Ένα καινούργιο Mezze μόλις άνοιξε στη Μητροπόλεως
Η χαρά του μεζέ απέκτησε πόστο και στην καρδιά της Αθήνας


Το Mezze μόλις άνοιξε στη Μητροπόλεως και σερβίρει όλους τους ελληνικούς μεζέδες που αγαπάμε
Το Mezze άνοιξε στη Γλυφάδα πριν από δέκα περίπου χρόνια κι έγινε αμέσως στέκι. Για την ανέμελη ατμόσφαιρα που έφερνε στο μυαλό κυριακάτικο ραντεβού, αλλά και για τους νόστιμους, αλλιώτικους μεζέδες του. Αυτό το πληθωρικό στέκι, λοιπόν, έχει μόλις λίγες μέρες που απέκτησε πόστο και στο κέντρο, και μάλιστα στην καρδιά του. Το ολοκαίνουργιο Mezze βρήκε τη θέση του στη Μητροπόλεως κι εμείς έχουμε ακόμη μία αφορμή για μία λαχταριστή βόλτα στο Σύνταγμα.

Η σάλα του απλή και φιλόξενη έχει σχεδιαστεί από το αρχιτεκτονικό γραφείο ALDESIGN έτσι ώστε η προσοχή να πέφτει στον αληθινό πρωταγωνιστή: το φαγητό. Το Mezze ξυπνάει νωρίς (από τις 08.00), σερβίροντας καλό καφέ και τσάι, μαζί με λουκούλλειο πρωινό. Μέχρι τις 12.00 μπορείς να έρθεις για «Ελληνικό πρωινό» με αυγά, απάκι, ντοματίνια, ελιές, γραβιέρα, φέτα, κατίκι, ψητές πιπεριές και φρυγανισμένο ψωμί, για πειραγμένο «Αγγλικό πρωινό», για all time classic pancakes με γλυκό κουταλιού, αλλά και για vegan «Mini rice bowl» ή και μία πληθωρική crème brule-ρυζόγαλο.

Από τις 12.00 και μετά είναι η ώρα του μεζέ! Ο σεφ του Mezze Βασίλης Καφαλούκος εμπνευσμένος από την ελληνική παράδοση μας συστήνει ξανά τις ελληνικές γεύσεις και τον αγαπημένο μας μεζέ, μέσα από τη δική του σύγχρονη ματιά. Η ιδέα είναι να έρθεις με καλούς φίλους και να βάλετε τους μεζέδες στη μέση, για να τους μοιραστείτε κι έτσι να τους απολαύσετε περισσότερο. Θα βρεις πολλά νόστιμα ορεκτικά, πληθωρικά μαγειρευτά (όπως οι ρουστίκ χυλοπίτες ντομάτας με μοσχαράκι κοκκινιστό, σπετζερικό, πεκορίνο και λάδι τρούφας), μεγάλη ποικιλία σε φρέσκα θαλασσινά (όπως γύρος τόνου, μαρινάτο φαγκρί και καβούρι… παϊδάκι!), αλλά και τις ξακουστές σούβλες του Mezze που «φορτώνονται» με κοτόπουλο ή μοσχαράκι γάλακτος και ταΐζουν τους καλοφαγάδες της παρέας. Υπάρχει ακόμα και μια «Σεβιτσερία» που βγάζει πρωτότυπα πιάτα με την ελληνική εκδοχή του σεβίτσε, και που σίγουρα αξίζει μία δοκιμή.

Εκτός από όλους αυτούς τους σταθερούς μεζέδες του καταλόγου, υπάρχουν και αρκετά πιάτα ημέρας με πρώτες ύλες από την τοπική αγορά, αλλά και κρασιά, μπίρα, ρακί και ούζο για να συνοδέψεις το γεύμα της παρέας, όπως ακριβώς προστάζει η χαρά του μεζέ.
Μητροπόλεως 12-14, Σύνταγμα, 210 3312300, Ώρες λειτουργίας: 08.00-01.00
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το νέο μαγαζί των Εξαρχείων σερβίρει ραπ μουσική και ποιοτικό street food
Τρεις φίλοι από τη Γαλλία άνοιξαν το δικό τους κουλ στέκι στο Κουκάκι
Από τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά της πόλης
Ταΐζει και δροσίζει προσκυνητές από το 1890
Άφθαστο το αρνάκι, τέλεια και τα λαδερά του
Στη θέση του παλιού «’Ανετον», εφευρίσκει από την αρχή τη ζεστασιά του κυριακάτικου τραπεζιού
Πιάτα χορταστικά και πεντανόστιμα σε κάνουν να το ζεις το θάμα
Μια ταβέρνα που σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο στέκι σας!
Από το 1982 κρατά ζωντανή τη γαστρονομική παράδοση του νησιού
Σημείο αναφοράς για την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα
Ένα ξεχωριστό εστιατόριο στα Πετράλωνα
Σημείο αναφοράς για όσους αναζητούν ποιοτικό ελληνικό κρασί και γαστρονομικές απολαύσεις
Fried chicken με ολόφρεσκο κοτόπουλο και λαχταριστά burgers
Ένα εστιατόριο value for money και τίμιο σε όλα του
Εδώ δεν θα απολαύσετε μόνο εξαιρετικό φαγητό, αλλά θα ζήσετε και μια ζεστή, φιλόξενη ατμόσφαιρα που θα σας ταξιδέψει στην Ιταλία
Μια γαστρονομική απόλαυση, βασισμένη σε γνήσια ιταλικά υλικά
Σταθερή αξία στα Άνω Πετράλωνα
Εδώ έρχεσαι για τα καλύτερα της ελληνικής κουζίνας, φτιαγμένα με άριστες πρώτες ύλες, με μεράκι και αγάπη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.