23 στέκια της Αθήνας με ακαταμάχητο street food

Tuk Tuk: Από τα στενά της Μπανγκόκ στο Κουκάκι

Το αγαπημένο ταϊλανδέζικο της πόλης

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στο Tuk Tuk στο Κουκάκι θα δοκιμάσεις αυθεντικά πιάτα της Ταϊλάνδης

Tuk tuk λένε στην Ασία τα τρίτροχα μηχανοκίνητα που χρησιμεύουν ως ταξί. Στην Αθήνα όμως η μικρή αυτή, χαριτωμένη λέξη έγινε συνώνυμο με την αυθεντική ταϊλανδέζικη κουζίνα. Τοίχοι σε απαλό ροζ, χάρτινα φαναράκια και αριστουργηματικές βεντάλιες, τυχερές γάτες και ξύλινα chopsticks παντού. Μπαίνεις από την είσοδο στη Βεΐκου και σε ένα μόλις βήμα είσαι στην Μπανγκόγκ. Το λιλιπούτειο αυτό μαγαζάκι στάθηκε η αφορμή για να γνωρίσουν και να αγαπήσουν οι Αθηναίοι την ταϊλανδέζικη κουζίνα. Όλα ξεκίνησαν το 2002 όταν ο Μπάμπης, ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού, αποφάσισε να περάσει 6 μήνες στη νοτιοανατολική Ασία, ταξιδεύοντας μεταξύ Καμπότζης, Βιετνάμ, Μιανμάρ (που τότε λεγόταν Βιρμανία), Λάος και Ταϊλάνδης. Αυτό ήταν. Πυροτεχνήματα στο στομάχι του Μπάμπη και έρωτας με την πρώτη ματιά. Έμαθε τα πάντα για τις παραδοσιακές συνταγές. Έκανε σεμινάρια μαγειρικής στην Μπανγκόκ με ταϊλανδό σεφ, βρήκε παινεμένες ντόπιες μαγείρισσες να του δείξουν τα μυστικά των υλικών και σιγά-σιγά άρχισε να κατανοεί, να ξεδιαλύνει, να κάνει όλα αυτά που έμαθε δικά του μαγειρεύοντας στο Tuk tuk στο Κουκάκι. Στα λιγοστά τραπέζια του –πάντα γεμάτα– ή στον ξύλινο πάγκο μπροστά στην ανοιχτή κουζίνα θα δοκιμάσεις αυθεντικά πιάτα της Ταϊλάνδης, τόσο νόστιμα που σύντομα θα γυρίσεις για να τα δοκιμάσεις ξανά. Ο κατάλογος, όπως και στην Ταϊλάνδη, χωρίζεται σε Tom (σούπες), Yam (σαλάτες), Aahaan Wouan (μικρά πιάτα), Kaeng (πιάτα με κάρι) και Sen (noodles). Εμείς επιστρέφουμε πάντα για την Tom Ka Khai (μιας απίστευτη σούπα με κοτόπουλο, γάλα καρύδας, τρυφερό καλαμπόκι, λεμονόχορτο, φύλλα kaffir, galangal και κόλιανδρο) και το Pad Thai (noodles με λαχανικά, κοτόπουλο, χοιρινό ή γαρίδες), που είναι από τα καλύτερα που έχουμε φάει στην Αθήνα.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ