- CITY GUIDE
- PODCAST
-
36°
Mailo’s: ο παράδεισος της μακαρονάδας μόλις άνοιξε (και) στο Παγκράτι
Η τέλεια μακαρονάδα τρώγεται στο χέρι
![114868-649339.jpg 114868-649339.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/114868-649339.jpg)
![Mailo’s Mailo’s](/images/1074x600/jpg/files/2023-07-10/mailos_pagkrati_day2-29.jpg)
Ένα καινούργιο κατάστημα Mailo’s σε περιμένει στο Παγκράτι
Είναι ένα από εκείνα τα όμορφα απομεσήμερα του καλοκαιριού, στο Παγκράτι. Μία δροσερή Κυριακή του Ιουλίου, όταν ακόμη και το κέντρο της πόλης βυθίζεται σε μία καθησυχαστική ηρεμία. Το καθιερωμένο ραντεβού του κυριακάτικου καφέ έχει τώρα εξελιχθεί σε μία αργόσυρτη βόλτα, χωρίς σαφή προορισμό. Είναι σχεδόν απόγευμα πια και πάνω που αρχίζουμε να συζητάμε μήπως είναι ώρα να τσιμπήσουμε τίποτα, μια λαχταριστή μυρωδιά μας πετυχαίνει. Τρούφα κι εστραγκόν, πεκορίνο, σκόρδο και λιαστή ντομάτα… Θα ξεχώριζα το άρωμα μιας καλής μακαρονάδας από χιλιόμετρα. Και πράγματι, με το που στρίβουμε στη γωνία, μας περιμένει η έκπληξη: ένα ολοκαίνουργιο Mailo’s κατακόκκινο και μοσχομυριστό ξεπροβάλλει.
![Mailo’s Mailo’s](/images/w734/jpg/files/2023-07-12/mailos_pagkrati_day2-41.jpg)
Δεν πιστεύω ότι υπάρχει λάτρης των ζυμαρικών που να μη γνωρίζει τα Mailo’s. Ακόμη θυμάμαι τις ουρές έξω από το πρώτο κατάστημα στο Κολωνάκι. Ήταν η πρώτη φορά που μία απολύτως τέλεια μακαρονάδα μετατρεπόταν σε street food, έτσι ώστε να μπορείς να την απολαμβάνεις και στη βόλτα σου. Μιλάμε για απίστευτες μακαρονάδες με φρέσκα ζυμαρικά που δημιουργούνταν επί τόπου μόνο από βιολογικό σιμιγδάλι και νερό, κι ύστερα περιχύνονταν με πεντανόστιμες σάλτσες.
![Mailo’s Mailo’s](/images/w734/jpg/files/2023-07-12/mailos_pagkrati_day2-21.jpg)
Όπως ήταν μάλλον φυσικό, από τότε μέχρι σήμερα οι μακαρονάδες του Mailo’s κατέκτησαν την Αθήνα. Πλέον υπάρχουν σε 28 σημεία σε Ελλάδα και Κύπρο, με τον αριθμό να αυξάνεται συνεχώς, και να που τώρα μόλις ένα ακόμη Mailo’s έφτασε και στο Παγκράτι. Σπρώξαμε την πόρτα χωρίς δεύτερη σκέψη – δεν χρειάστηκε καν να σκεφτούμε τι θα παραγγείλουμε. Εγώ πάντα παίρνω το Truffle Mushrooms με άγρια μανιτάρια, λάδι λευκής τρούφας και αυτή την απίστευτη βελούδινη κρέμα παρμεζάνας. Εκείνος, αμφιταλαντεύεται για λίγο μεταξύ του Beef Ragu (σιγομαγειρεμένο μοσχαράκι σε σάλτσα φρέσκιας ντομάτας με μυρωδικά) και του Parmesan Chicken (με κοτόπουλο, κρέμα παρμεζάνας, φρέσκα μανιτάρια και εστραγκόν), και πάντα καταλήγει στο δεύτερο. Άμα βρισκόμαστε σε μεγάλες λιγούρες και θέλουμε μία πλούσια και βαθιά comfort μακαρονάδα, η παραγγελία είναι η ίδια και για τους δύο: «Παστίτσιο» ασυζητητί, με κρεμώδη μπεσαμέλ και σιγομαγειρεμένο κιμά, ο ορισμός της απόλαυσης σε μακαρονάδα…
![Mailo’s Mailo’s](/images/w734/jpg/files/2023-07-12/mailos_pagkrati_day2-11.jpg)
![Mailo’s Mailo’s](/images/w734/jpg/files/2023-07-12/mailos-pesto-genovese-ig-post.jpg)
Εσύ, μπορείς να «παίξεις» με τη μακαρονάδα σου. Μπορείς να διαλέξεις το φρέσκο ζυμαρικό που προτιμάς (rigatoni, campanelle ή casarecce), ύστερα να επιλέξεις τη χειροποίητη σάλτσα που θες μέσα από 10 signature προτάσεις ή ακόμα και να προσθέσεις κάποιο έξτρα υλικό και να γίνεις έτσι ο σεφ της μακαρονάδας σου. Οι συνδυασμοί είναι δεκάδες, το αποτέλεσμα, όμως, είναι πάντα ίδιο: μία τέλεια μακαρονάδα που τρώγεται στο χέρι και σε πάει βόλτα στον Παράδεισο…
![Mailo’s Mailo’s](/images/w734/jpg/files/2023-07-12/mailos_pagkrati_day2-14.jpg)
Ερατοσθένους 30, Παγκράτι, Fb: Mailo's The Pasta Project, Instagram: @mailos_pasta, delivery αποκλειστικά μέσω Wolt
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.