- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Ένα καινούργιο Mezze μόλις άνοιξε στη Μητροπόλεως
Η χαρά του μεζέ απέκτησε πόστο και στην καρδιά της Αθήνας
Το Mezze μόλις άνοιξε στη Μητροπόλεως και σερβίρει όλους τους ελληνικούς μεζέδες που αγαπάμε
Το Mezze άνοιξε στη Γλυφάδα πριν από δέκα περίπου χρόνια κι έγινε αμέσως στέκι. Για την ανέμελη ατμόσφαιρα που έφερνε στο μυαλό κυριακάτικο ραντεβού, αλλά και για τους νόστιμους, αλλιώτικους μεζέδες του. Αυτό το πληθωρικό στέκι, λοιπόν, έχει μόλις λίγες μέρες που απέκτησε πόστο και στο κέντρο, και μάλιστα στην καρδιά του. Το ολοκαίνουργιο Mezze βρήκε τη θέση του στη Μητροπόλεως κι εμείς έχουμε ακόμη μία αφορμή για μία λαχταριστή βόλτα στο Σύνταγμα.
Η σάλα του απλή και φιλόξενη έχει σχεδιαστεί από το αρχιτεκτονικό γραφείο ALDESIGN έτσι ώστε η προσοχή να πέφτει στον αληθινό πρωταγωνιστή: το φαγητό. Το Mezze ξυπνάει νωρίς (από τις 08.00), σερβίροντας καλό καφέ και τσάι, μαζί με λουκούλλειο πρωινό. Μέχρι τις 12.00 μπορείς να έρθεις για «Ελληνικό πρωινό» με αυγά, απάκι, ντοματίνια, ελιές, γραβιέρα, φέτα, κατίκι, ψητές πιπεριές και φρυγανισμένο ψωμί, για πειραγμένο «Αγγλικό πρωινό», για all time classic pancakes με γλυκό κουταλιού, αλλά και για vegan «Mini rice bowl» ή και μία πληθωρική crème brule-ρυζόγαλο.
Από τις 12.00 και μετά είναι η ώρα του μεζέ! Ο σεφ του Mezze Βασίλης Καφαλούκος εμπνευσμένος από την ελληνική παράδοση μας συστήνει ξανά τις ελληνικές γεύσεις και τον αγαπημένο μας μεζέ, μέσα από τη δική του σύγχρονη ματιά. Η ιδέα είναι να έρθεις με καλούς φίλους και να βάλετε τους μεζέδες στη μέση, για να τους μοιραστείτε κι έτσι να τους απολαύσετε περισσότερο. Θα βρεις πολλά νόστιμα ορεκτικά, πληθωρικά μαγειρευτά (όπως οι ρουστίκ χυλοπίτες ντομάτας με μοσχαράκι κοκκινιστό, σπετζερικό, πεκορίνο και λάδι τρούφας), μεγάλη ποικιλία σε φρέσκα θαλασσινά (όπως γύρος τόνου, μαρινάτο φαγκρί και καβούρι… παϊδάκι!), αλλά και τις ξακουστές σούβλες του Mezze που «φορτώνονται» με κοτόπουλο ή μοσχαράκι γάλακτος και ταΐζουν τους καλοφαγάδες της παρέας. Υπάρχει ακόμα και μια «Σεβιτσερία» που βγάζει πρωτότυπα πιάτα με την ελληνική εκδοχή του σεβίτσε, και που σίγουρα αξίζει μία δοκιμή.
Εκτός από όλους αυτούς τους σταθερούς μεζέδες του καταλόγου, υπάρχουν και αρκετά πιάτα ημέρας με πρώτες ύλες από την τοπική αγορά, αλλά και κρασιά, μπίρα, ρακί και ούζο για να συνοδέψεις το γεύμα της παρέας, όπως ακριβώς προστάζει η χαρά του μεζέ.
Μητροπόλεως 12-14, Σύνταγμα, 210 3312300, Ώρες λειτουργίας: 08.00-01.00
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Πάντα με τα καλύτερης ποιότητας υλικά και πάντα με σεβασμό στη γαστρονομική παράδοση της γειτονικής μας χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.