6 νόστιμες στάσεις στο Ξυλόκαστρο

Ακρωτήρι: Φρέσκο ψάρι και θαλασσινά πάνω στο κύμα

Από το 2006 φέρνει τη γεύση της θάλασσας στο τραπέζι μας

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το Ακρωτήρι, στο Ξυλόκαστρο, είναι ένα όμορφο εστιατόριο που φημίζεται για το φρέσκο ψάρι του

Ένα θαλασσινό αεράκι σηκώνεται και δροσίζει το μεσημέρι. Από την κουζίνα καταφτάνει η ασύγκριτη μυρωδιά του φρέσκου ψαριού που ψήνεται στα κάρβουνα, μπροστά σου απλώνεται ένα ατελείωτο μπλε – το καλοκαίρι όπως ακριβώς το ονειρευόσουν, και μάλιστα μία μόλις ώρα από την Αθήνα. Τόσο μόνο θα χρειαστείς για να φτάσεις στο Ακρωτήρι, που από το 2006, πάνω ακριβώς στην παραλία Συκιά, φέρνει τη γεύση της θάλασσας στο τραπέζι μας. Το μενού προσανατολίζεται στα θαλασσινά και στο ψάρι, που ολόφρεσκο καταφτάνει από τα καΐκια. Έτσι, καθισμένος μπροστά στο κύμα θα απολαύσεις ό,τι πιο εκλεκτό σε πελαγίσια ψάρια έφερε σήμερα ο ψαράς, αλλά και πολλά πιάτα της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας. Να δοκιμάσεις το κριθαρότο γαρίδας, αλλά και το κριθαρότο σουπιάς, το φρέσκο θράψαλο γεμιστό με ντομάτα και φέτα, τα υπέροχα ριζότι θαλασσινών, οπωσδήποτε τη μακαρονάδα του ψαρά – το μεγάλο σουξέ στο Ακρωτήρι. Αν δεν είσαι λάτρης του ψαριού, θα βρεις ζουμερά μπιφτέκια και σουβλάκια… αγριογούρουνο (!), χοιρινές μπριζόλες γάλακτος και χειροποίητο σουβλάκι κοτόπουλο. Όλα αυτά θα τα συνοδεύσεις με κρασί από τη Νεμέα και ελληνικά αποστάγματα, ιδανικά την ώρα που δύει ο ήλιος. Το ηλιοβασίλεμα εδώ είναι κάτι μαγικό και κάθε βράδυ διαφορετικό, έτσι που δεν το χορταίνεις ποτέ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου