- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Το Ακρωτήρι Boutique κρατάει χρόνια τα σκήπτρα της νυχτερινής διασκέδασης στην παραλιακή. Κι εκτός του ότι σηματοδοτεί με τα εγκαίνιά του την καλοκαιρινή σεζόν στην πόλη, φέτος ξεπέρασε τον εαυτό του και είναι στα καλύτερά του.
Με απίστευτη διακόσμηση που παίζει με τον υπέροχο φωτισμό, την πισίνα στη μέση με τη γνωστή γέφυρα πασαρέλα, «κρεμασμένο» πάνω στον Σαρωνικό, αποτελεί έναν πραγματικό ναό διασκέδασης που συνδυάζει ό,τι ζητάει η ψυχή σου για να περάσεις τις καλύτερες νύχτες σου. Οι τόνοι του ζεστού καφέ, του λευκού, του βιομηχανικού γκρίζου συνδυάζονται με flower patterns σε βαθύ σοκολατί χρώμα, καλύπτουν τοίχους, γυάλινες επιφάνειες, αλλά και το DJ Booth, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένας άλλος πλανήτης διασκέδασης.
Το φαγητό υπογράφεται από τον executive chef Christophe Clessiene, βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin Chef, γνωστό από την παρουσία του στο Ιθάκη. Οι γεύσεις του Clessiene είναι ένα αφιέρωμα στη μεσογειακή δημιουργική κουζίνα, με πρωτότυπες συνθέσεις εφαρμοσμένης υψηλής τεχνικής. Και το new arrival που θα συζητηθεί: το open air sushi bar, που προσφέρει μοναδικές γεύσεις ιαπωνικής κουζίνας. Για να δοκιμάσουμε όλη την γκάμα των φαγητών ξεκινήσαμε με τα εκλεκτά εδέσματα του sushi bar: τα maki lovers (4 California, 4 Spicy tuna, 4 Salmon-avocado, 4 Shrimps tempura), Prawn tempura in creamy chili and sesame dressing και King crab nigiri, και επειδή καμιά φορά οι λέξεις είναι λίγες, ήταν απλώς θεσπέσια. Κατόπιν των θεσπεσίων ακολούθησαν τα σούπερ «αστεράτα» πιάτα του Clessienne. Σαλάτα “Chicore” με πορτοκάλι, καρύδι, ροκφόρ και βινεγκρέτ πορτοκαλιού, σαλάτα «Ακρωτήρι», δηλαδή πράσινη σαλάτα με προσούτο, μανούρι, μανιτάρια μαρινέ, καρέ από μάνγκο, κρεμμύδι τηγανητό και βινεγκρέτ μουστάρδας, σαρδέλες μαρινέ με ελαιόλαδο, μοσχολέμονο και φινόκιο γεμιστό με ανθότυρο, κριθαράκι με σφυρίδα σε ζωμό μυδιών με ντοματίνια και κυδώνια, “côte de boeuf” από αμερικάνικο Black Angus με μιλφέιγ πατάτας και “tian” μελιτζάνας, φιλέτο πάπιας καπνιστό με κόκκινο κρεμμύδι γλασέ, πατάτα “dauphinois”, κουμ κουάτ κονφί και γλυκόξυνη σάλτσα. Κλείσαμε με τραγανό φύλλο πραλίνας φουντουκιού με σοκολάτα “guanaja” και άρωμα εσπρέσο, καραμελωμένη κρέμα «καταλάνα» με σοκολάτα γάλακτος, κανέλα και φρέσκα βατόμουρα. Μετά από κάθε πιάτο που έφτανε στο τραπέζι μας ακολουθούσαν ενθουσιώδεις εκδηλώσεις για τη γεύση του και την παρουσία του. Το Ακρωτήρι Boutique συγκαταλέγεται στα μέρη που μπορείτε να διοργανώσετε μια εκδήλωση, είτε πρόκειται για μία από τις μοναδικές στιγμές στη ζωή σας είτε για επαγγελματικό event. Ο άριστος επαγγελματισμός τους θα κάνει την εκδήλωσή σας αξέχαστη.
Αργότερα ήρθε η ώρα του club, όπου όλοι σε πλήρη ευωχία μεταφερθήκαμε σε ένα μαγικό σκηνικό κάτω από τα αστέρια-φωτιστικά, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, απολαμβάνοντας εξαιρετικές μουσικές.
ΑΚΡΩΤΗΡΙ BOUTIQUE, Βασ. Γεωργίου Β΄5, Παραλία Αγ. Κοσμά, 210 9859.147
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χαμηλόφωνα και χωρίς πολλά-πολλά ο Λουκάς Μάιλερ κάνει τα δικά του νόστιμα
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.