Varoulko Seaside: Στο γαστρονομικό στολίδι της Αθηναϊκής Ριβιέρας για signature πιάτα δημιουργικής ψαροφαγίας
Μία γαστρονομική εμπειρία που αξίζει να ζεις ξανά και ξανά
Varoulko Seaside: το εμβληματικό εστιατόριο του Μικρολίμανου
«A complete dining experiences should be enjoyed with all your senses». Και είναι αλήθεια πως αυτό πρέπει να κάνεις με κάθε γαστρονομικό πιάτο του εστιατορίου Varoulko Seaside, φτιαγμένο με διαλεκτές και φρέσκες πρώτες ύλες από την ελληνική στεριά και θάλασσα. Η θέα του Μικρολίμανου τόσο από τη σάλα όσο και από το roof top είναι κάτι παραπάνω από ειδυλλιακή. Η ζεστή ατμόσφαιρα και η θέα της Αθηναϊκής ριβιέρας σε κάνουν αμέσως να νιώθεις οικεία και χαλαρά. O Λευτέρης Λαζάρου, ο πληθωρικός και κοσμοπολίτης διάσημος Έλληνας σεφ –που κερδίζει κάθε χρόνο την τελευταία εικοσαετία το διάσημο αστέρι Michelin–, δεν συνδυάζει απλώς παραδοσιακές και μοντέρνες γεύσεις στο μενού του Varoulko – ένα μενού που ανανεώνεται διαρκώς– αλλά προσφέρει μια καταπληκτική γαστρονομική εμπειρία που αξίζει να ζεις ξανά και ξανά. Από τα signature πιάτα δημιουργικής ψαροφαγίας ξεχωρίζουν το εξαιρετικό καβούρι σε τραγανό μπριός με ξινόμηλο, κρέμα γουακαμόλε, μαγιoνέζα και κάρι, η ιδιαίτερη τάρτα ελιάς με ψητό χταπόδι και κρέμα σελινόριζας, τα μαυρομάτικα φασόλια –που όμοιά τους δεν έχεις ξαναγευτεί–, το μπαρμπούνι σοτέ με πούδρα μανιταριών, λαχανικά και μαρμελάδα λευκού σκόρδου, κάθε γεύση εδώ είναι ξεχωριστή. Θα συνοδεύσεις το αξέχαστο γεύμα σου με κάποιο εξαιρετικό ελληνικό απόσταγμα ή με ένα καλό κρασί από την wine list με τις 250 περίπου ελληνικές και διεθνείς ετικέτες και θα τελειώσεις με δροσερή lemon Pie ή την αγαπημένη μας chocolate με καραμέλα, bitter chocolate, tarragon, beetroot και blood orange που αποτελεί από μόνη της μια γευστική εμπειρία. Το σίγουρο είναι ότι το ξεχωριστό spot στη νότια πλευρά της πόλης συντροφεύει τις χαρές μας και κάνει τις στιγμές μοναδικές.