Ramino: Εκεί που η ιταλική παράδοση συναντά τη σύγχρονη γαστρονομία
Φρέσκα ζυμαρικά, τραγανό ζυμάρι πίτσας και κολασμένα επιδόρπια
Ramino: Η δημοφιλής τρατορία που συνδυάζει την παράδοση της ιταλικής κουζίνας με τη σύγχρονη γαστρονομία
Rame» στα ιταλικά σημαίνει «χαλκός» και «ramino» το μικρό χάλκινο μαγειρικό σκεύος που πρωταγωνιστεί σε όλες τις ιταλικές κουζίνες. Προς τιμήν του παίρνει το όνομα και το «δικό» μας Ramino, η δημοφιλής τρατορία - μέλος του Ομίλου Καστελόριζο, που συνδυάζει την παράδοση της ιταλικής κουζίνας με τη σύγχρονη γαστρονομία. Το γευστικό ταξίδι στην Ιταλία, γεμάτο κλασικές και ανανεωμένες ιταλικές συνταγές, ξεκινά με τις δημιουργικές και εμπνευσμένες προτάσεις του σεφ, μέσα στις οποίες ενσωματώνει πολύ επιτυχημένα και τη δική του «ματιά». Τα περισσότερα ζυμαρικά είναι φρέσκα και παρασκευάζονται στην κουζίνα του Ramino, ενώ το απίστευτα νόστιμο και τραγανό ζυμάρι της πίτσας ωριμάζει για 48 ώρες πριν ψηθεί! Από τις αγαπημένες μας πίτσες και την οποία προτείνουμε ανεπιφύλακτα είναι η Funghi al Tartufo με κρέμα παρμεζάνας, μοτσαρέλα, flakes παρμεζάνας, μανιτάρια και φρέσκιες τρούφες – εδώ να πούμε πως η λίστα επιλογών είναι μεγάλη και άκρως «χορταστική» ενώ υπάρχουν και επιλογές για vegan. Στα χειροποίητα ζυμαρικά, must είναι το Troffie al Ragu bianco από χειροποίητο λουκάνικο, θυμάρι, λάδι τρούφας και κρέμα παρμεζάνας αλλά και η Black Angus Bolognese που στο Ramino φτιάχνουν με ταλιολίνι σκόρδου, πέστο ντομάτας και αφρό πεκορίνο. Για επιδόρπιο να επιλέξετε ανάμεσα στο αυθεντικό τιραμισού και το κολασμένο προφιτερόλ (ή και τα δύο!).
Extra Tip: Μπορείτε να συνοδεύσετε το γεύμα σας με κάποια ετικέτα από την επιλεγμένη λίστα ιταλικών κρασιών.