- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Θεσσαλονίκη έχεις Po’ Boys, το ξέρεις;
Θεσσαλονικείς τρέξτε στα Άνω Λαδάδικα για τα burgers της ζωής σας!
![Po’ Boys Po’ Boys](/images/1074x600/jpg/files/2023-10-06/po_boys__7_.jpg)
Το Po’ Boys, το αγαπημένο μπεργκεράδικο της Αθήνας, άνοιξε νέο κατάστημα στη Θεσσαλονίκη
Όταν το Po’ Boys άνοιξε σε εκείνη τη γωνία της Λεπενιώτου πριν 5 χρόνια, η Αθήνα έμαθε από την αρχή τι πραγματικά σημαίνει «αυθεντικό BBQ». Κάθε βράδυ, όλο το βράδυ, εκλεκτό κρέας ψήνονταν στο καπνιστήριο του υπογείου, για να βρει ύστερα τη θέση του σε λουκούλλεια σάντουιτς και burgers που δεν είχαν προηγούμενο. Δεν νομίζω ότι έχω φάει πιο τρυφερό brisket, πιο νόστιμο pulled pork ή πιο ζουμερό μπιφτέκι.
![Po’ Boys Po’ Boys](/images/w734/jpg/files/2023-10-06/po_boys__2_.jpg)
Όλα αυτά τα λαχταριστά πλέον δεν είναι προνόμιο μόνο της Αθήνας, αφού το Po’ Boys μόλις απέκτησε παράρτημα και στη Θεσσαλονίκη. Ο σεφ και ιδιοκτήτης του Po’ Boys Βασίλης Σπόρος σε συνεργασία με τον Σταύρο Σαββίδη και τον Γιώργο Βακαλέρη που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στη συμπρωτεύουσα, επέλεξαν τη γωνία Δραγούμη και Αγίου Μηνά για να στήσουν εδώ το σαλονικιώτικο Po’ Boys. Με άλλα λόγια, Θεσσαλονικείς τρέξτε στα Άνω Λαδάδικα για τα burgers της ζωής σας!
![Po’ Boys Po’ Boys](/images/w734/jpg/files/2023-10-06/po_boys__9_.jpg)
Συνταγή που πετυχαίνει, δεν την αλλάζεις για αυτό και το Po’ Boys της Θεσσαλονίκης σερβίρει ό,τι και στην Αθήνα: παραδοσιακές νεορλεανέζικες συνταγές, γεύσεις από τον αμερικάνικο νότο και αυθεντικό σιγοκαπνιστό BBQ που μας κάνει να γλείφουμε τα δάχτυλά μας. Ο custom offset smoker ψήνει σταθερά σε θερμοκορασία 120ο C και για τουλάχιστον 8 ώρες brisket, pork ribs, crispy pork belly και pulled pork που ύστερα θα σερβιριστούν μέσα σε burgers ή πιατέλες μαζί, βεβαίως, με όλα τα απαραίτητα συνοδευτικά.
![Po’ Boys Po’ Boys](/images/w734/jpg/files/2023-10-06/po_boys__5_.jpg)
Όχι μόνο όμως… Ως αυθεντικό στέκι της αμερικάνικης κουζίνας το Po’ Boys φτιάχνει επίσης ένα σωρό σχετικές λιχουδιές όπως το παραδοσιακό χειροποίητο λουκάνικο Andouille (τη μυστική συνταγή του οποίου ο Βασίλης Σπόρος έφερε από τη Νέα Ορλεάνη), τραγανό Buttermilk Fried Chicken, αλλά και το best seller Mac ‘N’ Cheese. Μαθαίνουμε, επίσης, πως η μαγειρική ομάδα επέλεξε να κρατήσει κρυφά τα υπόλοιπα (εξίσου πολύ) δυνατά χαρτιά της, για αυτό και σχεδόν κάθε μήνα το κοινό της Θεσσαλονίκης θα βλέπει να προστίθενται νέα πιάτα στο μενού.
![Po’ Boys Po’ Boys](/images/w734/jpg/files/2023-10-06/po_boys__6_.jpg)
Τι άλλο; To burger σου θα βρει την ιδανική συνοδεία σε μία μπίρα από κάποια ελληνική μικροζυθοποιία (υπάρχουν πραγματικά πολλές ετικέτες), ενώ για το τέλειο κλείσιμο υπάρχουν τα γλυκά που λάτρεψαν όλοι οι Αθηναίοι: Chocolate Brownie, ρολάκια κανέλλας με Dulce de Leche, παγωτό μηχανής και τα υπέρτατα Beignets (δηλαδή λουκουμάδες αλά Νέα Ορλεάνη) – ειδικά το τελευταίο μην το παραλείψεις για κανένα λόγο.
Ίωνος Δραγούμη 17, Θεσσαλονίκη, 2311218281, Instagram: @poboys_skg
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Όλα τα φαγητά ένα ταξίδι στην ευλογημένη γη της Μεσσηνίας
Η τέλεια καλοκαιρινή επιλογή για φαγητό µετά τη θάλασσα
Γεύσεις που δεν θα βρεις εύκολα αλλού και που σίγουρα θα θυµάσαι για καιρό.
«Προτεραιότητα στην ποιότητα»
Κρητικό μεράκι και προϊόντα φερμένα κατευθείαν από το νησί
Γνωστό για τις υπέροχες λιχουδιές του, έχει καθιερωθεί ως ο απόλυτος all day προορισµός στην Ηλιούπολη
Aξεπέραστη, αυθεντική, καναδέζικου στιλ πίτσα
Η new age σουβλακερί που στεγάζεται σε γνωστή μονοκατοικία του Πειραιά, οφείλει την ύπαρξή της στο μεράκι μιας παρέας Πασαλιμανιωτών, με πρώτο και καλύτερο τον Μπάμπη που «τρέχει» καθημερινά το κατάστημα
Πάνω στη θάλασσα, με τέλειο φαγητό, έξυπνα κοκτέιλ και καλοκαιρινή, νησιώτικη ατμόσφαιρα
Το νέο εστιατόριο της Αντιπάρου ανοίγει με μία νόστιμη έκπληξη
Γύρος στα κάρβουνα και άλλες ζουμερές αμαρτίες από τα χέρια του Χριστόφορου Πέσκια
Χωρίς πυροτεχνήματα εντυπωσιασμού, μόνο γεύσεις βαθιάς νοστιμιάς
Από τους σεφ του Delta στο ΚΠΙΣΝ, Γιώργο Παπαζαχαρία και Θάνο Φέσκο
Το εστιατόριο της οδού Ικτίνου, που το 2013 κατέβασε ρολά παύοντας να σερβίρει τις διάσημες πατάτες κομπλέ και το φημισμένο γεμιστό του μπιφτέκι, ξανάνοιξε!
Ένας μικρός παράδεισος στην καρδιά της πόλης
Θα βρείτε πολλά και νόστιμα, όπως τις ημίπαστες φρέσκες σαρδέλες στα ορεκτικά
Η ταράτσα του Olympias Rooftop είναι έτοιμη να σου προσφέρει μια καταπληκτική εμπειρία με θέα σε Ακρόπολη, Υμηττό και Λυκαβηττό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.