To ολοκαίνουργιο Acan μαγειρεύει fusion λατινοαμερικάνικη κουζίνα στο Μοσχάτο
Μία μικρή ζούγκλα σε υποδέχεται μόλις περνάς την είσοδο
Acan, το νέο λατινοαμερικάνικο της πόλης βρίσκεται στο Μοσχάτο
Ο Acan, ο θεός του κρασιού και της χαράς, ήταν σημαντική θεότητα για τον λαό των Μάγια. Προς τιμήν του, λοιπόν, το νέο λατινοαμερικάνικο εστιατόριο της Αθήνας που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στο Μοσχάτο πήρε το όνομά του. Μία μικρή ζούγκλα σε υποδέχεται μόλις περνάς την είσοδο. Γλάστρες με φυτά, ξύλο, γήινα χρώματα και ψάθινα φωτιστικά που λούζουν τη σάλα σε ένα απαλό κίτρινο συνθέτουν έναν χώρο με minimal boho διάθεση. Θα προσέξεις αμέσως το ιδιαίτερο bar με το ψηφιδωτό στο ταβάνι, αλλά και το επιβλητικό μοναστηριακό τραπέζι.
Κι ύστερα, αφού βρεις τη δική σου θέση σε αυτόν τον εξωτικό κόσμο, την προσοχή σου θα τραβήξει ο αληθινός πρωταγωνιστής: το φαγητό. Ο σεφ Δημήτρης Γεωργιάδης έχει δημιουργήσει ένα fusion μενού με σκοπό να σε ταξιδέψει όσο πιο μακριά γίνεται – Περού, Αργεντινή, Βραζιλία, Μεξικό, οι χώρες της Λατινικής Αμερικής διακτινίζονται στο πιάτο σου.
Ο κατάλογος του Acan είναι χωρισμένος σε ενότητες (ορεκτικά, σαλάτες, tacos και κυρίως) και δίνει έμφαση στα αργεντίνικα κρέατα, διαθέτοντας επτά εκλεκτές κοπές. Μεταξύ άλλων θα δοκιμάσεις τραγανές empanadas, ένα βαθιά νόστιμο ceviche, το (ήδη best seller) taco «Tempura des gambas», αλλά και τη Nopales, μία εξωτική σαλάτα με φύλλα κάκτου. Στα «οπωσδήποτε» μπαίνουν σίγουρα το chili con carne, αλλά και το σπιτικό guacamole που σερβίρεται με τσιπς τορτίγιας και που θα σε εκπλήξει με τη φρεσκάδα του. Για το τέλος τα γλυκά (σ.σ. τέλεια τα churros) που έχει επιμεληθεί η Σαρλότ Χατζηδημητρίου είναι ακριβώς αυτό που θες μετά από ένα πλούσιο γεύμα.
Μπορείς να συνοδέψεις το φαγητό σου με κάποιο cocktail με λατινοαμερικάνικες πινελιές από την ενδιαφέρουσα cocktail list, ενώ αν το προτιμάς υπάρχουν προσεκτικά επιλεγμένες ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα. Φεύγοντας, κάνε μία δέηση στον θεό Acan για να τα φέρει όλα βολικά έτσι ώστε να επιστρέψεις σύντομα…
Αθανασίου Διάκου 24, Μοσχάτο, 212 1214626, Ώρες Λειτουργίας: καθημερινά 13.0-01.00, Fb: ACAN, Instagram: @acan_restaurant
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χαμηλόφωνα και χωρίς πολλά-πολλά ο Λουκάς Μάιλερ κάνει τα δικά του νόστιμα
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.