- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Το Ακρωτήρι Boutique κρατάει χρόνια τα σκήπτρα της νυχτερινής διασκέδασης στην παραλιακή. Κι εκτός του ότι σηματοδοτεί με τα εγκαίνιά του την καλοκαιρινή σεζόν στην πόλη, φέτος ξεπέρασε τον εαυτό του και είναι στα καλύτερά του.
Με απίστευτη διακόσμηση που παίζει με τον υπέροχο φωτισμό, την πισίνα στη μέση με τη γνωστή γέφυρα πασαρέλα, «κρεμασμένο» πάνω στον Σαρωνικό, αποτελεί έναν πραγματικό ναό διασκέδασης που συνδυάζει ό,τι ζητάει η ψυχή σου για να περάσεις τις καλύτερες νύχτες σου. Οι τόνοι του ζεστού καφέ, του λευκού, του βιομηχανικού γκρίζου συνδυάζονται με flower patterns σε βαθύ σοκολατί χρώμα, καλύπτουν τοίχους, γυάλινες επιφάνειες, αλλά και το DJ Booth, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένας άλλος πλανήτης διασκέδασης.
Το φαγητό υπογράφεται από τον executive chef Christophe Clessiene, βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin Chef, γνωστό από την παρουσία του στο Ιθάκη. Οι γεύσεις του Clessiene είναι ένα αφιέρωμα στη μεσογειακή δημιουργική κουζίνα, με πρωτότυπες συνθέσεις εφαρμοσμένης υψηλής τεχνικής. Και το new arrival που θα συζητηθεί: το open air sushi bar, που προσφέρει μοναδικές γεύσεις ιαπωνικής κουζίνας. Για να δοκιμάσουμε όλη την γκάμα των φαγητών ξεκινήσαμε με τα εκλεκτά εδέσματα του sushi bar: τα maki lovers (4 California, 4 Spicy tuna, 4 Salmon-avocado, 4 Shrimps tempura), Prawn tempura in creamy chili and sesame dressing και King crab nigiri, και επειδή καμιά φορά οι λέξεις είναι λίγες, ήταν απλώς θεσπέσια. Κατόπιν των θεσπεσίων ακολούθησαν τα σούπερ «αστεράτα» πιάτα του Clessienne. Σαλάτα “Chicore” με πορτοκάλι, καρύδι, ροκφόρ και βινεγκρέτ πορτοκαλιού, σαλάτα «Ακρωτήρι», δηλαδή πράσινη σαλάτα με προσούτο, μανούρι, μανιτάρια μαρινέ, καρέ από μάνγκο, κρεμμύδι τηγανητό και βινεγκρέτ μουστάρδας, σαρδέλες μαρινέ με ελαιόλαδο, μοσχολέμονο και φινόκιο γεμιστό με ανθότυρο, κριθαράκι με σφυρίδα σε ζωμό μυδιών με ντοματίνια και κυδώνια, “côte de boeuf” από αμερικάνικο Black Angus με μιλφέιγ πατάτας και “tian” μελιτζάνας, φιλέτο πάπιας καπνιστό με κόκκινο κρεμμύδι γλασέ, πατάτα “dauphinois”, κουμ κουάτ κονφί και γλυκόξυνη σάλτσα. Κλείσαμε με τραγανό φύλλο πραλίνας φουντουκιού με σοκολάτα “guanaja” και άρωμα εσπρέσο, καραμελωμένη κρέμα «καταλάνα» με σοκολάτα γάλακτος, κανέλα και φρέσκα βατόμουρα. Μετά από κάθε πιάτο που έφτανε στο τραπέζι μας ακολουθούσαν ενθουσιώδεις εκδηλώσεις για τη γεύση του και την παρουσία του. Το Ακρωτήρι Boutique συγκαταλέγεται στα μέρη που μπορείτε να διοργανώσετε μια εκδήλωση, είτε πρόκειται για μία από τις μοναδικές στιγμές στη ζωή σας είτε για επαγγελματικό event. Ο άριστος επαγγελματισμός τους θα κάνει την εκδήλωσή σας αξέχαστη.
Αργότερα ήρθε η ώρα του club, όπου όλοι σε πλήρη ευωχία μεταφερθήκαμε σε ένα μαγικό σκηνικό κάτω από τα αστέρια-φωτιστικά, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, απολαμβάνοντας εξαιρετικές μουσικές.
ΑΚΡΩΤΗΡΙ BOUTIQUE, Βασ. Γεωργίου Β΄5, Παραλία Αγ. Κοσμά, 210 9859.147
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ιδανικό σημείο για στάση σε μια χριστουγεννιάτικη βόλτα στο κέντρο ή για ένα χαλαρό festive lunch
Ένα εστιατόριο που αποτελεί από μόνο του λόγο επίσκεψης στο νησί του Αργοσαρωνικού
Φρέσκα υλικά, αληθινή γεύση, χαμόγελα χορτασμένα
Ο νέος ιδιοκτήτης, Κωνσταντίνος Σουρτζής, συνεχίζει την ταβέρνα απευθυνόμενος και στους παλαιούς θαμώνες αλλά και σε νέο κόσμο που κατοικεί ή επισκέπτεται τα Εξάρχεια
Ολοκαίνουργιο και πολύ ενδιαφέρον, έχει όλα τα φόντα να γίνει το επόμενο στέκι σου
Αυθεντικές, ουσιαστικές προτάσεις, που θα λατρέψει κάθε καλοφαγάς
Ο σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης συνδυάζει ελληνικές πρώτες ύλες με τεχνικές και επιρροές της ιαπωνικής γαστρονομίας
Το brunch spot που κέρδισε κάθε food lover της πόλης, χάρη στον signature πύργο για δύο, που εμφανίζεται μπροστά σου σαν κάτι άκρως απολαυστικό
Μια γρήγορη στάση που μετατρέπεται σε μικρό, γιορτινό ritual για κάθε επισκέπτη
Από πρωινό και χορταστικό brunch μέχρι χαλαρό δείπνο και δημιουργικά κοκτέιλ.
Φημισμένο για τις γεύσεις, την υψηλή αισθητική και τη ζεστή φιλοξενία
Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την αλήθεια της θαλασσινής γεύσης
Παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, όπως θα τη συναντούσε κανείς σε μια καλή ταβέρνα της δεκαετίας του ’50 και του ’60
Festive menus για τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τα οποία συνοδεύονται από ζωντανή μουσική
Iδανικό και για όσους αναζητούν έναν όμορφο και καλαίσθητο χώρο για να οργανώσουν εταιρικές εκδηλώσεις, κοπές πίτας ή private events
Υψηλή γαστρονομία, αίσθηση οικείας πολυτέλειας και διάθεση party
Street food που σε απογειώνει, πρώτες ύλες κορυφής και δημιουργίες που μένουν αξέχαστες
Σε έναν κόσμο όπου όλα γίνονται γρήγορα και έτοιμα, εδώ πολλά πράγματα γίνονται από την αρχή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.