12 στέκια για τις καλοκαιρινές βόλτες σου στα Νότια

Φάτα Μοργκάνα: Ένα μεζεδοκαφενείο που θα θέλετε να επισκέπτεστε κάθε μέρα!

Καλό φαγητό, ελληνικά αποστάγματα και μεγάλα κέφια!

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φάτα Μοργκάνα
Φάτα Μοργκάνα
Φάτα Μοργκάνα
Φάτα Μοργκάνα
Φάτα Μοργκάνα

Το μεζεδοκαφενείο Φάτα Μοργκάνα στην Ηλιούπολη είναι από τα αγαπημένα στέκια στα Νότια

Προσεγμένο σε όλα του και απόλυτα φιλόξενο, το νεανικό μεζεδοκαφενείο Φάτα Μοργκάνα έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Ηλιούπολης και έχει γίνει το αγαπημένο στέκι των νοτίων προαστίων. Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά ο ιδιοκτήτης Γιώργος Θάνας: «Το μαγαζί άνοιξε το 2019. Από την ομάδα της Φάτα Μοργκάνα έχουν περάσει πολλά άτομα τα τελευταία χρόνια τα οποία θέλω να ευχαριστήσω για τη συνεισφορά τους. Αυτή τη στιγμή είμαστε όλοι χαρούμενοι που στην ομάδα μας έχουμε ως head chef τον Μάρκο Μαρκάκη, έναν νέο μάγειρα με μεράκι και γνώση για ένα γευστικό αποτέλεσμα, καθώς και τον Κώστα Γιαντσικλίδη. Επίσης, έχουμε τα κορίτσια που με χαμόγελο εξυπηρετούν τον κόσμο που έρχεται για να χαλαρώσει και να περάσει καλά (Xριστίνα Ταχιράι, Αναστασία Φεϊζούλα, Αντωνία Κριτσιμά, Ελευθερία Γεωργοσοπούλου)».

Η ζωή κυλάει όμορφα εδώ, στον καλαίσθητο εσωτερικό ή στον δροσερό εσωτερικό χώρο του Φάτα Μοργκάνα, με τέλειες επιλογές για όλες τις ώρες της ημέρας, καθώς οι άνθρωποί του φροντίζουν τα πάντα στην παραμικρή τους λεπτομέρεια. Έτσι, προμηθεύονται άριστες πρώτες ύλες, διατηρούν συνεργασίες με μικρούς παραγωγούς και εταιρείες και φροντίζουν τα πάντα που μας προσφέρουν να είναι ιδιαίτερα. Η μέρα ξεκινάει με καλοφτιαγμένο specialty καφέ 100% Arabica, ένα blend από Κολομβία, Βραζιλία και Ουγκάντα, που το Φάτα Μοργκάνα προμηθεύεται από την ελληνική εταιρεία Handpickers, ενώ καθημερινά 11.00 με 14.00 η κουζίνα ετοιμάζει νόστιμο και χορταστικό brunch. Ανάμεσα στα άλλα, θα βρείτε ομελέτα με διάφορα λαχανικά, απάκι και γκούντα, croque madame, scrambled eggs σε κρουασάν βουτύρου, αλμυρά pancakes με κοτόπουλο, τηγανητό αυγό, γκούντα και σος μουστάρδας!

Το μεσογειακό μενού του Φάτα Μοργκάνα κινείται στη λογική του share, όπως είναι και το μαγαζί, παρεΐστικο δηλαδή, με πιάτα που ταιριάζουν απόλυτα για τη μέση για να δοκιμάσουμε όσο τον δυνατόν περισσότερα! Να σας προτείνουμε τη δροσερή ανάμεικτη σαλάτα με φρούτα εποχής και βινεγκρέτ εσπεριδοειδών αλλά και τη νησιώτικη, με ντοματίνια, αγγούρι, πιπεριά, κρεμμύδι, ελιές, καπαρόφυλλα, κριθαρομπουκιές και γαλομυζήθρα Κρήτης. Τα ορεκτικά είναι όνομα και πράγμα, που λένε, σαν τη χειροποίητη τυροκαυτερή, το ξύγαλο Σητείας, τη φάβα με κρεμμύδι και ελιές Καλαμών, τις τυροκροκέτες με μαρμελάδα ντομάτας. Τι άλλο να βάλετε στη μέση ή να πάρετε μόνο για τον εαυτό σας; Φοβερή μπρουσκέτα με μελιτζανοσαλάτα και κονφί ντομάτας, πεντανόστιμη χοιρινή τηγανιά με πιπεριές, μουστάρδα, πάπρικα και μυρωδικά, το αξεπέραστο πεϊνιρλί με κοτόπουλο, λαχανικά, μπεσαμέλ μουστάρδας και κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας! Όλα αυτά μπορείτε να τα συνδυάσετε ιδανικά με κάποια πολύ ιδιαίτερα μονοποικιλιακά αποστάγματα, όπως η Μαλαγουζιά, το Μούχταρο και το Hefebrand, σε ένα χώρο που συχνά διοργανώνει events, όπως live ή stand up comedy, γι’ αυτό να γίνεται φίλοι στα social να μαθαίνετε γι’ αυτά εγκαίρως. Δευτέρα 17.00-02.00, Τρίτη έως και Κυριακή 11.00-02.00.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου