- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Poké, το σούσι του χαβανέζου ψαρά, στο Σύνταγμα
Για κάτι εξωτικό, κάτι στο πόδι και ελαφρύ, όλοι στην οδό Πετράκη
Κάθε φορά που είσαι στο κέντρο και θέλεις κάτι εξωτικό αλλά όχι ακριβώς και σούσι, το Poké της Πετράκη είναι ο μονόδρομός σου.
Φίλος επιχειρών στην ίδια γειτονιά, μου σύστησε το Poké πιο ένθερμα δεν γίνεται «εγώ μόνον εκεί τρώω και όχι στο δικό μου μαγαζί». Γνωρίζοντας και τον καημό του για μια φιτ κορμοστασιά, τον ακολούθησα τυφλά για να το υιοθετήσω στη συνέχεια ανά πάσα ώρα και στιγμή πείνας στο κέντρο και κυρίως όταν με πιάνει αυτό το «βαρέθηκα τις γλυκερές προκάτ σάλτσες των ασιατικών στρητ που σε φορτώνουν περισσότερες θερμίδες και από μια τούρτα σοκολάτα με σαντιγί».
Διότι, το, εν προκειμένω, χαβανέζικο σούσι, είναι κυρίως η χαρά της καθαρής, ανάλαφρης γεύσης, με ευδιάκριτα σε ένα μπολ όλα τα υλικά, να σου μιλάνε στρέιτ και ξεκάθαρα στο στόμα. Λίγο πιο εξελιγμένο από κείνο που έτρωγε ο Χονολουλουέζος ψαράς στη βάρκα του, που ήταν ένα σπαρταριστό σασίμι αρτυμένο με θαλασσινό αλάτι, λίγο φύκι και μερικές σταγόνες καρυδέλαιο. Από τις ψαρόβαρκες της Χαβάης, το τοπικό σούσι κατέκτησε την Αμερική στις αρχές της νέας χιλιετίας και από κει, τον πλανήτη ολόκληρο. Στη μοντέρνα του εκδοχή, είναι ένα μπολ με τέλειο ρυζάκι, πάνω του φιλεταρισμένο ψάρι, μαριναρισμένη γαρίδα, σησαμέλαιο, σόγια και φρέσκο τσίλι με μαρινάδες επηρεασμένες από τη γιαπωνέζικη και την ασιατική κουζίνα. Poké θα βρεις και με αποξηραμένο ψάρι, με αβγά ψαριού, σολομό, χταπόδι και θαλασσινά.
Στο δικό μας, «Συνταγματικό» Poké, μια παρέα από τρία συμπαθέστατα αγόρια και μια παιδική φιλία: ο Κωνσταντίνος Γιαννούτας -εγγονός της Εύης με τα μαγικά, πολίτικα τσουρέκια της (τέως) Μαρασλή- και ο Γιάννης Μπινιάρης είναι οικονομολόγοι. Τον Γιάννη Κανδυλίδη τον γνωρίσαμε σαν φέρελπι σεφ στο Βαρούλκο και στο 48 -φυτώριο της νέας γαστρονομικής σκηνής. Στο μια σταλιά μαγαζάκι τους με τα λιγοστά τραπέζια στον πεζόδρομο, το poké σερβίρεται με σολομό, γαρίδα ή ντάσκα (ψάρι, είδος τόνου είναι αυτό). Ανάλογα με τα εξωτικά, σαν Ειρηνικά ταξίδια ονόματα, O'Ahu, Pe'Ahi, Wakiki, Hanalei, Honolua, Waimea, το ψάρι συνοδεύεται από ανανά, φύτρες φασολιών, καραμελωμένα κρεμμύδια, νόρι, αβοκάντο, μάνγκο, κάσιους, φρέσκο κόλιανδρο, μαγιονέζα με τσίλι, πορτοκάλι, κόκονατ κάρυ και άλλα αρωματικά των τροπικών και σου προσφέρεται σε μικρό ή μεγάλο μπολάκι.
Προσφάτως, το poké μενού έχει μεγαλώσει, με ράμεν, ντάμπλινγκς στον ατμό, σάντουιτς με μπάο ψωμάκι και λοιπά εξωτικά μπολ. Εσύ μην ξεχάσεις να μπεις στο κλίμα και περιμένοντας το φαγητό σου να πιεις μια fizzy παγωμένη πινκ lemonade. Ονειρέψου και τους φοίνικες, ναι, καλώς ήρθες στη Χαβάη!
Ατού, το γαλάζιο των τραπεζιών, ιδανικό φόντο για αρρωστημένους instagramers!
Poké, Πετράκη 7, Σύνταγμα, 2103226653
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ζωντανή μουσική, καλωσόρισμα με welcome drink, ευχές και, φυσικά, ένα λαχταριστό μενού
Εδώ θα απολαύσετε πιάτα αναπάντεχα νόστιμα, που θα σας θυμίσουν κάτι από το οικογενειακό κυριακάτικο τραπέζι!
Το αγαπημένο pasta spot της Αθήνας για αυτές τις γιορτές μας παρουσιάζει την Xmas Magic
Εορταστικό γεύμα σε ένα νεοκλασικό ιστορικό κτίριο που μετρά 140 χρόνια ζωής
Εδώ θα απολαύσεις τη γιορτινή πλευρά της πόλης
Αν ψάχνετε ένα πραγματικά ξεχωριστό εστιατόριο για να αλλάξετε τον χρόνο, το Varoulko είναι ιδανικό
Οι σεφ Pino Saccheri και Αλέξανδρος Λαζούλης δημιουργούν πιάτα που απογειώνουν τη σύγχρονη ιταλική κουζίνα
Το μενού περιλαμβάνει τα καλύτερα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας με σύγχρονες πινελιές και γευστικές εκπλήξεις
Αξέχαστα ρεβεγιόν στο στέκι της Κηφισιάς
Γιορτινές γεύσεις και ζωντανή μουσική στο αγαπημένο εστιατόριο του Κολωνακίου
Σε έναν μοναδικό χώρο με απέραντη θέα στο λιμάνι
Εορταστικές γεύσεις στο εστιατόριο που μας εισήγαγε στη βιώσιμη γαστρονομία
Ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς με εκπληκτικά μενού από τον σεφ Ντίνο Φωτεινάκη
Must προορισμός για κάθε καλοφαγά
Με ιστορία από το 1991, συνεχίζει να μας εκπλήσσει με τη φαντασία και το μεράκι του
Εδώ έχουν επαναπροσδιορίσει την έννοια «αγαπημένο σουβλάκι»
Το αγαπημένο στέκι της Κυψέλης έχει ετοιμάσει έναν απόλυτα εορταστικό κατάλογο
Τις ημέρες των γιορτών, το εστιατόριο φορά τα καλά του και γίνεται πιο όμορφο και ζεστό από ποτέ
Τα κοκτέιλ έχουν ονόματα προφητών και στο εσωτερικό ανάβεις κερί
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.