12 στέκια για τις καλοκαιρινές βόλτες σου στα Νότια

Ether: Νόστιμη μεσογειακή κουζίνα με εποχιακά υλικά

Η νέα άφιξη στην Ηλιούπολη

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ether: το νέο εστιατόριο στην Ηλιούπολη σερβίρει μεσογειακή κουζίνα σε μία υπέροχη αυλή

Νέα άφιξη στην Ηλιούπολη που, η αλήθεια είναι, έχει ήδη αρχίσει να συζητείται πολύ. Το Ether (αιθέρας) θα σας κερδίσει με το καλημέρα – ή με το καλησπέρα. Προσεγμένος και καλαίσθητος εσωτερικός χώρος, αλλά και μια δροσερή αυλή με δύο μεγάλες μουριές συνθέτουν το σκηνικό που θα συναντήσετε, μαζί με το ζεστό καλωσόρισμα των ανθρώπων του Ether, οι οποίοι μας υποδέχονται και μας περιποιούνται με τον τρόπο που θα έκανε ένας αγαπημένος φίλος.

Και πάμε στον κυρίως λόγο για τον οποίο θα έρθετε εδώ, που δεν είναι άλλος από το φαγητό. Η φιλοσοφία είναι μεσογειακή, μοντέρνα κουζίνα, με άριστης ποιότητας και πάντα εποχιακά υλικά – γι’ αυτό και το μενού θα αλλάζει ανάλογα με την εποχή. Στην open κουζίνα, ο σεφ και η ομάδα του ετοιμάζουν καθημερινά γευστικά πιάτα, όπως τα φοβερά σιγομαγειρεμένα χοιρινά μάγουλα, με αρακά, καρότο, πουρέ αγκινάρας, φρέσκα μυρωδικά και αυγολέμονο, το πεντανόστιμο ψάρι ημέρας στη σχάρα, με χόρτα εποχής τσιγαριαστά και σάλτσα κακαβιάς, το λαχταριστό κοτόπουλο με σκιουφιχτά ζυμαρικά με σάλτσα κοκκινιστή και ξηρό ανθότυρο Κρήτης. Και πολύ συχνά, δίπλα στα 17 πιάτα του μενού θα βρείτε και κάποια πιάτα ημέρας, τα οποία αποτελούν έμπνευση της στιγμής του σεφ και της ομάδας, την ώρα που έχουν πάει να διαλέξουν τα ψώνια τους στην αγορά. Τι να πρωτοπάρει κανείς απ’ όλα αυτά, θα σκεφτεί κανείς, αλλά εδώ είναι απόλυτα ταιριαστή η λογική του share: τα μοιραζόμαστε με την παρέα. Επιπλέον, η ομάδα ετοιμάζει καθημερινά εδώ ολόφρεσκο χειροποίητο ψωμί, αλλά και αξεπέραστες πίτες κάθε Κυριακή – σαν την πίτα με χόρτα εποχής και σάλτσα φέτας!

Όλα αυτά μπορείτε να τα συνδυάσετε τέλεια με κάποια από τις περίπου 30 ετικέτες της wine list, όλες από τον ελληνικό αμπελώνα συν δύο γαλλικές, με ελληνικές μπίρες, αλλά και με δύο προτάσεις κοκτέιλ. Ανοιχτά Τρίτη - Σάββατο 19.00-01.00 και Κυριακές 13.00-17.00 και ξανά 19.00-01.00.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου