- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Παπαρούνα: Το ολοκαίνουργιο στέκι του Μπάμπη Ζιντίλη στα Εξάρχεια είναι bar και tattoo studio μαζί
Στο νέο στέκι της πόλης, τρως υπέρ-νόστιμες μπουκιές από τον Μπάμπη Ζιντίλη, χτυπάς και το tattoo σου
Η Παπαρούνα είναι το καινούργιο σποτ του γνωστού pastry chef Μπάμπη Ζιντίλη και προσφέρει υπέροχα πιάτα αλλά και τη δυνατότητα να κάνεις τατουάζ
Εξάρχεια. Μια περιοχή φιλόξενη για όλους, Έλληνες, μετανάστες, τουρίστες, φοιτητές, δικηγόρους, ακαδημαϊκούς, καλλιτέχνες, μποέμ τύπους και ελεύθερα πνεύματα. Διαμερίσματα βραχυχρόνιας μίσθωσης διαμορφώνονται μέσα σε παλιές 60ς πολυκατοικίες, με αποτέλεσμα να διασταυρώνονται στα κατώφλια τους γιαγιάδες με τα καρότσια τους που πάνε στη λαϊκή της Καλλιδρομίου και backpackers από το εξωτερικό που ετοιμάζονται να εξερευνήσουν την πόλη.
Εκεί κοντά στα Χασανάδικα - έτσι αποκαλούν οι φοιτητές το στενό με τα καφενεία της Μεσολογγίου στα Εξάρχεια, μια ανάσα από το πάρκο Ναυαρίνου, άνοιξε μόλις η Παπαρούνα, το καινούργιο all day concept store της περιοχής. Πίσω από αυτό, ο εξαιρετικός pastry chef Μπάμπης Ζιντίλης από το αγαπημένο Σουίτ του Π.Φαλήρου, ο Θύμιος Τρυφωνόπουλος που δραστηριοποιείται για χρόνια στην εστίαση σε Eξάρχεια αλλά και Μήλο και ο Βασίλης Γεωγλερής ο σεφ που γνωρίσαμε από τα wine bars Warehouse και Agape. Tρεις φίλοι με μια κοινή επιθυμία, να φτιάξουν έναν φιλόξενο και χαλαρό χώρο στα Εξάρχεια που να ενώνει φαγητό και ποτό με την τέχνη του tattoo καθώς στο εσωτερικό του λειτουργεί και ένα πλήρως εξοπλισμένο tattoo στούντιο!
Τις πόρτες του ανοίγει νωρίς το πρωί σερβίροντας πρωινό -όχι brunch, νόστιμα συνοδευτικά του καφέ (της εταιρίας Area51) όπως μου εξηγούν, με έντονο το ελληνικό στοιχείο. Όπως χειροποίητες τυρόπιτες, κιμαδόπιτες, και χορτόπιτες για το χέρι αλλά και για να τις απολαύσει κανείς επί τόπου στο πιάτο. Μαζί προσφέρει και μαμαδίσια κέικς, χειροποίητες μαρμελάδες και κλασικά γλυκά ημέρας όπως ας πούμε ένα απίθανο ρυζόγαλο.
Από τη μία το μεσημέρι ανοίγει την κουζίνα που λειτουργεί στη λογική του τάπας μπαρ, όμως με ελληνικές πρώτες ύλες. Είτε στην τεράστια, 8 μέτρων μπάρα είτε στα τραπεζάκια μέσα αλλά και έξω στον πεζόδρομο της Τζαβέλλα, μπορεί κανείς να χορτάσει την πείνα του με νοστιμότατες «συνθέσεις» πάνω σε ωραίο φρυγανισμένο προζυμένιο ψωμί, όλες προετοιμάζονται μπροστά στα μάτια του πελάτη, στην ανοιχτή κουζίνα που μάλιστα καταλαμβάνει μέρος του μπαρ. «Ουσιαστικά μιλάμε για νόστιμες μπουκιές πάνω σε καλό ψωμί με μεγάλη ποικιλία που θα εναλλάσσεται κάθε μέρα, αναλόγως και την εποχικότητα. Θα το αλοίφουμε για παράδειγμα με μους ταραμά και μαριναρισμένο γαύρο, τσίλι, σχοινόπρασο και τρίμα αυγοτάραχο. Με κρέμα τρούφας και μανιτάρια, με κρέμα ρεβυθιού, βαλεριάνα και κροκάν. Οι επιλογές στο μενού θα είναι πολλές και οι αλοιφές όλες φτιαγμένες εδώ. Θα σερβίρουμε εκλεκτό καρπάτσιο μόσχου κατευθείαν από τη Βαρβάκειο με λάδι τρούφας, μοσχολέμονο, γραβιέρα Κρήτης, ένα πλατό με παστά και καπνιστά ψαράκια με τις πίκλες μας και σαλάτες. Ο σκοπός μας είναι να τσιμπάς μαζί με το κρασί ή το ποτό σου χωρίς να έχεις την αίσθηση ότι πρέπει να πας για φαγητό μετά», εξηγεί ο Μπάμπης.
Τα ελληνικά αυτά «τάπας» σερβίρονται με κρασιά από μια μικρή και προσεγμένη λίστα με γνωστές ελληνικές αλλά και ξένες ετικέτες και με ποτά που επιμελείται ο Έκτορας Μαρκίδης, κλασικά ή με ενδιαφέροντα twists όπως είναι ας πούμε η πίνα κολάντα με πεπόνι.
Κάτω από την ίδια στέγη της Παπαρούνας, εκτός από το χώρο του bar-food έχει διαμορφωθεί και το τέλεια εξοπλισμένο tattoo studio του Άλεξ Γεωργακόπουλου, το Tattoomatic. «Ανεξάρτητα από τους πελάτες που θα απολαμβάνουν το ποτό και το φαί τους, εδώ θα έρχονται και τα δικά μου ραντεβού, φυσικά όποιος πελάτης του εστιατορίου νιώσει ότι θέλει να συζητήσει επιτόπου για κάτι τέτοιο είναι ελεύθερος, 5 βήματα να κάνει και θα με βρει…».
Τζαβέλλα 1, Εξάρχεια
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.