- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Το Γιαβρί: Σαν την κουζίνα της µαµάς δεν έχει!
Εδώ θα βρεις το καλύτερο Χουνκιάρ Μπεγιεντί της πόλης
Το Γιαβρί: To µερακλίδικο µεζεδοκαφωδείο με τα πεντανόστιµα µαγειρευτά και τα φίνα αποστάγµατα
Μέχρι και τραγούδι έχουν γράψει γι’ αυτό το ξακουστό και µερακλίδικο µεζεδοκαφωδείο: «Στα Πετράλωνα Θα Πάω (Το Γιαβρί)» λέγεται και τους στίχους του έχουν ακολουθήσει άνθρωποι από κάθε γωνιά της Αθήνας που έµαθαν στόµα µε στόµα µέσα στα χρόνια αυτό το µικρό µυστικό. Δίπλα στον ηλεκτρικό σταθµό των Πετραλώνων από το 2014 το υπέροχο Γιαβρί, είναι το στέκι ανθρώπων κάθε ηλικίας που έρχονται καθηµερινά εδώ να απολαύσουν την παραδοσιακή µαµαδίσια κουζίνα του. Πεντανόστιµα µαγειρευτά καθηµερινά, όπως λαχανοντολµάδες, σουτζουκάκια σµυρνέικα, µουσακάς, παστίτσιο, λαδερά και άλλα τέτοια αγαπηµένα πιάτα µαγειρεµένα µε µεράκι και από άριστες πρώτες ύλες που έρχονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας! Έτσι, θα βρείτε καβουρµά και λουκάνικα Καραµανλίδικα φερµένα από την Ξάνθη, αλλά και πιάτα που βασίζονται στην Πολίτικη κουζίνα, όπως για παράδειγµα το καλύτερο Χουνκιάρ Μπεγιεντί της πόλης, το σωστό παραδοσιακό κεµπάπ, φοβερά ντολµαδάκια γιαλατζί, και αν είστε κι εσείς µερακλήδες όπως το Γιαβρί, σηµειώστε κι αυτό: κάθε Παρασκευή και Σάββατο η κουζίνα ετοιµάζει τη φηµισµένη, πλέον, γουρουνοπούλα! Κι ακόµη, κάθε Κυριακή ένα επιπλέον ιδιαίτερο πιάτο, που µπορεί να είναι κλέφτικο, µελωµένο κότσι ή κοντοσούβλι! Όλα αυτά θα τα απολαύσετε καθηµερινά από τις 9 το πρωί (φτιάχνει και ωραίο καφεδάκι για τους πρωινούς τύπους) έως τις 2 µετά τα µεσάνυχτα στον όµορφο εσωτερικό του χώρο ή στα φιλόξενα τραπεζάκια του στον πεζόδροµο.
Extra tip: Να τους ρωτήσετε για τα ωραία τους κρασιά και τα φίνα αποστάγµατα, σε µια µεγάλη ποικιλία από ούζα και τσίπουρα.