- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Πηδάλιο restaurant: Το αγαπημένο στέκι των Ναυπλιωτών με τον καραβίσιο αέρα
Ο Νίκος Κουτσουδάκης, ο ιδιοκτήτης και σεφ, έχει στήσει ένα γαστρονομικό εστιατόριο ελληνικής κουζίνας, με σεβασμό στον απανταχού καλοφαγά επισκέπτη
Πηδάλιο – Μεζεδοπωλείο στο Ναύπλιο: Καλό και ποιοτικό φαγητό για μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία
Στο πανέμορφο Ναύπλιο, την πόλη με τη νοσταλγική αύρα που θυμίζει κάτι από μεσαιωνικό παραμύθι, μπορείς να δεις κάστρα και φρούρια, να κολυμπήσεις σε κρυστάλλινα νερά, να φας και να πιεις ακόμα καλύτερα. Οι ντόπιοι, μάλιστα, προτιμούν το Πηδάλιο, το εστιατόριο που βρίσκεται στη γειτονιά της Πρόνοιας, 300 μέτρα από την παλιά πόλη του Ναυπλίου.
H αύρα του θαλασσινή και το ντεκόρ του μαγαζιού, από διάφορα καραβίσια αξεσουάρ, όπως άλλωστε δηλώνει και το όνομά του. Εκεί ο Νίκος Κουτσουδάκης, ο ιδιοκτήτης και σεφ, ύστερα από μία επιτυχημένη εικοσαετία στον χώρο της εστίασης, από την αγάπη του φυσικά για το καλό και ποιοτικό φαγητό έχει στήσει ένα γαστρονομικό εστιατόριο ελληνικής κουζίνας το οποίο, με σεβασμό στον απανταχού καλοφαγά επισκέπτη, προσφέρει εδώ και 10 χρόνια φαγητό εξαιρετικής ποιότητας και πρώτη ύλη στην καλύτερη δυνατή τιμή. Η ομάδα του Πηδαλίου επιλέγει τα πιο εκλεκτά υλικά και πάντα με ευχάριστη διάθεση καλωσορίζει τον κόσμο για να απολαύσει μια αυθεντική γαστρονομική εμπειρία. Ο στόχος τους να τους γνωρίσει την κουζίνα της Αργολίδας, τις συνταγές που πάνε από γενιά σε γενιά και τα προϊόντα που παράγει ο τόπος, ο κάμπος, τα ορεινά χωριά και η θάλασσα.
Στο μενού θα βρει κανείς μαγειρεμένα με αγάπη και μεράκι γαστρονομικά πιάτα κρεατικών (από ντόπια αμνοερίφια), θαλασσινών, πιάτα ημέρας και ζυμαρικά. Πεντανόστιμο το χταπόδι με πουρέ μελιτζάνας, οι λαχταριστοί λουκουμάδες με το καπνιστό τυρί που συνοδεύονται με μαρμελάδα σύκο, η προβατίνα με τον ξινόχοντρο τραχανά από εργαστήρι παραδοσιακών ζυμαρικών, το αρνάκι με βότανα και χειροποίητο ραβιόλι της περιβόητης ΠΟΠ αγκινάρας Ιρίων, το φαγκρί γιουβέτσι κατευθείαν από τη θάλασσα του αργολικού κόλπου και τα χειροποίητα ζυμαρικά όπως στριφτάρια, που φτιάχνει ο σεφ με τα χέρια του και γίνονται ανάρπαστα. Όλα αυτά απολαμβάνοντας είτε κάποιο aperitivo –ακόμα κι αυτά έχουν έντονο το στοιχείο της παράδοσης με βάση το τσίπουρο, το ούζο, τη μαστίχα και με μεσογειακά μυρωδικά– είτε επιλέγοντας κάποια από τις εξαιρετικές ποικιλίες κρασιού από τη μεγάλη λίστα που διαθέτει η κάβα του Πηδαλίου, με έμφαση στους ελληνικούς αμπελώνες και στα τοπικά οινοποιεία.
25ης Μαρτίου 5, Ναύπλιο, 2752022603
Facebook: Πηδάλιο – Μεζεδοπωλείο
Instragram: pidaliorestaurant
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.