- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
ΡΟΗ: Φιλόξενη γαστρονομική εμπειρία με θέα την Ακρόπολη
Ο ζεστός και φιλόξενος χώρος στην Ακρόπολη σε περιμένει κάθε στιγμή της ημέρας, με πρωταγωνιστή πάντα το καλό φαγητό
ΡΟΗ: το ιδανικό μέρος για να απολαύσεις το γεύμα σου, ένα δείπνο με φίλους στην ταράτσα ή ένα δροσιστικό cocktail
Στην πλατεία Φιλομούσου Εταιρείας, υπάρχει ένα νεοκλασικό διαφορετικό από τα άλλα… Τραπεζάκια στον πεζόδρομο με φόντο την Πλάκα, ξύλινες τραπεζαρίες με μεγάλες, βελούδινες πολυθρόνες και λαμπεροί πολυέλαιοι στο εσωτερικό, κομψά τραπέζια και διακριτικός φωτισμός στο rooftop με θέα την Ακρόπολη. Μια όαση στη βουή της πόλης κρυμμένη σε ένα ιδιαίτερης αισθητικής χώρο που αποπνέει πολυτέλεια και φιλοξενία. Από νωρίς το πρωί, το εστιατόριο ΡΟΗ υποδέχεται τους επισκέπτες που κινούνται στο κέντρο με αρωματικό καφέ, λαχταριστό πρωινό και καλή διάθεση. Η μοντέρνα ελληνική κουζίνα του βασίζεται σε βιολογικά προϊόντα από πιστοποιημένους παραγωγούς και σε κορυφαίας ποιότητας κρέατα, ενώ χαρακτηριστικό του εστιατορίου είναι τα λαχανικά δικής τους παραγωγής, οι πλούσιες μερίδες και οι ιδιαίτεροι συνδυασμοί γεύσεων. Ξεκίνα την ημέρα σου με μια ομελέτα με ασπράδια αυγών, μανιτάρια, μπρόκολο, σπαράγγια, προζυμένιο ψωμί και φρέσκα λαχανικά ή με αυγοφέτες με τριμμένη γραβιέρα, σύγκλινο και σαλάτα και ελληνικό καφέ στη χόβολη ή φρεσκοστυμμένο χυμό ρόδι. Η ηρεμία και η μοναδική ενέργεια του χώρου καθιστούν τη ΡΟΗ το ιδανικό μέρος για να απολαύσεις το γεύμα σου, ένα δείπνο με φίλους στην ταράτσα ή ένα δροσιστικό cocktail. Ξεχωρίσαμε τις φωλιές τραχανά με άγρια μανιτάρια, καπνιστό τυρί και λάδι σκόρδου, τα σπαγγέτι γλώσσας με πίκλα ρέβας, κρέμα κρεμμυδιού και παστό κρόκο αυγού και τη σαλάτα με παστουρμά μπακαλιάρου, αχλάδι ποσέ, τυρί κυανό, μυρώνια, βαλεριάνα και νεροκάρδαμο. Στα κυρίως, επιβάλλεται να ρωτήσεις για το πιάτο ημέρας και ελπίζουμε να πετύχεις το φιλέτο στείρας ψημένο σε κρούστα αλατιού με χόρτα εποχής και κολοκυθάκια τηγανητά που είναι υπέροχο. Την προσοχή σου αξίζουν βέβαια και τα βιολογικά μοσχαρίσια μάγουλα μπρεζέ με γκόγκες Μάνης και τυρί τσαλαφούτι, το μπούτι κόκορα με χειροποίητο χυλοπιτάκι, μυρωδικά και κρέμα ξινομυζήθρας, καθώς και τα στριφτούδια Μάνης με μανιτάρια Γρεβενών, τρούφα και κρέμα κάσιους. Συνόδευσέ τα με ένα ποτήρι κρασί από την πλούσια λίστα ετικετών από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα ή με ένα signature cocktail από τις πολύ ενδιαφέρουσες επιλογές του.