- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Fred: Brunch και πιάτα με καλιφορνέζικο αέρα ροκάρουν στη Νέα Σμύρνη
Καινούργια άφιξη με ωραίες προτάσεις για όλες τις ώρες
Στο νέο all day Fred στη Νέα Σμύρνη με έμπνευση από Freddy Mercury και Καλιφόρνια δοκιμάσαμε ένα ωραίο και -επιτέλους- διαφορετικό μενού.
Είναι η μεγάλη άφιξη στη γειτονιά της Νέας Σμύρνης και καθημερινά γεμίζει από «λοκάλια» και όχι μόνο. Το Fred έχει όνομα εμπνευσμένο από τον Freddy Mercury, συνδυάζει αέρα boho-californian με φουλ του ρατάν και σκανδιναβικά στοιχεία κι έτσι ο χώρος που υπογράφει η Ιωάννα Μητροπούλου (DNE architects) δημιουργεί μια οπτική «ηρεμία» που ενισχύεται από τον καλά μελετημένο φωτισμό και την ταιριαστή μουσική. Ιδανικό περιβάλλον για τηλεργασία που ήταν και ο σκοπός μου. Το φαγητό δεν ήταν στο πλάνο, αλλά έτσι όπως έβλεπα τα πιάτα να πηγαινοέρχονται, δεν άντεξα -έχουμε και αδυναμίες...
Με μια πρώτη ματιά στο μενού βλέπω ότι το καλιφορνέζικο concept περνάει και στα πιάτα, στην κουζίνα σερφάρει ο Δημήτρης Παπαδημητρίου (προερχόμενος από Λονδίνο, Σαντορίνη και κουζίνες μεγάλων ξενοδοχείων). Επιλογές υγιεινής διατροφής για πρωινό και στη συνέχεια brunch με acai bowls, αβγά με αβοκάντο, αυγά shakshuka με μυρωδάτη σάλτσα τομάτας, vegan βαφλάκια και τοστ με ψωμί ντίνκελ, κρέμα από κάσιους, χειροποίητη πίκλα κρεμμύδι, λαχανικά και φύτρες ραπανάκι. Δεν λείπουν οι κλασικές επιλογές με παραλλαγές όπως το croque madame που αντί για brioche βρίσκουμε croissant roll, ή η δημοφιλής κρέπα από εδώ είναι φτιαγμένη με αλεύρι χαρουπιού και έχει μέσα της αφράτη ομελέτα, μπέικον και jalapenos mayo.
Όπως ξέρετε, η τηλεργασία είναι σαν τη θάλασσα, ανοίγει την όρεξη, οπότε δεν αντιστάθηκα και δοκίμασα κάμποσα νόστιμα. Όπως pinsa με ζύμη από ρυζάλευρο, φουλ ελαφριά και πεντανόστιμη, sando με ταρτάρ μοσχαριού, flank stake σε ταλιάτα, σαλάτες με super foods ενώ για τους vegan το κουνουπίδι steak δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει την παραδοσιακή εκδοχή- κι αυτό το δοκίμασα και εξεπλάγην πολύ πολύ ευχάριστα.
Τα κοκτέιλς του Fred είναι τόσο εντυπωσιακά στη γεύση όσο είναι και στην εμφάνιση ενώ για τα γλυκά με την υπογραφή του Αλέξανδρου Κόνιαρη και του πολυαγαπημένου πλέον Feelings δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά… είναι το ένα καλύτερο από το άλλο!
Για Νεοσμυρνιώτες και όχι μόνο Δευτέρα 8:00- 17:00, Τρίτη- Σάββατο 08:00 – 01:00, Κυριακή 09:00- 01:00… σπεύσατε και θα με θυμηθείτε.
Fred: Κων. Παλαιολόγου 24, Νέα Σμύρνη, 210 9324867, Instagram: @fred.athens
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ιδανικό σημείο για στάση σε μια χριστουγεννιάτικη βόλτα στο κέντρο ή για ένα χαλαρό festive lunch
Ένα εστιατόριο που αποτελεί από μόνο του λόγο επίσκεψης στο νησί του Αργοσαρωνικού
Φρέσκα υλικά, αληθινή γεύση, χαμόγελα χορτασμένα
Ο νέος ιδιοκτήτης, Κωνσταντίνος Σουρτζής, συνεχίζει την ταβέρνα απευθυνόμενος και στους παλαιούς θαμώνες αλλά και σε νέο κόσμο που κατοικεί ή επισκέπτεται τα Εξάρχεια
Ολοκαίνουργιο και πολύ ενδιαφέρον, έχει όλα τα φόντα να γίνει το επόμενο στέκι σου
Αυθεντικές, ουσιαστικές προτάσεις, που θα λατρέψει κάθε καλοφαγάς
Ο σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης συνδυάζει ελληνικές πρώτες ύλες με τεχνικές και επιρροές της ιαπωνικής γαστρονομίας
Το brunch spot που κέρδισε κάθε food lover της πόλης, χάρη στον signature πύργο για δύο, που εμφανίζεται μπροστά σου σαν κάτι άκρως απολαυστικό
Μια γρήγορη στάση που μετατρέπεται σε μικρό, γιορτινό ritual για κάθε επισκέπτη
Από πρωινό και χορταστικό brunch μέχρι χαλαρό δείπνο και δημιουργικά κοκτέιλ.
Φημισμένο για τις γεύσεις, την υψηλή αισθητική και τη ζεστή φιλοξενία
Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την αλήθεια της θαλασσινής γεύσης
Παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, όπως θα τη συναντούσε κανείς σε μια καλή ταβέρνα της δεκαετίας του ’50 και του ’60
Festive menus για τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τα οποία συνοδεύονται από ζωντανή μουσική
Iδανικό και για όσους αναζητούν έναν όμορφο και καλαίσθητο χώρο για να οργανώσουν εταιρικές εκδηλώσεις, κοπές πίτας ή private events
Υψηλή γαστρονομία, αίσθηση οικείας πολυτέλειας και διάθεση party
Street food που σε απογειώνει, πρώτες ύλες κορυφής και δημιουργίες που μένουν αξέχαστες
Σε έναν κόσμο όπου όλα γίνονται γρήγορα και έτοιμα, εδώ πολλά πράγματα γίνονται από την αρχή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.