16 στέκια από το πρωί έως το βράδυ δίπλα μας

Μαντανία: Η μυστική αυλή στον Άγιο Δημήτριο είναι και η πιο νόστιμη

Από το πρωί για λαχταριστό brunch και υπέροχο καφέ, έως το βράδυ για τσίπουρα, νόστιμα μεζεδάκια και δροσερά cocktails

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μαντανία: μεσογειακή κουζίνα, χωρίς να λείπουν οι πινελιές από τις κουζίνες του κόσμου

Από την είσοδο δεν φαίνεται, αλλά μόλις διασχίσεις τη σάλα και σπρώξεις την πόρτα που οδηγεί στην αυλή, σχεδόν δεν πιστεύεις στα μάτια σου. Μπροστά σου απλώνεται η ωραιότερη αυλή που έχεις δει στην Αθήνα! Τραπεζάκια καφενείου και γάτες που λιάζονται στο χαλίκι, αναρριχητικά φυτά και παλιές αφίσες του ΕΟΤ, γλάστρες με λουλούδια και η πρόσοψη ενός νεοκλασικού κτιρίου σε έντονο ροζ να τα εποπτεύει όλα. Νιώθεις λίγο σαν να έχεις ταξιδέψει στον χρόνο, πίσω σε μία πιο αθώα εποχή της Ελλάδας. Σε αυτή την αυλή που χωράει τους πάντες, όλων των ειδών τις παρέες που καταφθάνουν από κάθε γωνιά της πόλης. Εδώ, λοιπόν, θα έρθεις από το πρωί για λαχταριστό brunch (σερβίρεται από τις 09.30) και υπέροχο καφέ, και θα μείνεις έως το βράδυ για τσίπουρα, νόστιμα μεζεδάκια και δροσερά cocktails. Η κουζίνα της Μαντανίας είναι μεσογειακή, χωρίς να λείπουν, όμως, οι πινελιές από τις κουζίνες του κόσμου. Για παράδειγμα θα βρεις τραγανούς κολοκυθοκεφτέδες, ρολά μελιτζάνας με φετούλα, θα βρεις όμως και pulled pork tacos ή bao buns με γλυκόξινο χοιρινό. Να δοκιμάσεις οπωσδήποτε τη μοσχαρίσια ταλιάτα με πουρέ λαχανικού που αλλάζει ανάλογα με την εποχή, το γεμιστό ρολό χοιρινό, το χειροποίητο παστέλι φέτας με τη γλυκοκαυτερή σάλτσα ντομάτας, αλλά και τα φοβερά νιόκι, που γίνονται εδώ από την αρχή, όπως και ό,τι βγαίνει από τούτη την κουζίνα. Έξτρα πόντους για τις τέλειες τηγανητές πατάτες, αλλά και για τις νόστιμες πιτσέτες με ζύμη που ανοίγεται εδώ καθημερινά. Να πάτε, θα περάσετε αξέχαστα.

Extra tip: Κι αν αναρωτιέσαι τι σημαίνει Μαντανία, η μαντανία είναι παραδοσιακό υφαντό, που άλλοι την έκαναν ριχτάρι κι άλλοι τη στόλιζαν στον τοίχο!

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ