- CITY GUIDE
- PODCAST
-
27°
![Ελένη Ψυχούλη Ελένη Ψυχούλη](/images/120x120/3/jpg/files/2023-03-20/eleni-psychouli-contributor-athens-voice.jpg)
![Λουίζα Λουίζα](/images/1074x600/jpg/files/2023-09-22/louiza_%CE%B5%CE%BE%CF%892.jpg)
Η Λουίζα στον Νέο Κόσμο είναι ένα all day στέκι για ποτό, brunch και μεζεδάκια
Ο Νέος Κόσμος δεν είναι πια «ανερχόμενος» αλλά μια γειτονιά με τη δική της σφραγίδα στο γευστικό χάρτη της πόλης. Κέντρο-απόκεντρο, με εύκολη πρόσβαση από παντού, έγινε γνωστός με το ΦΙΤΑ, που πρώτο τον έβαλε στις διαδρομές της νοστιμιάς. Πίσω λοιπόν, από το Intercontinental, κεντρικότατα και στον απόηχο της Λαγουμιτζή, όσοι -και είναι πολλοί-, δουλεύουν στις πολλές ολόγυρα εταιρίες, μπορούν να χαρούν, αφού πια έχουν ένα στέκι για το ποτό τους μετά το γραφείο. Και πολλά μεζεδάκια να τσιμπήσουν και πιάτα κανονικά να χορτάσουν την πείνα τους.
![Λουίζα Λουίζα](/images/w734/jpg/files/2023-09-22/louiza.jpg)
Βεραμάν και ροζάκι, με νοσταλγικά λευκά φερ-φορζέ και αντίστοιχη ρομαντική art de la table, η Λουίζα, θέλει να την αποκαλούν «εδεσματοπωλείο». Μια άλλη λέξη για να ορίσεις ένα all day στέκι, το οποίο ποντάρει πολύ στο brunch του. Μια παρέα επτά νέων παιδιών που όλοι έχουν τη δική τους εμπειρία στην εστίαση, αποφάσισαν να στήσουν εδώ, το μαγαζί που θα ήθελαν για προσωπική τους χρήση αλλά έλειπε από την περιοχή. Οπότε, τα παιδιά των γύρω εταιριών, που λέγαμε, μπορούν να κάνουν ένα πρωινό πέρασμα για γλυκές αβγόφετες με σοκολάτα, φράουλες και κρέμα πορτοκάλι, πιο πρωτότυπα ακόμη, αλμυρές αφγόφετες με κρέμα φέτας, αβγό και μπέικον ή πολύ απλά, ένα τοστ με αβοκάντο και αβγό.
![Λουίζα Λουίζα](/images/w734/jpg/files/2023-09-22/louiza_%CF%80%CF%81%CF%89%CE%B9%CE%BD%CE%BF.jpg)
Πολλοί θα προτιμήσουν την πρωτοτυπία μιας κροκέτας μουσακά εγώ χαίρομαι περισσότερο με τα τηγανητά αβγά με πατάτες-όλοι μια απλότητα νοσταλγούμε. Η ιδιαίτερη κατηγορία "to share" φροντίζει τις παρέες που θέλουν να μοιραστούν κάτι με το κοκτέιλ τους: μικρά μπεργκεράκια, pinza σε διαφορετικές γεύσεις, κλαμπ σάντουιτς που ξεφεύγει από το βαρετό-κλασικό, με ψητό κοτόπουλο, μαγιονέζα πιπεριού, αβοκάντο και μαρμελάδα κρεμμυδιού. Οι μακαρονάδες φλερτάρουν με την Ελλάδα και την παράδοση, ωραία ιδέα τα σπαγγέτι με απάκι και χωριάτικο λουκάνικο, πρωτότυπη ιδέα το ριζότο καρμπονάρα με παστό κρόκο αβγού ή το τραχανότο με κολοκύθα και φέτα.
![Burger προβατίνας Burger προβατίνας](/images/w734/jpg/files/2023-09-22/burger_%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%B1%CF%82.jpg)
Η προβατίνα, η οποία να σας ενημερώσω γνωρίζει τέτοιες δόξες στα μενού των εστιατορίων που η τιμή της έχει φτάσει στο Θεό και ταυτόχρονα αρχίζει να εμφανίζει σοβαρές ελλείψεις, εδώ σερβίρεται σε μπεργκεράκι με τζατζίκι, λάχανο και καρότο αλλά υπάρχει και ένα πιο κοσμοπόλιταν ριμπ-άι για όσους το κρέας τους το προτιμούν λιγότερο ρουστίκ. Οι γονείς θα χαρούν με το μικρό παιδικό μενού αν και οι τραγανές, ολόχρυσες μπουκίτσες τηγανητής πατάτας αρκούν να δώσουν χαρά μεγάλη σε μικρούς και μεγάλους.
![Λουίζα Λουίζα](/images/w734/jpg/files/2023-09-22/louiza_%CE%B5%CE%BE%CF%89.jpg)
Σφιγγός 13 & Λαγουμτζή, 2109218120
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Όλα τα φαγητά ένα ταξίδι στην ευλογημένη γη της Μεσσηνίας
Η τέλεια καλοκαιρινή επιλογή για φαγητό µετά τη θάλασσα
Γεύσεις που δεν θα βρεις εύκολα αλλού και που σίγουρα θα θυµάσαι για καιρό.
«Προτεραιότητα στην ποιότητα»
Κρητικό μεράκι και προϊόντα φερμένα κατευθείαν από το νησί
Γνωστό για τις υπέροχες λιχουδιές του, έχει καθιερωθεί ως ο απόλυτος all day προορισµός στην Ηλιούπολη
Aξεπέραστη, αυθεντική, καναδέζικου στιλ πίτσα
Η new age σουβλακερί που στεγάζεται σε γνωστή μονοκατοικία του Πειραιά, οφείλει την ύπαρξή της στο μεράκι μιας παρέας Πασαλιμανιωτών, με πρώτο και καλύτερο τον Μπάμπη που «τρέχει» καθημερινά το κατάστημα
Πάνω στη θάλασσα, με τέλειο φαγητό, έξυπνα κοκτέιλ και καλοκαιρινή, νησιώτικη ατμόσφαιρα
Το νέο εστιατόριο της Αντιπάρου ανοίγει με μία νόστιμη έκπληξη
Γύρος στα κάρβουνα και άλλες ζουμερές αμαρτίες από τα χέρια του Χριστόφορου Πέσκια
Χωρίς πυροτεχνήματα εντυπωσιασμού, μόνο γεύσεις βαθιάς νοστιμιάς
Από τους σεφ του Delta στο ΚΠΙΣΝ, Γιώργο Παπαζαχαρία και Θάνο Φέσκο
Το εστιατόριο της οδού Ικτίνου, που το 2013 κατέβασε ρολά παύοντας να σερβίρει τις διάσημες πατάτες κομπλέ και το φημισμένο γεμιστό του μπιφτέκι, ξανάνοιξε!
Ένας μικρός παράδεισος στην καρδιά της πόλης
Θα βρείτε πολλά και νόστιμα, όπως τις ημίπαστες φρέσκες σαρδέλες στα ορεκτικά
Η ταράτσα του Olympias Rooftop είναι έτοιμη να σου προσφέρει μια καταπληκτική εμπειρία με θέα σε Ακρόπολη, Υμηττό και Λυκαβηττό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.