12 στέκια για τις καλοκαιρινές βόλτες σου στα Νότια

Shakespeare in Love (S.i.L.): Μοναδική εμπειρία γεύσεων από το πρωί ως το βράδυ

Το ωραίο στέκι στον Πειραιά μας δίνει ακόμη μία αφορμή να κατέβουμε στα Νότια

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στο Shakespeare in Love (S.i.L.) στον Πειραιά για brunch, μεσογειακή κουζίνα και ωραία cocktails

Κατεβαίνοντας προς το κέντρο του Πειραιά, δίπλα στη διάσημη Τρούμπα συναντάς το S.i.L, στο «γιαχνί σοκάκι». Ένας all day χώρος με industrial και ρετρό design που γεννήθηκε σε ένα εγκαταλειμμένο κτίριο του 1897. Καθρέφτες με κάδρα στους πέτρινους τοίχους, γυαλιστερές μπάλες που κρέμονται από το ταβάνι, φρέσκα λουλούδια στα τραπέζια, vintage έπιπλα, τεράστια παράθυρα, η βαριά χειροποίητη σιδερένια πόρτα και τα τραπεζάκια έξω στον πεζόδρομο δημιουργούν την ιδανική ατμόσφαιρα για ένα χαλαρό κρασί μετά τη δουλειά ή ένα λαχταριστό πιάτο «πειραγμένης» μεσογειακής κουζίνας.

Πρόσφατα όμως το Shakespeare in Love μας έδωσε έναν ακόμη λόγο να κατεβαίνουμε Πειραιά από νωρίς το πρωί. Εκτός από τον υπέροχο αρωματικό καφέ, το ανανεωμένο μενού του προσφέρει εξαιρετικές επιλογές σε πρωινό και brunch που θα λατρέψεις. Από τα αγαπημένα μας είναι η τζιαπάτα με φιλέτο κοτόπουλο, παρμεζάνα, μαγιονέζα τρούφας και ψητό καλαμπόκι, ενώ στη γλυκιά εκδοχή του brunch ξεχωρίζουν οι αυγοφέτες με κρέμα πατισερί, φρούτα εποχής και καραμελωμένα αμύγδαλα. Καλοκαιρινό αέρα έχει όμως και το υπόλοιπο μενού που είναι διαθέσιμο όλη την ημέρα και περιέχει πολλά και πολύ πρωτότυπα πιάτα. Ξεκίνα με την μπρουσκέτα με γαύρο μαρινάτο, ραπανάκι και καπνιστή μελιτζάνα, και βάλε στη μέση μια σαλάτα με τρίχρωμη κινόα, κόκκινο λάχανο, κρεμμύδι, ραπανάκι, αγγούρι, καπνιστό σολομό και dressing λεμόνι-τζίντζερ.

Για τη συνέχεια μπορείς να απολαύσεις το μοναδικό σουφικό κοτόπουλο σχάρας και την κροκέτα μουσακά με κρέμα μελιτζάνας, αλλά το πιάτο που αναμφίβολα ξεχωρίζει φέτος στο νέο μενού του S.i.L είναι το φιλέτο φρέσκου τόνου με σάλτσα αγριομάραθου. Η παιχνιδιάρικη λίστα cocktail με ονόματα εμπνευσμένα από τα κείμενα του Σαίξπηρ εξακολουθεί να σε καλεί να μείνεις μέχρι αργά για να δεις να ανάβουν τα δεκάδες λαμπάκια που στολίζουν το στενό και να απολαύσεις την παρέα, τη βραδιά και τη μοναδική ενέργεια του μέρους.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου