![114824-667199.jpg 114824-667199.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/114824-667199.jpg)
![81179-163868.jpg 81179-163868.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2014/11/13/81179-163868.jpg)
Μπαχαρικά, βότανα μαζί με ό,τι πιο ωραίο έχει η ελληνική κουζίνα σε μεζεδάκια. Σε αυτά τα λίγα και καλά ειδικεύεται η Άγονη Γραμμή και έχει καταφέρει να είναι από τα πιο γνωστά μεζεδοπωλεία της Νέας Φιλαδέλφειας τα τελευταία 20 χρόνια.
Βρεθήκαμε εδώ ένα όμορφο βράδυ Παρασκευής και πέσαμε σε ζωντανή μουσική με έντεχνα και παλιά λαϊκά τραγούδια (μαθαίνουμε ότι τα live συνεχίζονται τα βράδια του Σαββάτου και τα μεσημέρια της Κυριακής). Η ατμόσφαιρα όμορφη και κεφάτη, με τις ωραίες μουσικές να κρατούν τη διάθεση στα ύψη, σε ένα χώρο που θυμίζει καλοκαίρι σε νησί.
Στην αρχή κατέφτασε το μυρωδάτο κέρασμα: κρητικά παξιμαδάκια μαζί με ένα μείγμα από 15 διαφορετικά αρωματικά βότανα. Στη συνέχεια χορτάσαμε με νοστιμότατες μαντήλες Θράκης (πουγκιά από τραγανό χωριάτικο φύλλο με γέμιση φρέσκου μοσχαρίσιου κιμά), τέλεια γιαπράκια Κάσου (χειροποίητα μικρά ντολμαδάκια από κρητικό αμπελόφυλλο και μοσχαρίσιο κιμά) και τη σπεσιαλιτέ του καταστήματος: γεμιστό καλαμάρι στα κάρβουνα. Δημοφιλή πιάτα είναι και οι ψευτοκεφτέδες Σαντορίνης αλλά και ο γαύρος...αμπελουργός (φιλέτο γαύρου τυλιγμένο με αμπελόφυλλο στο φούρνο).
Για το τέλος έχει (πάλι) κέρασμα χειροποίητα γλυκίσματα- έκπληξη. Αξίζει να τα δοκιμάσεις όλα.
Αν φύγεις τώρα, προλαβαίνεις το επόμενο καράβι για την Άγονη Γραμμή…
Χρυσοστόμου Σμύρνης 10, Νέα Φιλαδέλφεια, 210 2511420, website: www.agonigrammi.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.