- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Po’ Boys, το δημοφιλές στέκι του κέντρου για αυθεντικό ΒΒQ
Πέντε χρόνια μετά και ακόμη δεν έχουμε χορτάσει
Το Po’ Boys, στου Ψυρρή, μας έμαθε τι σημαίνει αυθεντικό barbeque
Μία πενταετία πριν, στα στενά του Ψυρρή εμφανίστηκε ένα εστιατόριο. Με μια ματιά δεν μπορούσες να αντιληφθείς τη διαφορετικότητά του, με τίποτα δεν μάντευες τα μυστικά που έκρυβε στο υπόγειό του. Κι όμως εδώ ακριβώς, κάθε βράδυ, όλο το βράδυ, ένα καπνιστήριο έβραζε και φούντωνε σιγοψήνοντας λαχταριστά pulled pork και brisket, spare ribs και λουκάνικα Andouille, short ribs και crispy pork belly. Το πρώτο αθηναϊκό εστιατόριο με αυθεντικό BBQ, όχι όπως το ξέραμε εδώ, αλλά όπως το είχε εφεύρει η Νέα Ορλεάνη, είχε μόλις γεννηθεί και άλλαξε σε πολλούς από εμάς την ιδέα για το τι πραγματικά σημαίνει σοβαρό barbeque.
Σε αυτά τα πέντε χρόνια το Po’ Boys σέρβιρε κάποια από τα καλύτερα burgers και σάντουιτς της Αθήνας, αγαπήθηκε, αλλά κυρίως εξελίχθηκε ακόμη περισσότερο. Αυτό το οφείλει στον σεφ-ιδιοκτήτη του, τον Βασίλη Σπόρο που ευτυχώς για όλους μας, δεν κάθεται στα αυγά του με τίποτα. Με αποτέλεσμα, το καινούργιο μενού του Po’ Boys να είναι ακόμα πιο νόστιμο, με ακόμη πιο έντονη την παρουσία της νεορλεάνικης επιρροής.
Έτσι, στον κατάλογο πλέον συναντάς τη Muffuletta, μία πλούσια σαλάτα με μορταδέλα, παρμεζάνα, πράσινες ελιές, κουκουνάρι, ντοματίνια και βασιλικό, εμπνευσμένο από το ομώνυμο σάντουιτς που συναντά κανείς στη γαλλική συνοικία της Λουιζιάνα, αλλά και την αναβαθμισμένη εκδοχή της φημισμένης πατατοσαλάτας του Po’ Boys που εμπλουτίζεται από burnt ends από pork belly κατευθείαν από το καπνιστήριο κι έτσι βάζει κάτω όλες τις πατατοσαλάτες του κόσμου. Ένα δικό μου αγαπημένο πιάτο (το παραγγέλνω κάθε φορά μα κάθε φορά), το Ramen Bowl ανανεώνεται επίσης και καταφέρνει να χωρέσει στο ίδιο μπολ το brisket-ποίημα που το καθιέρωσε, noodles, μοσχαρίσιο ζωμό με σόγια και creole seasoning, γαρίδες, μελάτο αυγό, φρέσκο κρεμμύδι και baby καλαμπόκι. Όσο για το Hash Browns & Hot Links αναμένεται να γίνει το νέο αγαπημένο μας ορεκτικό έτσι όπως συνδυάζει τραγανές πατατοκροκέτες, σιγοκαπνιστά λουκάνικα chorizo και κορεάτικη μαγιονέζα.
Ακόμη καλύτερα νέα είναι το Po’ Boys sampler: τεράστιος δίσκος με όλα τα είδη και κοπές κρεάτων (brisket, pork ribs, pulled pork, pork belly, λουκάνικο Andouille και το best seller buttermilk fried chicken). Είναι αυτό ακριβώς που ψάχνεις αν θες να μυηθείς σε όλες τις θαυμαστές δυνατότητες του smoker. Να πω ότι η πλειοψηφία των κοπών στο ανανεωμένο μενού είναι ξηράς ωρίμανσης 3-4 εβδομάδων, ότι το ολοκαίνουργιο Steakhouse, ένα (πολύ!) δυνατό burger με δύο μπιφτεκάκια από μοσχαρίσιο κιμά ξηράς ωρίμανσης, παρμεζάνα, τραγανό prosciutto, καραμελωμένα κρεμμύδια, iceberg και Alabama White BBQ sauce αξίζει σίγουρα την προσοχή σου και ότι το Oklahoma Fired Onion Smashed Burger είναι από τα καλύτερα smash burgers που κυκλοφορούν εκεί έξω. Όσο για το Morning Glory Burger, αυτό είναι αφιερωμένο στους έξτρα λιχούδηδες αφού βάζει στη θέση του ψωμιού έναν αφράτο ελληνικό λουκουμά! Σε περίπτωση που αναρωτιέσαι, όχι αυτό που βρίσκεται ανάμεσα στους αφράτους λουκουμάδες δεν είναι καθόλου αθώο (μιλάμε για δύο λεπτά μπιφτέκια, cheddar, bacon, τηγανιτό αυγό και σιρόπι σφενδάμου ολούθε).
Αν μένεις Θεσσαλονίκη και όσο διαβάζεις το άρθρο προγραμματίζεις νοερά ταξίδι-αστραπή στην Αθήνα, μάθε κι αυτό: το Po’ Boys σε λίγες μέρες αποκτά παράρτημα και στη Θεσσαλονίκη, στα Λαδάδικα. Θεσσαλονικείς κρατήστε χώρο!
Αγαθάρχου 12& Λεπενιώτου, Ψυρρή, 2103234672, FB: Po’ Boys, Instagram: @poboysbarbeque
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.