- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Wine bar 33, το καλύτερο - μικρό στέκι για κρασί στο Παγκράτι
Μεγάλη ποικιλία σε ωραία κρασιά και «μικρές» νόστιμες γεύσεις
Wine bar 33: ένα μικρό wine bar στο Παγκράτι με γαλλική ατμόσφαιρα, ευγένεια, φινέτσα – και γεύσεις
Το μικρότερο μικρό wine bar στην Αθήνα είναι κρυμμένο εκεί που η πόλη έχει ακόμα μυστικά, στο Παγκράτι – όσο κι αν απομυθοποιείται, η γειτονιά εξακολουθεί να κρύβει εκπλήξεις. Η συγκεκριμένη ήταν πολύ ευχάριστη, και απρόσμενη, μια και το "Winebar 33" δεν το πιάνει το μάτι σου, τόσο μικρούτσικο είναι. Ακόμα κι όταν το πιάσει (το μάτι σου), όταν μπεις στον κόζι χώρο και καθίσεις σε ένα από τα τέσσερα ή πέντε τραπεζάκια του, ακόμα και τότε, δεν υποψιάζεσαι πόσο διαφορετικά και ενδιαφέροντα κρασιά μπορεί να δοκιμάσεις σε ένα μόνο βράδυ.
Έχω ξαναπεί ότι δεν έχω ιδέα από κρασιά, οι φρουτένιες γεύσεις και βαρελίσιες μυρωδιές δεν μου λένε πολλά, αλλά σαν φυσιολογικά άσχετος άνθρωπος, όταν δοκιμάσω ένα ωραίο κρασί μπορώ να καταλάβω το προφανές, ότι πρόκειται για ένα ωραίο κρασί. Δηλαδή όσο και να σου διαφημίσει κάποιος ένα κρασί με σπουδαία λόγια και τσιριμπομπόμ φράσεις, άμα το πίνεις και σκέφτεσαι «έπρεπε να είχα πάρει ένα αναψυκτικό, ή ένα κώνειο», όσο να ’ναι, αρχίζεις να αισθάνεσαι δυσπιστία για την ορολογία του κρασιού. Επίσης, όταν ο σομελιέ σου εξηγεί με βαθιά περιφρόνηση ποιες είναι οι νότες του κρασιού που θα πληρώσεις χρυσό, αρχίζεις να αισθάνεσαι ότι είσαι έξω από το κλειστό κλαμπ των κρασο-ειδικών και δεν θέλεις ποτέ να μπεις μέσα. Στο κλαμπ εννοώ, γιατί με το κρασί που πήρες έχεις μπει μέσα ήδη.
Όλα αυτά δεν ισχύουν καθόλου στο μικρό και όπως είπα, κόζι, "Winebar 33": οι ιδιοκτήτες Δημήτρης Σπυρόπουλος και Συλβί Λαπερονί-Σπυροπούλου, αγαπάνε το κρασί και το ψάχνουνε με πολλή όρεξη. Δοκιμάζουν κρασιά μικρών και μεγάλων παραγωγών, ξέρουν τα πάντα για τα μπουκάλια στο μαγαζί τους, σου προτείνουν με απλά λόγια αυτό ακριβώς που θέλεις να πιεις, ακούγοντας τι επιθυμείς εσύ ο άμαθος πελάτης… και το συνοδεύουν με ό,τι χρειάζεται και τίποτε περισσότερο. Τυράκια, μικρές μπρουσκέτες με σπιτικά αλείμματα, πιττάκια και αλμυρά κέικ που φτιάχνει η Γαλλίδα Συλβί, τα σωστά συνοδευτικά για κρασιά τα οποία χαίρεσαι να τα πίνεις. Ακούγομαι πολύ αλκοόλα με την παραπάνω φράση, αλλά τα κρασιά που πρότεινε και σερβίρισε ο Δημήτρης το βράδυ στο "Winebar 33" ήταν τα καλύτερα που έχω πιεί εδώ και πολλά χρόνια. Και επιπλέον τα τσίμπησα στο πιο γλυκό, φιλικό περιβάλλον, στο μικρότερο έβερ μαγαζί με κρασιά της Αθήνας.
"Winebar 33", Αμύντα 4, Πλατεία Προσκόπων, Παγκράτι, 6944313187
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.