- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Η παράσταση στο θέατρο μόλις τελείωσε και θέλεις κάπου όμορφα να συνεχίσεις τη βραδιά σου. Με καλό φαγητό, με ποτό ή ακόμα καλύτερα κάπου που να συνδυάζονται και τα δύο. Στην Αθήνα πολλά είναι τα εστιατόρια που σερβίρουν μέχρι αργά γιατί ξέρουν: ξενύχτι χωρίς «καύσιμα» δεν έχει νοστιμιά.
Η Στοά Σπυρομήλιου βρίσκεται σε στρατηγικό σημείο, έχει κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα και είναι παντός καιρού. Κάτσε στο κομψότατο City Bistro (210 3211315) για εξαιρετική μεσογειακή σύγχρονη κουζίνα ή δίπλα στο City Bar (210 3211315) για ποτήρι κρασί (μεγάλη ποικιλία) με αρκετά συνοδευτικά πιάτα επίσης πολύ καλά. Απέναντι, και πάλι στην ιστορική στοά, βρίσκεται και το Pasaji (210 3220714) με καλή κουζίνα και ευέλικτα μενού των €15 και €21. Το Black Duck (Χ. Λαδά 9Α, πλ. Καρύτση, 210 3234760) στην πλατεία Καρύτση έχει κι αυτό προνομιακή θέση και έτσι κι αλλιώς αγαπά πολύ τις τέχνες. Μένει ανοιχτό ως αργά με ωραία πιάτα και μουσικές.
Στο κέντρο και εντελώς μέσα στη θεατρική πιάτσα της Ακαδημίας βρίσκεται το Mollini (Ιπποκράτους 9-11, 210 4077200).
Με ωραία διακόσμηση, γνωστό στέκι θεατρόφιλων (δίπλα του το «Ακροπόλ») και ιδανικό για ένα γρήγορο espresso με ένα γλυκό πριν την παράσταση. Τέλειο είναι και για ένα χαλαρό ωραίο κρασάκι μετά, μαζί με κάποιο ελαφρύ γεύμα, ωραίες σαλάτες, πιάτα με κρέας. Λίγο πιο πάνω είναι το καινούργιο, πολύ ζωντανό La Taverna Catalana (Σίνα 9, 210 3610447) με βαρκελωνέζικα μεζεδάκια και εξαιρετικά κρασιά και σε ποτήρι. Ο κλασικός και σταθερός μέσα στα χρόνια Τζίτζικας και Μέρμηγκας (Μητροπόλεως 12-14, 210 3247607) έχει (τέλεια) πιάτα σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, ενώ λίγο παρακάτω θα βρεις το Mama Roux (Αιόλου 48, 213 0048382) για πιο πολυεθνικές στιγμές.
Στο εστιατόριο του St. George Lycabettus (Κλεομένους 2, Κολωνάκι, 210 7416000) θα πας για το φαγητό-σύγχρονη ελληνική, μεσογειακή κουζίνα, για την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα αλλά και για την πανοραμική θέα. Φινέτσα και ρομαντισμός στο μπαλκόνι, ιδανικό αν έχεις δει Σέξπιρ. Στο κέντρο-απόκεντρο Παγκράτι θα συναντήσεις τον Κατσούρμπο (Αμύντα 2, Παγκράτι, 210 7222167), όνομα που έχει πάρει από το έργο του Γεωργίου Χορτάτση, την πρώτη κωμωδία της κρητικής λογοτεχνίας. Θεατρόφιλο εστιατόριο με ωραία intellectual ατμόσφαιρα, καλή κρητική κουζίνα και πολύ όμορφη διακόσμηση. Στο Παγκράτι βρίσκεται και η Ωραία Ελλάς (Κρησίλα 34, πλατεία Βαρνάβα, 210 7525777), που μαζεύει νοσταλγικούς και εραστές των μερακλίδικων μεζέδων. Η γραφική αθηναϊκή μονοκατοικία όπου στεγάζεται είναι ιδανικό σημείο για να συζητήσεις τις εντυπώσεις σου από την παράσταση. Καλά κρασιά, οινόμελα και ρακές, βοηθούν…
Στο σπίτι της Τέχνης, δηλαδή τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, δεν χρειάζεται να απομακρυνθείς μετά την παράσταση που απόλαυσες εκεί. Ανέβα στα ύψη του 6ου ορόφου και στην πολυβραβευμένη Hytra (Λ. Συγγρού, 210 3316767) για δημιουργική κουζίνα και συζητήσεις με φόντο όλη την Αθήνα. Και το Μέγαρο Μουσικής, όμως, έχει την κατάδική του πρόταση για τη συνέχεια της βραδιάς.
Στον κήπο του κρύβει τη Fuga (Κόκκαλη 1, 210 7242979), που εκτός από πολύ ωραία πιάτα σερβίρει και καταπληκτικά κοκτέιλ με την υπογραφή του Γιάννη Κοροβέση.
Το Gallo Nero (Λ. Αλεξάνδρας 10, 210 8894500), στο ξενοδοχείο Radisson Blu Park, είναι κλασικός προορισμός θεατρόφιλων λόγω της στρατηγικής του θέσης στις θεατρικές πιάτσες της Πατησίων και της Λ. Αλεξάνδρας. Εδώ θα ευχαριστηθείς πολύ καλή ιταλική κουζίνα. Στο Γκάζι, πάλι, μόλις άνοιξε δεύτερος Μεξικανός (Ιάκχου 8 & Ευμολπιδών, 210 3421142) με αυθεντικές γεύσεις μεξικάνικης κουζίνας (τι άλλο;) αλλά και ωραίες προτάσεις για ποτάκι ή κοκτέιλ. Το προλαβαίνεις μετά το θέατρο, μια και η κουζίνα του κλείνει 12.30 π.μ. τις καθημερινές και 01.30 π.μ. τα Π/Σ/Κ.
Για ωραία και πολλή ζεστή ατμόσφαιρα, καλούς ελληνικούς μεζέδες, κρασιά, ρακόμελα και λοιπά αποστάγματα –όλα σε εξαιρετικές τιμές–, αξίζει να πας μέχρι το Για Δες (Χαλεπά 65, 211 2140158) στα Άνω Πατήσια. Μένει κάθε βράδυ μέχρι πολύ αργά και οι θαμώνες συχνά γίνονται μια παρέα.
Αν εκτός του θεάτρου είσαι και λάτρης των θαλασσινών, κάνεις το εξής: πρώτα κλείνεις τα εισιτήρια της παράστασης και μετά παίρνεις τηλέφωνο στο Θάλασσα Αιγάλεω City (Μοσχονησίων 13, 210 5900185) να κανονίσεις να σου έχουν έτοιμο ολόφρεσκο ψαράκι για μετά. Ξενυχτούν κι εδώ με ζωντανή ατμόσφαιρα και ωραίες μουσικές – συχνά live.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χαμηλόφωνα και χωρίς πολλά-πολλά ο Λουκάς Μάιλερ κάνει τα δικά του νόστιμα
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.