- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Okio: Η Michelin γαστρονομική εμπειρία στο κέντρο της Αθήνας
Προορισμός για κάθε λάτρη της γαστρονομίας
Okio: υπέροχη δημιουργική κουζίνα στην καρδιά του Συντάγματος
Tο Okio στο Σύνταγμα αναγνωρίστηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από τον γνωστό όσο και διακεκριμένο διεθνώς οδηγό Michelin σαν μία από τις εξέχουσες γαστρονομικές εμπειρίες στην Αθήνα. Και αυτό δεν είναι διόλου τυχαίο.
Ο Executive head chef Παναγιώτης Γιακαλής μαζί με τον head chef Γιώργο Τσόλκα, και τον consult chef Πέτρο Φωτείνη, δημιουργούν με πολύχρονη πείρα, αστείρευτη έμπνευση και πολύ μεράκι fusion προτάσεις με βάση τη μεσογειακή κουζίνα προτείνοντας υπέροχους γευστικούς συνδυασμούς και «παντρέματα» με όλες τις σύγχρονες τάσεις της διεθνούς γαστρονομίας.
Το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από συναρπαστικό και είναι ένας από τους λόγους που το Okio, στον μοντέρνο και μίνιμαλ αισθητικής ζεστό χώρο του, φιλοξενεί καθημερινά πολλούς γνώστες και λάτρεις της γαστρονομίας.
Ξεκίνησε το γεύμα σου με κάποιο ντελικάτο πιάτο όπως τα παντζάρια με σμέουρα, καπνιστό χέλι και ταμάρινδο, στη συνέχεια απόλαυσε ολόφρεσκο ψάρι ημέρας με τσίλι, πίκλα, φινόκιο, κρεμμύδι και εσπεριδοειδή, ή το έξοχο, βαθιάς νοστιμιάς Flap Black Angus με κασταμανίτη, αγκινάρα Ιερουσαλήμ, τρούφα και miso. Όλα τα πιάτα είναι φτιαγμένα με διαλεχτά υλικά πρώτης ποιότητας τα οποία το Okio προμηθεύεται από Έλληνες παραγωγούς. Συνδύασε τα πιάτα του μενού με κάποιο εξαιρετικό κρασί από την πολύ προσεγμένη wine list ή με ένα από τα τέλεια cocktails της μπάρας.
Κράτα λίγο «χώρο» για το τέλος γιατί και στα γλυκά η δημιουργικότητα απογειώνεται και ίσως υποκύψεις σε περισσότερες από μία επιλογές από αυτές που προτείνονται.