- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τσαχπίνης - Ουζερί των ναυτικών: Η αγαπημένη ταβέρνα ντόπιων και τουριστών στην Πάρο
Εδώ μαζεύονται όλοι για να φάνε και έπειτα να χορέψουν μέχρι πρωίας
Τσαχπίνης - Ουζερί των ναυτικών στην Πάρο: φρέσκα ψάρια και θαλασσινά και αυθεντικές ελληνικές συνταγές
Όταν λες Νάουσα, το μυαλό σου πηγαίνει αμέσως σε εκείνη την παραθαλάσσια πλατεία που γεμίζει κόσμο κάθε βράδυ. Εκεί που χτυπάει η καρδιά της διασκέδασης του νησιού και μαζεύονται ντόπιοι και τουρίστες για να φάνε και έπειτα να χορέψουν μέχρι πρωίας. Σε αυτή την πλατεία βρίσκεται εδώ και 40 χρόνια μία από τις πιο δημοφιλείς ψαροταβέρνες της Πάρου, ο Τσαχπίνης ή, αλλιώς, «Ουζερί των ναυτικών».
Με θέα τη θάλασσα και φόντο την περατζάδα, οι χαρακτηριστικές γαλάζιες ξύλινες καρέκλες του υποδέχονται καθημερινά εκατοντάδες κόσμου που θέλει να απολαύσει φρέσκα ψάρια και θαλασσινά και αυθεντικές ελληνικές συνταγές. Η σπεσιαλιτέ του είναι ολόφρεσκα ψάρια που καταφθάνουν κάθε πρωί και ψήνονται με μεράκι στη σχάρα. Φυσικά, στα must πιάτα να δοκιμάσεις είναι η κακαβιά με ψάρια ημέρας, η αστακομακαρονάδα, το κριθαρότο καραβίδας, η αστακοσαλάτα και η ντόπια «γούνα», όπως τη λένε, δηλαδή κολιός λιαστός. Όλα αυτά τα νόστιμα μπορείς να συνοδεύσεις με ένα ποτήρι κρασί από την εκλεκτή λίστα ετικετών ελληνικού αμπελώνα, που διαθέτει.
Νάουσα, Πάρος, 2284051662, Facebook: Tsachpinis-Ouzeri ton Nautikon
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.