Tra me, τα ακαταμάχητα tramezzini της Ευριπίδου
Το αγαπημένο street food της Βενετίας ήρθε για να αλλάξει τα πρωινά μας
![114824-667199.jpg 114824-667199.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/114824-667199.jpg)
![Tra me Tra me](/images/1074x600/jpg/files/2023-03-28/trame1.jpg)
Στο Tra me στην Ευριπίδου για ιταλικά tramezzini
Στα χέρια μου κρατώ ένα τριγωνικό ψωμάκι, τόσο μαλακό και αφράτο που εύκολα το παρομοιάζεις με… σύννεφο. Δεν είναι ακριβώς σάντουιτς (αν και στο εσωτερικό του κρύβει ένα σωρό πειρασμούς), ούτε και τοστ. Είναι κάτι ενδιάμεσο, ένα ολόσωστο tramezzini, η αγαπημένη street food λιχουδιά της Βενετίας που στο Tra me την κάνουν ακριβώς όπως στη μυθική αυτή πόλη της Βόρειας Ιταλίας με μία, όμως, ειδοποιό διαφορά: τα αγνά, εποχικά ελληνικά προϊόντα.
![Tra me Tra me](/images/w734/jpg/files/2023-03-28/trame2.jpg)
![Tra me Tra me](/images/w734/jpg/files/2023-03-28/image00029.jpg)
Το Tra me ήρθε στη ζωή μας το περασμένο καλοκαίρι για να κάνει τα πρωινά μας ακόμη πιο νόστιμα. Βρίσκεται στις παρυφές της Κλαυθμώνος και εκτός από τα φοβερά του tramezzini σερβίρει και δύο ακόμα μεγάλες ιταλικές αγάπες: εκλεκτό καφέ και spritz. Ο καφές είναι ένα μοναδικό blend της εταιρείας Uroast από τέσσερις διαφορετικές περιοχές (Βραζιλία, Κολομβία, Κόστα Ρίκα και Αιθιοπία) που μάλιστα καβουρδίζεται εδώ, επί τόπου, ενώ δεν λείπουν και οι μονοποικιλιακοί καφέδες που εμφανίζονται κάθε τόσο και κάνουν όλη την Ευριπίδου να μοσχοβολά. Όσο για τα spritz αρκεί να πούμε ότι δημιουργούνται με τα premium spirits της Gamondi και τα γνωστά αναψυκτικά της San Pellegrino χαρίζοντας στα αθηναϊκά απογεύματα μία νότα από dolce vita.
![Tra me Tra me](/images/w734/jpg/files/2023-03-28/image00023.jpg)
Η μεγάλη δύναμη, όμως, του Tra me είναι φυσικά τα υπέροχα tramezzini. Θα τα βρεις σε πολλές εκδοχές, τόσο αλμυρές, όσο και γλυκές, που έχει επιμεληθεί ο σεφ Νικόλαος Κωνσταντόπουλος. Κάθε συνταγή δημιουργείται με γνώμονα τα premium υλικά, αλλά και την εποχικότητά τους, πράγμα που σημαίνει ότι το μενού ανανεώνεται συχνά και κάθε τόσο μας παρασέρνει σε νέα γευστικά μονοπάτια. Δική μας αδυναμία το πεντανόστιμο tramezzini με απάκι κοτόπουλο, γαλλική σαλάτα και μαγιονέζα τρούφας, το μερακλίδικο tramezzini με μοσχαρίσιο παστράμι, κρέμα πιπεριάς, ανθότυρο και βαλεριάνα, αλλά και το tramezzini με αυγό βραστό, κρέμα αβοκάντο, τηγανιτό κρεμμύδι, ντοματίνια και μαρούλι – ό,τι πρέπει για πρωινό! Επίσης, με τίποτα μην αφήσεις πίσω το tramezzini- τιραμισού, όπου τη θέση του σαβαγιάρ παίρνουν μικρές μπουκίτσες ζύμης tramezzini (έπος!).
![Tra me Tra me](/images/w734/jpg/files/2023-03-28/trame4.jpg)
Πρόσφατα, το Tra me πρόσθεσε στο μενού του και μερικά λαχταριστά Breakfast boxes. Τα ανοίγεις και ανακαλύπτεις μέσα tramezzini βεβαίως, αλλά και δροσερούς χυμούς, ακόμη και smoothie bowls. Τα παίρνεις μαζί σου στη βόλτα, τα παραγγέλνεις στο γραφείο (μέσω Wolt), τα μοιράζεσαι με φίλους κι έχεις ένα υγιεινό, νόστιμο brunch που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Όρεξη να’ χεις…
![Tra me Tra me](/images/w734/jpg/files/2023-03-28/image00046.jpg)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.