- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Sole Giaguaro: Το εστιατόριο του Giovanni Scaraggi κάνει τα Πετράλωνα ακόμα πιο νόστιμα
Kάτω από τον αττικό ουρανό θα δοκιμάσεις ιταλική κουζίνα διαφορετική, αναπάντεχη, μα πάνω από όλα αξέχαστα νόστιμη
Στο Sole Giaguaro για ιταλική κουζίνα διαφορετική
Όταν μαθεύτηκε η είδηση πως ο Giovanni Scaraggi θα άνοιγε το δικό του εστιατόριο στα Πετράλωνα, ήταν πολλοί αυτοί που έσπευσαν να το επισκεφθούν. Άλλοι γιατί ήθελαν να δουν τον αγαπημένο τους παίχτη από το Master Chef εν δράσει, κι άλλοι από απλή περιέργεια. Τελικά, όλοι αγάπησαν το φαγητό του. Ο Giovanni, επηρεασμένος από τις μαγειρικές περιπλανήσεις του ανά τον κόσμο, μαγειρεύει μία ιταλική κουζίνα διαφορετική, αναπάντεχη, μα πάνω από όλα αξέχαστα νόστιμη. Το μενού, με απόλυτο σεβασμό στα υλικά της κάθε εποχής, αλλάζει συχνά, παρασέρνοντάς μας σε νέα γευστικά μονοπάτια κάθε φορά. Αυτή την περίοδο, αξίζει να βρεθείς στην όμορφη σάλα του Sole Giaguaro για να δοκιμάσεις την ολόδροση κρύα σούπα γκασπάτσο φράουλα με γαρίδες Κοιλάδας, το ψάρι ημέρας με σοτέ σπανάκι και σπαράγγια, αλλά και εκείνο το φίνο μαγιάτικο με ζωμό από μαϊντανό κι αχλάδι, που συνοδεύεται από αέρινη sour cream με χαμομήλι. Φυσικά, πάντα υπάρχουν τα φρέσκα ζυμαρικά, και θα ήταν κρίμα να λείπουν από το τραπέζι σου τα χειροποίητα ραβιόλι που γεμίζουν με μπραντάδα μπακαλιάρου και σερβίρονται με σάλτσα minestrone, κονφί λεμόνι και ιβίσκο. Όλα τα παραπάνω θα τα συνοδεύσεις με υπέροχα κρασιά του ιταλικού και ελληνικού αμπελώνα (η κάβα αριθμεί γύρω στις 150 ετικέτες!), ενώ για το τέλος τα γλυκά του pastry chef Παναγιώτη Λούπου είναι πάντα μία εξαιρετική ιδέα. Να πούμε επίσης ότι από αυτή την εβδομάδα η οροφή της σάλας του Sole Giaguaro θα ανοίξει, επιτρέποντάς μας να χαιρόμαστε όλα τούτα τα ωραία κάτω από τον αττικό ουρανό.