Resto

Mythos Zan Moreas: Στο αγαπημένο all day της πλατείας του Αγίου Θωμά στο Γουδή όλες οι ηλικίες συναντιούνται για μπραντς, πίτσες και ποτά

Μεταμορφώθηκε το αγαπημένο στέκι στην πλατεία του Γουδή και σφύζει από φοιτητές

123648844_3742119349154412_1469692113229505605_n1.jpg
Κατερίνα Καμπόσου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μύθος Ζαν Μωρεάς

Η πλατεία του Αγίου Θωμά είναι από τις αγαπημένες μου. Πρωτεύουσα των φοιτητών, αποκαλούν κάποιοι την γειτονιά αυτή στο Γουδή καθώς γεμίζει πάντα κυρίως από φοιτητές που κινούνται γύρω από την πανεπιστημιούπολη, την πολυτεχνειούπολη και την Ιατρική. Οι περισσότεροι γνωρίζονται μεταξύ τους, όχι μόνο από τα φοιτητικά έδρανα αλλά και από τα διπλανά καθίσματα στα λεωφορεία που ανηφορίζουν στις σχολές αλλά και από τα κοινά στέκια πάνω στην πολύβουη πλατεία στα οποία έχουν ανταλλάξει ματιές και… προφίλ στο instagram. Ένα από αυτά ο Μύθος, το μεγαλύτερο καφέ της πλατείας-σήμα κατατεθέν ολόκληρης της περιοχής αφού στέκεται στο ίδιο σημείο για πάνω από 20 συναπτά χρόνια. Βρίσκεται επί της Παπαδιαμαντοπούλου αλλά διαθέτει τραπεζάκια στην πλατεία και αυτό είναι το μεγαλύτερο ατού του, ιδιαίτερα για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Μύθος

Ο Μύθος είναι η σταθερή αξία για τον πρώτο πρωινό καφέ, τα μεσημεριανά κλαμπ σάντουιτς και για τις παγωμένες μπίρες που απολαμβάνουν οι μεγάλες παρέες που γεμίζουν τα τραπέζια μέχρι τις μικρές νυχτερινές ώρες. Πρόσφατα μάλιστα άλλαξε η διακόσμηση του χώρου μέσα και έξω όταν η νέα ομάδα που ανέλαβε την διαχείριση του μαγαζιού (3 φίλοι γύρω στα 30, ο Φώτης Κρικζώνης, η Λυδία Κούκου και η Έλλη Κομηνέα) θέλησε να δώσει έναν πιο φρέσκο αέρα.

Μύθος

Πρώτα από όλα, τώρα πια λέγεται «Mythos Zan Moreas» και για όσους δεν γνωρίζουν να πούμε τι σημαίνει αυτή η φράση που κρύβει πίσω της μια όμορφη ιστορία. Ο Ιωάννης Παπαδιαμαντόπουλος που έδωσε το όνομά του στην οδό που βρίσκεται το δημοφιλές στέκι, ήταν σπουδαίος ποιητής και λογοτέχνης του 19ου αιώνα ο οποίος υπέγραφε με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο  Ζαν Μορεάς (Jean Moréas). Αυτό το στοιχείο ήταν που έδωσε την έμπνευση στον «καινούργιο» Μύθο.

Μύθος

Το εσωτερικό ανακαινίστηκε με μοντέρνα πλακάκια σε έντονο μπλε, με την προσθήκη μιας ολοζώντανης μπάρας, μπήκε ανοιχτόχρωμο ξύλο σε όλο τον χώρο καθώς και όμορφα φωτιστικά. Αλλά και στον προαύλιο χώρο, πάνω στην πλατεία, τα τραπέζια πλαισιώθηκαν με καινούργια καθίσματα με άνετες μαξιλάρες, πλάι τους στήθηκαν ψηλότερα καθίσματα για όσους θέλουν μια παραπάνω αίσθηση μπαρ, δημιουργήθηκε και ένας χώρος για τον dj που παίζει μουσική τα βράδια. Στο σημείο αυτό να πούμε ότι στον Mytho Zan Morea κάθε Δευτέρα υπάρχει βραδιά μπίρας όπου όλοι μπορούν να απολαύσουν βαρελίσια μπίρα και πλατό μπίρας σε πολύ καλή τιμή. Όσοι όμως αγαπάνε τα καλοκαιρινά κοκτέιλ κάθε Πέμπτη θα βρουν κάποια από τα signature κοκτειλ σε έκπτωση.

Μύθος Ζαν Μωρεάς
Μύθος Ζαν Μωρεάς

Ο καφές, αν θες, συνοδεύεται με πολλές προτάσεις από brunch –αγαπημένη συνήθεια των φοιτητών τα τελευταία χρόνια. Έτσι κάποιος μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε λαχταριστά αυγά με σπανάκι σοτέ και μπέικον, ομελέτες με φρέσκια σαλατούλα, χορταστικά energy bowls αλλά και σε γλυκά όπως το σπιτικό brownies με ρευστή σοκολάτα και παγωτό βανίλια. Επίσης, τώρα μπορείς και να δειπνήσεις επιλέγοντας λαχταριστά μπέργκερ με πατάτες τηγανητές, ιταλικές πίτσες με λεπτή ζύμη όπως αυτή με το προσούτο και την τριμμένη παρμεζάνα, αλλά και από τα πιάτα ημέρας που εναλλάσσονται καθημερινά. Όποιος αποζητά κάτι πιο ελαφρύ μπορεί να συνοδέψει το κρασάκι του ή την μπίρα του με δροσερές σαλάτες ή με κάποια ποικιλία τυριών και αλλαντικών. Κι αν δεν θέλει κρασί ή μπίρα, θα βρει μια μεγάλη επιλογή από classic & signature κοκτέιλ.

Μύθος Ζαν Μωρεάς

Παπαδιαμαντοπούλου 118, πλατεία Αγίου Θωμά, Γουδή

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.