer Αλέξη Αγγελίδη, µε βαθιά εκτίµηση για την ιαπωνική κουλτούρα και αισθητική και σεβασµό στην παραδοσιακή ιαπωνική κουζίνα, αποτελεί το πιο γνωστό σηµείο συνάντησης των κατοίκων της Γλυφάδας (και µη) όταν θέλουν να γευτούν ποιοτική ιαπωνική κουζίνα.
Με προσφάτως ανανεωµένη και έµπειρη οµάδα, υπό τις οδηγίες του γνωστού Manager Ηρακλή Καραβασιλειάδη, του Head Chef Βασίλη Κατσαβού, αλλά και την επιµέλεια και υποστήριξη της Batard Consulting των γνωστών πλέον στον χώρο Chef Δηµοσθένη Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου, πειραµατίζεται και δηµιουργεί µοναδικά fusion πιάτα µε άριστη πρώτη ύλη και διαλεκτά τοπικά υλικά.
Από τα ορεκτικά ξεχωρίζουν το φρεσκότατο Tuna Tataki µε yuzu sauce, τα ιδιαίτερα χειροποίητα ιαπωνικά Gyoza, γεµιστά µε βοδινό Wagyu µέσα σε ζωµό φρέσκου ginger, το εξαιρετικό Sea bass ceviche µε “luche de tigre” (γάλα καρύδας, grapefruit, πίκλα ρέβας) και η υπέροχη Crispy Salmon Salad µε jalapenos sauce, ενώ από τα κυρίως το ασύλληπτο Wagyu Udon Noodles µε αρωµατικό µοσχαρίσιο ζωµό (ginger, sesame oil, chili oil) είναι “must have”! Επίσης, το Chilean Sea bass και το φιλέτο Wagyu for two, µε συνοδεία υπέροχου µυρωδάτου πουρέ πατάτας µε τρούφα.
Από τα signature Nami Maki Special Rolls, στις δηµοφιλείς και αγαπηµένες επιλογές των επισκεπτών ανήκουν τα κορυφαία Salmon Teriyaki roll, Golden Dragon roll και φυσικά το “musttry” White Dragon roll.
Τέλος στα best sellers των γλυκών, top θέση έχει το ιδιαίτερο Semifreddo µε Yuzu, ενώ από τη λίστα των εξαιρετικών cocktails, την οποία έχει επιµεληθεί ο βραβευµένος Αχιλλέας Πουληµένος και κυριολεκτικά απογειώνει ο Bar Manager Alexander Hill Triantafyllou, ξεχωρίσαµε το ψαγµένο Nami (µε sake, lime, flower, shisho leaves και original homemade gingerfoam) και το µοναδικά αρωµατικό Jasmine for Two (µε Gin in fused, green tea και Jasmine flowers).
“Food for thought” από εκείνους, time to experience από εµάς! Enjoy!