Βασίλαινας: Μία γευστική ιστορία 100 χρόνων και η καλύτερη ταραμοσαλάτα της πόλης
Ένα από τα πιο ιστορικά εστιατόρια της Αθήνας
Η Σαρακοστή είναι ιδανική περίοδος για να επισκεφθείς το θρυλικό εστιατόριο Βασίλαινας
Με ιστορία που ξεπερνάει τα 100 χρόνια, είναι ένα από τα πιο ιστορικά εστιατόρια της Αθήνας. Από τα τραπέζια του έχει περάσει σχεδόν κάθε μεγάλη προσωπικότητα του 20ού αιώνα. Ο Γιώργος Σεφέρης, ο Χατζηκυριάκος Γκίκας, ο Στρατής Μυριβήλης, ο Winston Churchil, ο Elia Kazan κι η Sophia Loren είναι κάποια μόνο από τα τρανταχτά ονόματα που έχουν αφήσει την υπογραφή τους στο βιβλίων επισκεπτών του Βασίλαινα. Στα αλήθεια, αυτό το εστιατόριο είναι ένα κομμάτι της ιστορίας. Όσο για τα πιάτα του, κι αυτά ακόμα, έχουν αφήσει τη δική τους εποχή, με πρώτο και καλύτερο την εμβληματική ταραμοσαλάτα – την καλύτερη που έχεις φάει ποτέ. Το μενού στον Βασίλαινα, που έχει την υπογραφή του εξαιρετικού σεφ Μάνου Γαρνέλη, βασίζεται κυρίως στα ψάρια και στα θαλασσινά, οπότε αυτή η Σαρακοστή είναι ιδανική περίοδος για να επισκεφθείς το θρυλικό εστιατόριο, αν δεν το έχεις ήδη κάνει. Εκτός από την ξακουστή ταραμοσαλάτα (το πρώτο πιάτο που θα παραγγείλεις), θα βρεις πολλές ακόμα νηστίσιμες επιλογές (σ.σ. το γιουβέτσι γαρίδας είναι οπωσδήποτε μια καλή ιδέα), πάντα φτιαγμένες με ολόφρεσκα υλικά. Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε ότι η κουζίνα του εστιατορίου ακολουθεί zero waste προσέγγιση, πράγμα που σημαίνει ότι αξιοποιεί κάθε μέρος του ψαριού έτσι ώστε τίποτα να μην πηγαίνει χαμένο. Θα συνοδεύσεις το γεύμα σου με κάποιο εξαιρετικό κρασί από τις δύο γυάλινες walk-in κάβες και θα επιστρέψεις ξανά και ξανά, όπως και κάθε επισκέπτης που δοκίμασε το φαγητό του Βασίλαινα.