- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τα Πλατάνια: Η οικογενειακή ταβέρνα στην Αγία Παρασκευή με τα ξακουστά κρεατικά
Από το 1967, σταθερή αξία στην περιοχή
Τα Πλατάνια στην Αγία Παρασκευή είναι μία οικογενειακή ταβέρνα που φημίζεται για τα κρεατικά της
Ήταν το 1967 όταν άνοιξαν Τα Πλατάνια και από τότε η ταβέρνα έχει περάσει από γενιά σε γενιά, από μπαμπά σε μπαμπά, με τον Δημήτρη Τσιοχαντάρη να ανήκει στην τρίτη γενιά που συνεχίζει την παράδοση της οικογενειακής επιχείρησης. Ο Δημήτρης, λάτρης της παραδοσιακής και προσεγμένης κουζίνας, είναι αυτός που θα πάει κάθε πρωί στη λαϊκή για να διαλέξει με προσοχή τις καλύτερες πρώτες ύλες και τα ολόφρεσκα λαχανικά, θα προμηθευτεί εκλεκτά και άριστης ποιότητας ντόπια κρέατα και στη συνέχεια θα υποδεχθεί τους πελάτες για να τους προσφέρει όλα τα καλούδια που μαγειρεύονται στην κουζίνα εκείνη την ώρα.
Η έμφαση στις πρώτες ύλες αποτυπώνεται φυσικά και στη νοστιμιά που έχουν τα πιάτα. Για αρχή θα έρθουν στο τραπέζι σας οι φρέσκες σαλάτες, τα διαλεχτά ανάλογα με την εποχή χόρτα, η χειροποίητη μελιτζανοσαλάτα (αυθεντική σμυρναίικη συνταγή), το αχτύπητο τζατζίκι και τα τηγανητά κολοκυθάκια. Για να ακολουθήσει το κυρίως θέμα και μεγάλη δύναμη της αγαπημένης ταβέρνας, δηλαδή οι πιατέλες με τα ζουμερά κρέατα, όλα της ώρας, ψημένα στα κάρβουνα. Ο κόσμος εδώ αγαπάει τις πληθωρικές μοσχαρίσιες σπαλομπριζόλες, για τις οποίες επισκέπτεται τα Πλατάνια ξανά και ξανά. Στα «οπωσδήποτε» και τα χειροποίητα σπιτικά μοσχαρίσια μπιφτέκια αλλά και τα θεσπέσια αρνίσια παϊδάκια στη σχάρα, ενώ δεν θα φύγετε χωρίς να έρθει στο τραπέζι σας και η ξακουστή προβατίνα. Όλα αυτά μαζί με υπέροχα επιλεγμένα χύμα κρασιά παραδοσιακών παραγωγών και μερικά πολύ καλά εμφιαλωμένα. Στο γραφικό ταβερνάκι, με το τζάκι στη σάλα για τον χειμώνα και την αυλή κάτω από τα δέντρα για όλο το καλοκαίρι να δημιουργούν το καλύτερο ντεκόρ για να περάσετε όμορφες στιγμές μαζί με τη μικρή ή μεγαλύτερη παρέα σας.