10 αθηναϊκά στέκια με τέλεια γλυκά

Ζαχαροπλαστεία Παπαπαρασκευάς: Για τα πιο γλυκά Χριστούγεννα!

Τα πάντα εδώ είναι χειροποίητα και φτιάχνονται με τα πιο αγνά υλικά

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ζαχαροπλαστεία Παπαπαρασκευάς: Παραδοσιακά γλυκά με τέχνη και μεράκι, από την Ξάνθη.

Πίσω στο μακρινό 1926 ο Γεώργιος Παπαπαρασκευάς άρχισε να ετοιμάζει με απαράμιλλη τέχνη και μεράκι τα παραδοσιακά γλυκά, για τα οποία έμελλε να κάνει την Ξάνθη ξακουστή όχι μόνο σε όλη την Ελλάδα αλλά και έξω από αυτή. Στα χνάρια του βαδίζει και η σημερινή τέταρτη γενιά της οικογενειακής αυτής επιχείρησης, την οποία από το 2013 έχουμε την τύχη να βρίσκουμε και στην Αθήνα, στη Γλυφάδα.
Πρωταγωνιστές των ημερών, βεβαίως, τα εποχιακά γλυκά, μια και τα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών. Απολαυστικά μελομακάρονα Ισλί, γεμιστά με ψιλοκομμένα, καβουρντισμένα καρύδια, βουτηγμένα σε σιρόπι μελιού, αλλά και λαχταριστοί κουραμπιέδες ατύλιχτοι, με παραδοσιακό μπισκότο, ψιλοκομμένα, καβουρντισμένα αμύγδαλα και χειροποίητο παραδοσιακό φρέσκο βούτυρο γάλακτος, πασπαλισμένοι με ζάχαρη άχνη! Και φυσικά, η φημισμένη βασιλόπιτα σε δύο εκδοχές, η παραδοσιακή πολίτικη και η βασιλόπιτα-τσουρέκι!
Μαζί με αυτά τα γιορτινά, τα Ζαχαροπλαστεία Παπαπαρασκευάς μας προτείνουν και μια σειρά από ονειρεμένες γεύσεις, σαν τις διάσημες καριόκες τους, τα υπέροχα αμυγδαλωτά, τα σιροπιαστά που θα σας μείνουν αξέχαστα, όπως σαραγλί, κανταΐφι και μπακλαβάς, κι ακόμη κεράσματα, βουτήματα, σοκολάτες και άλλα πολλά!
Αγαπάμε τα γλυκά Παπαπαρασκευάς γιατί είναι όλα τους υπέροχα αλλά και γιατί τα πάντα εδώ είναι χειροποίητα και φτιάχνονται με τα πιο αγνά υλικά (φρέσκα αυγά και φρέσκο γάλα, φρέσκο βούτυρο δικής τους παραγωγής, αρίστης ποιότητας ξηρούς καρπούς από την ορεινή Ξάνθη), καθημερινά στο υπερσύγχρονο εργαστήριο 1.200 τ.μ. της επιχείρησης που βρίσκεται στο Πετροχώρι της Ξάνθης.
Σημειώστε, τέλος, ότι κατόπιν συνεννόησης με τα καταστήματα όλα τα καλά του Παπαπαρασκευά μπορούν να έρθουν και στην πόρτα σας! Ανοιχτά καθημερινά 08.30 με 21.30.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου