Resto

Το πιο νόστιμο σχολείο το ‘χει η πλατεία Αγίας Ειρήνης

Μια ανανεωμένη καινούργια χρονιά στο School Pizza Bar

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το φθινόπωρο έχει μπει για τα καλά, αλλά ο καιρός μας κάνει ακόμα όμορφες χάρες με τέλειες μέρες και νύχτες. Ό,τι καλύτερο για βόλτες στο κέντρο της Αθήνας.

Σε μια από αυτές στην πλατεία Αγίας Ειρήνης θα βρεις και το School Pizza Bar, το πρώτο σχολείο αυθεντικής, ιταλικής πίτσας. Από την καινούργια, φετινή σεζόν μας περιμένει με ανανεωμένο μενού, που επιμελήθηκε η Food Gang, η μαγειρική ομάδα που τολμά να κάνει κάτι διαφορετικό και να ξεφεύγει από τα συνηθισμένα.

n

Από τις καινούριες προτάσεις, στα οπωσδήποτε η σαλάτα σολομού με το ιδιαίτερο μείγμα από δύο sauce (εσπεριδοειδών και αβοκάντο) αλλά και η σαλάτα Super food με κόκκινες φακές, μαύρες φακές beluga, φαγόπυρο και κινόα με dressing από λευκό balsamico.

Για τη συνέχεια έχει και ζυμαρο-νοστιμιές: strozzapreti με κιμά από χειροποίητο ιταλικό λουκάνικο και γλυκιά κρέμα από μασκαρπόνε, ραβιόλι γεμιστό με μελιτζάνα και τυρί προβολόνε και παπαρδέλες με ραγού πάπιας. Στις ωραίες pasta δοκιμάζουμε και μια ακόμη νέα άφιξη: λαζάνια με σολομό, με δική τους χειροποίητη κρέμα λεμονιού.

n

Σειρά έχουν οι πίτσες και η νέα mushroom με δύο είδη μανιταριών και γνήσια ιταλική πανσέτα affumicato.

Μη φύγεις χωρίς να δοκιμάσεις τα γλυκά, που παρασκευάζονται σε συνεργασία με το εργαστήριο του Δημήτρη Κόκκαλη και της Food Gang. Μεγάλες μας αδυναμίες το Nonna’s cheesecake με πορτοκάλι, σερβιρισμένο μέσα στο «βαζάκι της γιαγιάς» και το πρωτότυπο Choux-vlaki – χειροποίητα choux περασμένα σε ξυλάκι, γεμιστά με κρέμα βανίλιας και σερβιρισμένα με ζεστή σοκολάτα.

n

Το School Pizza Bar βρίσκεται σε μια από τις πλατείες-στέκια της πόλης, οπότε διοργανώνει μουσικά events με djs κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο. Αυτήν την Πέμπτη, στο School Pizza Bar έρχεται ο Κώστας Καραμούζης aka dj Zonda με το project του «Nights with Attitude» (ένα ευρωπαϊκό blend ήχων), ενώ κάθε Παρασκευή βράδυ, μετά τις 9, βρίσκουμε τη Μιρέλλα Κάππα, από το Join Radio, με τα κατακόκκινα ακουστικά της και το «The Last Raw School Girl Sessions» να κινείται σε funky και jazz lounge ήχους. Το Σαββατόβραδο πάλι, ο Tasos Labrakis μας φέρνει το «Sounds From The Back Alley» και μας απογειώνει με τα groovy και electro vibes του.

Άμα είναι έτσι όλα τα σχολεία, ο χειμώνας φέτος μπορεί να είναι πολύ πολύ απολαυστικός…

Πλατεία Αγίας Ειρήνης 8, Μοναστηράκι, 210 3251444