- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Pizza Dough: Αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα και νεοϋορκέζικη αισθητική στο Κουκάκι
Το ζυμάρι αυτής της πίτσας ωριμάζει αργά, ζυμώνεται γρήγορα κι ύστερα ψήνεται σε φούρνο από πέτρα μέχρι να σου σπάσει τη μύτη
H Pizza Dough στο Κουκάκι σερβίρει πίτσα με αισθητική Νέας Υόρκης και νοστιμιά… Νάπολης!
Έχεις φανταστεί ποτέ τον εαυτό σου να περπατάει στους δρόμους της Νέας Υόρκης και να σταματάει έξω από μία νεοϋορκέζικη πιτσαρία, για να καταβροχθίσει επί τόπου ένα αχνιστό κομμάτι πίτσα που μόλις ξεφουρνίστηκε; Αν η απάντηση είναι ένα ηχηρό «ναι!», πέρνα μία βόλτα από το Κουκάκι, εδώ που πριν από λίγους μήνες εμφανίστηκε το Pizza Dough με αισθητική Νέας Υόρκης και νοστιμιά… Νάπολης! Το ζυμάρι αυτής της πίτσας ωριμάζει αργά, ζυμώνεται γρήγορα κι ύστερα ψήνεται σε φούρνο από πέτρα μέχρι να σου σπάσει τη μύτη. Αλλά το μεγάλο μυστικό, κρύβεται στα υλικά: σάλτσα ντομάτας San Marzano, ιταλική αγελαδινή mozzarella, αυθεντικό prosciutto crudo, gorgonzola, taleggio, η παρμεζάνα που ονειρευόσουν. Στην Pizza Dough θα δοκιμάσεις την τέλεια Margherita, θα συνειδητοποιήσεις ότι είναι αδύνατον να μοιραστείς τη Famous Pepperoni και θα επιστρέψεις ξανά (και ξανά) για την αρωματική Tartufo με την ιταλική mozzarella, τα φρέσκα, άγρια μανιτάρια και την πάστα μαύρης τρούφας. Όλες οι πίτσες ακολουθούν όλα τα απαραίτητα (και πολύ αυστηρά) βήματα ώστε να μπορούν να χαρακτηριστούν «αυθεντικά ναπολιτάνικες», ύστερα σερβίρονται σε old school μιλιμιτρέ χαρτί για να τις απολαύσεις επί τόπου στα ρετρό τραπεζάκια της Δημητρακοπούλου, μαζί με cocktails από την ομάδα του Clumsies. Oh #yesidough!