Po’ Boys, το δημοφιλές στέκι του κέντρου για αυθεντικό ΒΒQ
Πέντε χρόνια μετά και ακόμη δεν έχουμε χορτάσει
Το Po’ Boys, στου Ψυρρή, μας έμαθε τι σημαίνει αυθεντικό barbeque
Μία πενταετία πριν, στα στενά του Ψυρρή εμφανίστηκε ένα εστιατόριο. Με μια ματιά δεν μπορούσες να αντιληφθείς τη διαφορετικότητά του, με τίποτα δεν μάντευες τα μυστικά που έκρυβε στο υπόγειό του. Κι όμως εδώ ακριβώς, κάθε βράδυ, όλο το βράδυ, ένα καπνιστήριο έβραζε και φούντωνε σιγοψήνοντας λαχταριστά pulled pork και brisket, spare ribs και λουκάνικα Andouille, short ribs και crispy pork belly. Το πρώτο αθηναϊκό εστιατόριο με αυθεντικό BBQ, όχι όπως το ξέραμε εδώ, αλλά όπως το είχε εφεύρει η Νέα Ορλεάνη, είχε μόλις γεννηθεί και άλλαξε σε πολλούς από εμάς την ιδέα για το τι πραγματικά σημαίνει σοβαρό barbeque.
Σε αυτά τα πέντε χρόνια το Po’ Boys σέρβιρε κάποια από τα καλύτερα burgers και σάντουιτς της Αθήνας, αγαπήθηκε, αλλά κυρίως εξελίχθηκε ακόμη περισσότερο. Αυτό το οφείλει στον σεφ-ιδιοκτήτη του, τον Βασίλη Σπόρο που ευτυχώς για όλους μας, δεν κάθεται στα αυγά του με τίποτα. Με αποτέλεσμα, το καινούργιο μενού του Po’ Boys να είναι ακόμα πιο νόστιμο, με ακόμη πιο έντονη την παρουσία της νεορλεάνικης επιρροής.
Έτσι, στον κατάλογο πλέον συναντάς τη Muffuletta, μία πλούσια σαλάτα με μορταδέλα, παρμεζάνα, πράσινες ελιές, κουκουνάρι, ντοματίνια και βασιλικό, εμπνευσμένο από το ομώνυμο σάντουιτς που συναντά κανείς στη γαλλική συνοικία της Λουιζιάνα, αλλά και την αναβαθμισμένη εκδοχή της φημισμένης πατατοσαλάτας του Po’ Boys που εμπλουτίζεται από burnt ends από pork belly κατευθείαν από το καπνιστήριο κι έτσι βάζει κάτω όλες τις πατατοσαλάτες του κόσμου. Ένα δικό μου αγαπημένο πιάτο (το παραγγέλνω κάθε φορά μα κάθε φορά), το Ramen Bowl ανανεώνεται επίσης και καταφέρνει να χωρέσει στο ίδιο μπολ το brisket-ποίημα που το καθιέρωσε, noodles, μοσχαρίσιο ζωμό με σόγια και creole seasoning, γαρίδες, μελάτο αυγό, φρέσκο κρεμμύδι και baby καλαμπόκι. Όσο για το Hash Browns & Hot Links αναμένεται να γίνει το νέο αγαπημένο μας ορεκτικό έτσι όπως συνδυάζει τραγανές πατατοκροκέτες, σιγοκαπνιστά λουκάνικα chorizo και κορεάτικη μαγιονέζα.
Ακόμη καλύτερα νέα είναι το Po’ Boys sampler: τεράστιος δίσκος με όλα τα είδη και κοπές κρεάτων (brisket, pork ribs, pulled pork, pork belly, λουκάνικο Andouille και το best seller buttermilk fried chicken). Είναι αυτό ακριβώς που ψάχνεις αν θες να μυηθείς σε όλες τις θαυμαστές δυνατότητες του smoker. Να πω ότι η πλειοψηφία των κοπών στο ανανεωμένο μενού είναι ξηράς ωρίμανσης 3-4 εβδομάδων, ότι το ολοκαίνουργιο Steakhouse, ένα (πολύ!) δυνατό burger με δύο μπιφτεκάκια από μοσχαρίσιο κιμά ξηράς ωρίμανσης, παρμεζάνα, τραγανό prosciutto, καραμελωμένα κρεμμύδια, iceberg και Alabama White BBQ sauce αξίζει σίγουρα την προσοχή σου και ότι το Oklahoma Fired Onion Smashed Burger είναι από τα καλύτερα smash burgers που κυκλοφορούν εκεί έξω. Όσο για το Morning Glory Burger, αυτό είναι αφιερωμένο στους έξτρα λιχούδηδες αφού βάζει στη θέση του ψωμιού έναν αφράτο ελληνικό λουκουμά! Σε περίπτωση που αναρωτιέσαι, όχι αυτό που βρίσκεται ανάμεσα στους αφράτους λουκουμάδες δεν είναι καθόλου αθώο (μιλάμε για δύο λεπτά μπιφτέκια, cheddar, bacon, τηγανιτό αυγό και σιρόπι σφενδάμου ολούθε).
Αν μένεις Θεσσαλονίκη και όσο διαβάζεις το άρθρο προγραμματίζεις νοερά ταξίδι-αστραπή στην Αθήνα, μάθε κι αυτό: το Po’ Boys σε λίγες μέρες αποκτά παράρτημα και στη Θεσσαλονίκη, στα Λαδάδικα. Θεσσαλονικείς κρατήστε χώρο!
Αγαθάρχου 12& Λεπενιώτου, Ψυρρή, 2103234672, FB: Po’ Boys, Instagram: @poboysbarbeque
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ιδανικό σημείο για στάση σε μια χριστουγεννιάτικη βόλτα στο κέντρο ή για ένα χαλαρό festive lunch
Ένα εστιατόριο που αποτελεί από μόνο του λόγο επίσκεψης στο νησί του Αργοσαρωνικού
Φρέσκα υλικά, αληθινή γεύση, χαμόγελα χορτασμένα
Ο νέος ιδιοκτήτης, Κωνσταντίνος Σουρτζής, συνεχίζει την ταβέρνα απευθυνόμενος και στους παλαιούς θαμώνες αλλά και σε νέο κόσμο που κατοικεί ή επισκέπτεται τα Εξάρχεια
Ολοκαίνουργιο και πολύ ενδιαφέρον, έχει όλα τα φόντα να γίνει το επόμενο στέκι σου
Αυθεντικές, ουσιαστικές προτάσεις, που θα λατρέψει κάθε καλοφαγάς
Ο σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης συνδυάζει ελληνικές πρώτες ύλες με τεχνικές και επιρροές της ιαπωνικής γαστρονομίας
Το brunch spot που κέρδισε κάθε food lover της πόλης, χάρη στον signature πύργο για δύο, που εμφανίζεται μπροστά σου σαν κάτι άκρως απολαυστικό
Μια γρήγορη στάση που μετατρέπεται σε μικρό, γιορτινό ritual για κάθε επισκέπτη
Από πρωινό και χορταστικό brunch μέχρι χαλαρό δείπνο και δημιουργικά κοκτέιλ.
Φημισμένο για τις γεύσεις, την υψηλή αισθητική και τη ζεστή φιλοξενία
Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την αλήθεια της θαλασσινής γεύσης
Παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, όπως θα τη συναντούσε κανείς σε μια καλή ταβέρνα της δεκαετίας του ’50 και του ’60
Festive menus για τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τα οποία συνοδεύονται από ζωντανή μουσική
Iδανικό και για όσους αναζητούν έναν όμορφο και καλαίσθητο χώρο για να οργανώσουν εταιρικές εκδηλώσεις, κοπές πίτας ή private events
Υψηλή γαστρονομία, αίσθηση οικείας πολυτέλειας και διάθεση party
Street food που σε απογειώνει, πρώτες ύλες κορυφής και δημιουργίες που μένουν αξέχαστες
Σε έναν κόσμο όπου όλα γίνονται γρήγορα και έτοιμα, εδώ πολλά πράγματα γίνονται από την αρχή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.