- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
NiDo, το ωραίο γαστρομπάρ του σεφ Νίκου Θωμά στο Κολωνάκι
Μισό μπαρ-μισό εστιατόριο, ένα ολόκληρο στέκι
NiDo, το εστιατόριο του σεφ Νίκου Θωμά είναι το στέκι σου στο Κολωνάκι
Λίγο μετά τις 20.00, μια ώρα δύσκολη. Έχεις μόλις φύγει από το γραφείο, αλλά δεν θες να γυρίσεις ακόμα σπίτι. Λαχταράς όσο τίποτα ένα ποτό στο κέντρο, να ακούσεις ωραίες μουσικές, να συναντήσεις έναν καλό φίλο, να αποφορτιστείς όπως πρέπει. Εντωμεταξύ γουργουρίζεις κιόλας... Για να καλύψεις όλες τις παραπάνω ανάγκες (φαγητό, ποτό, μουσική, ίσως και λίγο φλερτ) στο κέντρο της πόλης θα βρεις πολλές επιλογές. Όμως καμία δεν θα είναι σαν το NiDo.
Μισό μπαρ-μισό εστιατόριο, το γαστρομπάρ του βραβευμένου σεφ Νίκου Θωμά δεν είναι τυχαίο που πήρε αυτόν τον τίτλο. Το όνομά του σημαίνει «φωλιά» στα ισπανικά και αυτό ακριβώς είναι: μία νόστιμη «φωλιά», ένα στέκι που μας χωράει όλους γιατί τα συνδυάζει όλα… φαγητό, ποτό, μουσική και το νόστιμο άγγιγμα ενός σεφ που έχει ταλέντο και ένα μυαλό που δεν κάθεται ποτέ ήσυχο.
Στο NiDo θα βρεις ψηλά τραπεζάκια με άνετα stools, θα βρεις και χαμηλά τραπέζια με καρέκλες ή/και καναπέ. Θα βρεις ένα Dj booth όπου φιλοξενούνται γνωστοί έλληνες Djs, θα βρεις και μία ανοιχτή κουζίνα που κάνει τα δικά της “remix”. Το μενού, βλέπεις, μπλέκει διάφορες γευστικές κουλτούρες του κόσμου μεταξύ τους, και τις σερβίρει σε πρωτότυπους μεζέδες ιδανικούς για να μοιραστούν ανάμεσα σε μια παρέα.
Από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να παραγγείλεις είναι τα στρείδια. Θα τα βρεις σε αρκετές εκδοχές, όλες τους ιδιαίτερα δημιουργικές. Ας πούμε, τι θα έλεγες για ένα ολόφρεσκο στρείδι με ζωμό χωριάτικης και πίκλα κρεμμύδι; Για ένα στρείδι με tempura και γλάσο sweet chili; Μήπως προτιμάς ένα καπνιστό στρείδι με βούτυρο N’duja;
Μετά τα στρείδια, μείνε στον βυθό για μια βουτιά στο πιάτο με το καλαμάρι που θα έρθει σε μορφή… σπαγγέτι μαζί με kimchi beurre blanc, chorizo και kimchi seeds. Αν και εξίσου θαλασσινή και νόστιμη είναι και η βάφλα μπακαλιάρου με μπακαλιάρο κονφί, βάφλα με φύκια και μία hollandaise με jalapenos.
Αν, τώρα, προτιμήσεις το κρέας, την προσοχή σου αξίζουν το tartare μοσχάρι (από βιολογικό φιλέτο) με μαγιονέζα bonito, καραμελωμένο κρεμμύδι και σκόνη πορτσίνι, αλλά και η πανσέτα με γκρεμολάτα και πίκλα από κίτρινο παντζάρι. Από τη μέση του τραπεζιού, δεν πρέπει να λείψει ούτε η τερίνα πατάτας με μαγιονέζα τρούφας και κρόκο, αναπάντεχη και γενναιόδωρη σε κάθε της μπουκιά.
Όλα αυτά, τα συνοδεύεις με ένα ωραίο κρασί, ένα premium straight ποτό ή με κάποιο από τα 14 cocktails signature ή μη (σ.σ. την Tequila Sunrise να πάρεις). Να σημειώσουμε πως η wine list περιλαμβάνει περισσότερες από 100 ετικέτες του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα (τα κρασιά ήπιας παρέμβασης δεν λείπουν) και πως γύρω στις 20 ετικέτες σερβίρονται και σε ποτήρι. Να πας, να τσουγκρίσεις και να περάσεις απρόσμενα καλά ένα τυχαίο βράδυ καθημερινής.
Λεβέντη 5, Κολωνάκι, 210 7250226, Δευτέρα-Σάββατο: 19.00-02.00, Κυριακή κλειστά, www.nidoathens.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.