16 στέκια για τις βόλτες σου στο Παγκράτι και τα πέριξ

Το Καπλάνι: Παραδοσιακή κρητική και µεσογειακή κουζίνα στα καλύτερά της

Ένα από τα πιο νόστιμα εστιατόρια της Αθήνας

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στο Καπλάνι στο Παγκράτι για παραδοσιακή κρητική κουζίνα

Το φηµισµένο εστιατόριο του Μανώλη Ρωµανάκη στο Παγκράτι, µε την εξαιρετική παραδοσιακή κρητική και µεσογειακή κουζίνα διά χειρός του σεφ, ∆ηµήτρη Σκαφίδα, βραβεύθηκε φέτος για άλλη µια φορά µε το Βραβείο Αυθεντικής Ελληνικής Κουζίνας από τον παγκόσµιο οργανισµό GTBB. Όµως, το πιο σηµαντικό του βραβείο είναι η αγάπη του κόσµου, ο οποίος το έχει αγκαλιάσει για τις φοβερές του γεύσεις, για την ποιότητα των πρώτων υλών του, για τη φιλοξενία των ανθρώπων του. Σε έναν πολύ όµορφο χώρο ο οποίος απλώνεται σε τρία επίπεδα, στον εξωτερικό χώρο, στη µεγάλη εσωτερική σάλα και στο ατµοσφαιρικό περιµετρικό πατάρι, θα απολαύσετε πολλά και νόστιµα, τα οποία ξεκινούν µε τα Σαρακοστιανά. Το Καπλάνι µας ετοίµασε για τις µέρες µέχρι το Πάσχα ένα ξεχωριστό Σαρακοστιανό µενού, που περιλαµβάνει γαρίδες κριθαρότο, χταπόδι στη σχάρα µε φάβα, σουπιές µε σπανάκι και χόρτα, αυθεντικό λευκό ταραµά και άλλα πολλά, ενώ πάντα η κουζίνα ετοιµάζει κι εκείνα τα απίστευτα πιάτα του κυρίως καταλόγου. Με τι θα µπορούσατε να ξεκινήσετε; Πάµε λοιπόν στα ορεκτικά, τα οποία είναι όνοµα και πράγµα! Χοχλιοί µπουµπουριστοί, απάκι, γαρδουµπάκια µε πλιγούρι και διάφορα λαχανικά, αλλά και ντάκος µε παξιµάδι από άλευρα οσπρίων, τριµµένη ντοµάτα και σπιτική ξυνοµυζήθρα είναι κάποιες µόνο από τις προτάσεις, πριν περάσετε στα φοβερά κυρίως: Γαµοπίλαφο, πρόβειο κότσι µε πουρέ σελονόριζας, αρνάκι οφτό στο φούρνο µε χωριάτικες πατάτες, χοχλιδοµακαρονάδα, µαγειρεµένη σε φρέσκια ντοµάτα, µε κολοκυθάκι, µάραθο και ξηρό ανθότυρο! Το Καπλάνι, το οποίο είναι ο ιδανικός χώρος για να πραγµατοποιήσετε τις προσωπικές σας στιγµές και να σας µείνουν αξέχαστες ή κάποιο επαγγελµατικό τραπέζι, είναι ανοιχτό κάθε µέρα, τις καθηµερινές 17.00 µε 00.30, τα Σάββατα 13.00 µε 00.30 και τις Κυριακές 13.00 µε 18.00.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ