![114824-667199.jpg 114824-667199.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/114824-667199.jpg)
![Lygaria Farm & Kitchen Lygaria Farm & Kitchen](/images/1074x600/jpg/files/2023-08-08/img_1808.jpg)
Το Lygaria Farm & Kitchen μέσα στο Kea Retreat, στην Τζια είναι ένα διαφορετικό, βιώσιμο εστιατόριο που ακολουθεί τη farm to table και zero waste φιλοσοφίαhttps://www.kearetreat.com/
Ο αέρας φέρνει το άρωμα του θυμαριού και της άγριας ρίγανης. Στα αυτιά σου φτάνει μόνο το τραγούδι των τζιτζικιών και μπροστά σου απλώνεται το βαθύ μπλε της θάλασσας. Σε αυτό τον όρμο, στο Ψάθι της Τζιας η ζωή κυλά γλυκά, ατάραχη. Το ιδανικό σκηνικό για να φιλοξενήσει το Lygaria Farm & Kitchen, ένα εστιατόριο που ωστόσο δεν ακολουθεί την κλασική έννοια του όρου.
![Lygaria Farm & Kitchen Lygaria Farm & Kitchen](/images/w734/jpg/files/2023-08-08/005_dji_0811_4.jpg)
Εδώ, η πλειοψηφία των πρώτων υλών καταφθάνουν απευθείας από τη γη που περικλείει το εστιατόριο. Υπάρχει ένας ελαιώνας, ένας αμπελώνας, ένας κήπος με λαχανικά και άγρια βότανα – όλα καλλιεργούνται με παραδοσιακές γεωργικές τεχνικές. Τα υπόλοιπα προϊόντα έρχονται από τοπικούς παραγωγούς και ψαράδες. Ο σεφ έχοντας ό,τι πιο αγνό στη διάθεσή του αποφάσισε το μενού του να ακολουθεί τη φύση, να μην συμβαίνει το αντίστροφο. Έτσι, το μενού αλλάζει κάθε μέρα ανάλογα με τη σοδειά ή την ψαριά.
![Lygaria Farm & Kitchen Lygaria Farm & Kitchen](/images/w734/jpg/files/2023-08-08/img_1757.jpg)
Σεφ στο Lygaria Farm & Kitchen είναι ο Uriel Eshet. Ο Uriel έχει δουλέψει σε μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, από τα βραβευμένα με αστέρια Michelin Noma και Amass στην Κοπεγχάγη, μέχρι το Ikoyi στο Λονδίνο και το Blue Hill και το Estella της Νέας Υόρκης. Με την Ελλάδα νιώθει μία βαθύτερη σύνδεση καθώς επισκέπτεται τη χώρα μας από τότε που ήταν δύο ετών. Η κουζίνα του Uriel ισορροπεί σε μία λεπτή γραμμή αφού ο ίδιος επιδιώκει την τελειότητα χωρίς επιτήδευση ή φλυαρίες. Πιστεύει ότι το απλό φαγητό μπορεί να είναι εκπληκτικό και πως όροι όπως «βιωσιμότητα» και “farm to table” θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο σε εκείνες τις σπάνιες περιπτώσεις αληθινής αφοσίωσης στο σκοπό αυτό.
![Uriel Eshet Uriel Eshet](/images/w734/jpg/files/2023-08-08/img_1836.jpg)
Στο Lygaria Farm & Kitchen, o Uriel και η ομάδα του πειραματίζονται ενσωματώνοντας λιγότερο γνωστά συστατικά στα πιάτα ή χρησιμοποιώντας τα πιο κοινά υλικά με ασυνήθιστους τρόπους. Για παράδειγμα, τα κεφάλια των ψαριών, οι ουρές και τα κόκαλα δεν πετιούνται, αλλά αξιοποιούνται με ευρηματικούς τρόπους ακολουθώντας τη φιλοσοφία του zero waste.
![Lygaria Farm & Kitchen Lygaria Farm & Kitchen](/images/w734/jpg/files/2023-08-08/img_1831.jpg)
Το Lygaria Farm & Kitchen είναι μέρος του Kea Retreat, που ειδυλλιακά τοποθετημένο ανάμεσα στους κυματιστούς λόφους της Τζιας, έχει στόχο να θρέψει όχι μόνο το σώμα μέσα από το εξαιρετικό φαγητό του Lygaria Farm & Kitchen, αλλά και την ψυχή όσων των επισκέπτονται, προσφέροντάς τους μία ολιστική εμπειρία. Το Kea Retreat διαθέτει μια σειρά υπερβατικών πρακτικών όπως γιόγκα, διαλογισμό, sound baths και άλλων αισθητηριακών περιπετειών, όπως πεζοπορίες σε αρχαία μονοπάτια, επισκέψεις στην πρωτεύουσα της Κέας και καγιάκ σε απομονωμένες αμμώδεις παραλίες. Αν φέτος βρεθείτε στη Τζια, αξίζει να το ανακαλύψετε.
![Lygaria Farm & Kitchen Lygaria Farm & Kitchen](/images/w734/jpg/files/2023-08-08/img_1813.jpg)
Kea Retreat: Όρμος Ψάθι, Τζια, 6986774151, www.kearetreat.com
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.