6 νόστιμες στάσεις στο Κουκάκι

Thomas 1971 Tavern: Το σύγχρονο εστιατόριο-ταβέρνα που αναβιώνει την παλιά Αθήνα

Νόστιμη, παραδοσιακή ελληνική κουζίνα όπως παλιά

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Thomas 1971 Tavern
Thomas 1971 Tavern
Thomas 1971 Tavern
Thomas 1971 Tavern

Thomas 1971 Tavern: μία διαφορετική νεοταβέρνα στο Κουκάκι

Ξεχωριστή νεοταβέρνα, οι άνθρωποι της οποίας ήθελαν να αναβιώσουν μια εξευγενισμένη παραδοσιακή μεταπολεμική ταβέρνα της Αθήνας του 1950 και μετά – έτσι, την αισθητική αποτύπωση ανέλαβε ο σκηνογράφος Αντώνης Χαλκιάς, γνωστός από τις σειρές «Το νησί», «Άγριες μέλισσες» και «Ο παράδεισος των κυριών».

Στην Thomas 1971 Tavern ντόπιοι και ξένοι επισκέπτες απολαμβάνουν νόστιμη, παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, μαγειρεμένη με άριστης ποιότητας υλικά, καθημερινά εδώ στην κουζίνα τους, όπου φτιάχνουν και το δικό τους φοβερό προζυμένιο ψωμί. Το μενού σχεδιάστηκε από τον σεφ Χρήστο Παπαθεοδώρου και την ομάδα του και υλοποιείται από τον σεφ Δημήτρη Παναγιώτου, με πρώτες ύλες εποχιακές αλλά και αυτές που κυρίως χρησιμοποιούσαν οι Αθηναίοι εκείνης της εποχής, λαχανικά, κρεατικά, πουλερικά και ψάρια.

Καθημερινά από τις 12 το μεσημέρι και έως τις 12 το βράδυ η κουζίνα θα σας προτείνει μοναδικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, όπως μοσχάρι γιουβέτσι, σουτζουκάκια σε κόκκινη σάλτσα με πουρέ με ξινόγαλο, μπριάμ με τυρί Γαλένι, αρνί στο φούρνο με άγρια χόρτα και αρωματικά βότανα, χοιρινή τηγανιά, παστίτσιο, μουσακά και άλλα πολλά, ενώ δεν λείπουν και τα ψαρικά, ανάλογα με ό,τι βρίσκουν καθημερινά στην ψαραγορά. Όλα αυτά σε ένα περιβάλλον πολυσυλλεκτικό, καθώς θα συναντήσετε από καλλιτέχνες και ανθρώπους που κάνουν τη βόλτα τους σε μια από τις πιο όμορφες περιοχές της Αθήνας, μέχρι ενημερωμένους ξένους επισκέπτες.

www.thomas1971.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου