- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Shizen Rituals: Η ιαπωνική κουζίνα στα καλύτερά της
Εδώ θα δοκιμάσεις µερικά από τα καλύτερα πιάτα της ιαπωνικής κουζίνας που έχεις φάει ποτέ
Στο Shizen Rituals, στους Αμπελόκηπους, για νόστιμη ιαπωνική κουζίνα
Στην ιαπωνική γλώσσα «shizen» είναι µία λέξη που περιγράφει τη φύση στο σύνολό της. Όνοµα καθόλου τυχαίο για αυτή τη νόστιµη γωνιά, που άνοιξε στους Αµπελόκηπους πριν περίπου έναν χρόνο, για να µας µεταφέρει στα γευστικά µονοπάτια της Άπω Ανατολής. Η φιλοσοφία της ιαπωνικής κουζίνας βασίζεται πρώτα απ’ όλα στον απόλυτο σεβασµό προς τη φύση, στην εποχικότητα των υλικών της, στην αγνότητα των πρώτων υλών της. Κι αυτό είναι κάτι που ξέρουν καλά οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από το Shizen: τέσσερις φίλοι –ο Βασίλης και ο Βύρωνας Παπαθεοδώρου, ο Φώτης Μιχόπουλος και ο Νίκος Κωστιδάκης–, όλοι τους σεφ µε µεγάλη εµπειρία και θητεία σε µερικά από τα καλύτερα εστιατόρια ιαπωνικής κουζίνας στον κόσµο (όπως το NOBU, το Afury Izakaya και The Fat Duck). Οι τέσσερίς τους, κάθε πρωί αφού διαλέξουν αυστηρά ό,τι πιο φρέσκο έχει η αγορά, µπαίνουν στην κουζίνα για να ετοιµάσουν κάθε συνταγή από την αρχή, µε τη φροντίδα που της αξίζει. Γεγονός που εξηγεί γιατί στο Shizen Rituals θα δοκιµάσεις µερικά από τα καλύτερα πιάτα της ιαπωνικής κουζίνας που έχεις φάει ποτέ. Από το (πραγµατικά εκπληκτικό) sushi, µέχρι τα λαχταριστά sando και τα λεπτοδουλεµένα gyoza, το Party, Vegan ή California Platter µε ποικιλία από ακαταµάχητα rolls για special occasions και το must try Dragon hot roll, ζεστό ρολό χελιού µε αγγούρι, αβοκάντο και sushi rice σε φύλλο nori, σουσάµι και sauce χελιού, όλα έχουν δηµιουργηθεί µε απίστευτη προσήλωση ακόµη και στην παραµικρή λεπτοµέρεια. Το ακόµα καλύτερο; Οι τιµές είναι κάτι παραπάνω από φιλικές!
Extra tip: Μην παραλείψεις τα γλυκά. H pastry chef Φιλιώ Τζιουροπούλου, µε περγαµηνές από το Matsuhisa Athens, κάνει θαύµατα µε τη ζάχαρη.