- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Λobby, τα τέλεια burgers της Απόλλωνος
Γαστρονομικά μπιφτεκόψωμα, cocktails και αθηναϊκή ραστώνη
Το Λobby, στο ισόγειο του ξενοδοχείου Electra Metropolis είναι ένα αλλιώτικο μπεργκεράδικο
Όταν ακούς τη λέξη “Lobby” ποια είναι η πρώτη εικόνα που σου έρχεται στο μυαλό; Πιθανότατα ένας ψυχρός χώρος υποδοχής με περιστρεφόμενες γυάλινες πόρτες και μία receptionist με τα μαλλιά σε αυστηρό κότσο. Σίγουρα δεν φαντάζεσαι πληθωρικά burgers, μοσχομυριστά κεφτεδάκια και ευρηματικά cocktails, σωστά; Κι όμως αυτό ακριβώς το σκηνικό φιγουράρει στην πλαϊνή είσοδο του λαμπερού ξενοδοχείου Electra Metropolis, εδώ όπου τον τελευταίο χρόνο έχει στηθεί ένα φανταστικό burger project με την ιντριγκαδόρικη ονομασία «Λobby».
Το όνομα είναι ιδιοφυές: από τη μία φανερώνει τη σύνδεση με το ξενοδοχείο και από την άλλη αποκαλύπτει τον παιχνιδιάρικο, πιο ανεπίσημο χαρακτήρα της μικρής γευστικής γωνιάς. Το Λobby υπάρχει για εκείνες τις δύσκολες ώρες μετά το γραφείο ή ενδιάμεσα στα ψώνια, όταν θέλεις να μοιραστείς κάτι νόστιμο μαζί με φίλους, συζητώντας και τσουγκρίζοντας με (πραγματικά τέλεια) cocktails, ενώ ταυτόχρονα αφουγκράζεσαι τον παλμό της πόλης.
Διαλέγω ένα από τα εξωτερικά τραπέζια. Θέα του έχει το σταυροδρόμι της Βουλής με την Απόλλωνος και την ετερόκλητη περατζάδα του αθηναϊκού κέντρου. Ζευγάρια να περπατούν αγκαζέ, τουρίστες, παρέες που ξεσπούν σε ξαφνικά γέλια, ανθρώπους που περνούν βιαστικά μιλώντας στο κινητό. Όλοι ρίχνουν κλεφτές ματιές στα burgers που σερβίρονται στα τραπέζια του Λobby. Κι η αλήθεια είναι πως αυτά τα burgers δύσκολα ξεφεύγουν από την προσοχή σου…
To μενού στο Λobby έχει φτιαχτεί για να μοιράζεται. Δηλαδή, υπάρχουν πέντε burgers σε κανονικό μέγεθος για να τα ευχαριστηθείς μόνος σου, όμως οι περισσότερες προτάσεις αφορούν τα sliders, δηλαδή τα μικρά μπεργκεράκια που σερβίρονται σε δύο ή τρία τεμάχια, έτσι ώστε μαζί με την παρέα σου να δοκιμάσετε όσες περισσότερες γεύσεις γίνεται. Θα βρεις επίσης αρκετά ορεκτικά, πληθωρικές σαλάτες κι (επικά) γλυκά για το τέλος. Η δεύτερη παράμετρος που πρέπει να έχεις κατά νου είναι πως έχει γίνει εξαιρετική δουλειά στο pairing. Σχεδόν κάθε πιάτο του καταλόγου έχει το ταίρι του σε κάποιο cocktail από την πλούσια cocktail list, ενώ αν το προτιμάς, θα βρεις και μπίρες από ελληνικές μικροζυθοποιίες, premium ποτά και κάποιες ετικέτες κρασιών.
Για αρχή επιλέγω τα κεφτεδάκια με κιμά Black Angus που σερβίρονται με μια γλυκοκαυτερή σος και είναι απλά …άψογα! Με ωραία κρούστα, τραγανά στο εξωτερικό τους, μαλακά μέσα, πρέπει να κάνεις προσπάθεια για να τα μοιραστείς -στην πραγματικότητα θες να τα κρατήσεις μόνο για τον εαυτό σου. Το ίδιο νόστιμο είναι και το Flatbread με κερκυραϊκή κόπα, τυράκι Τήνου, άγρια μανιτάρια με άρωμα τρούφας και ντοματίνια confit. Προσπερνάμε τα ατομικά burgers (αν και σίγουρα θα επιστρέψουμε για το burger με prime Wagyu ή το Lobster Roll), για να στραφούμε στα sliders. Έτσι, στο τραπέζι μας έρχονται τα εξής: Burger με φρέσκο μπακαλιάρο μαζί με ωραία tartar σος, ντομάτα και μαρούλι, bao bun με φρέσκο crispy σολομό, ιαπωνική BBQ, μαγιονέζα kimchi και αβοκάντο, αλλά και burger προβατίνας με σάλτσα από καπνιστή ντομάτα, chutney αγγούρι και σέλερι, πιπεριές και γιαούρτι με μυρωδικά. Κάθε ένα είναι και μία συνταγή της υψηλής κουζίνας που κλείνεται μέσα σε ένα εξαίσια αφράτο βουτυρένιο ψωμάκι, έτσι που στο τέλος έχεις μια τέλεια μπουκιά γαστρονομίας.
Τα εύσημα της μεγάλης νοστιμιάς ανήκουν στον εξαιρετικό σεφ Χάρη Ζευγούλη executive chef του Electra Metropolis και την ομάδα του. Το γεγονός ότι ένας άξιος εκπρόσωπος του fine dining έχει επιμεληθεί το μενού εξηγεί γιατί αυτά τα burgers διαφέρουν. Είναι βαθιά comfort και πολύ νόστιμα, ταυτόχρονα, όμως, κρύβουν τέτοια βαθειά γνώση της μαγειρικής που άνετα θα μπορούσαν να σερβιριστούν στη σάλα ενός καλού εστιατορίου. Κι αυτό είναι κάτι που αξίζει να δοκιμάσεις.
Υ.Γ. Για το τέλος δοκίμασα την ωραιότερη μηλόπιτα που έχω φάει τελευταία και ήπια ένα (ακόμη) Gravity (με mezcal, blended bitter vermouths, espresso και vermouth με κανέλα και χουρμάδες) από την ολοκαίνουργια cocktail list. Προτείνω να κάνετε ακριβώς το ίδιο…
Απόλλωνος,& Βουλής Σύνταγμα, 2141006225, Καθημερινά 13.00-01.00, Fb: Lobby Athens, Instagram: @lobby_athens
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα πάντα στα μαγαζιά που φτιάχνει ο Ζουγανέλης είναι φτιαγμένα με αγάπη
Ιδανικό σημείο για στάση σε μια χριστουγεννιάτικη βόλτα στο κέντρο ή για ένα χαλαρό festive lunch
Ένα εστιατόριο που αποτελεί από μόνο του λόγο επίσκεψης στο νησί του Αργοσαρωνικού
Φρέσκα υλικά, αληθινή γεύση, χαμόγελα χορτασμένα
Ο νέος ιδιοκτήτης, Κωνσταντίνος Σουρτζής, συνεχίζει την ταβέρνα απευθυνόμενος και στους παλαιούς θαμώνες αλλά και σε νέο κόσμο που κατοικεί ή επισκέπτεται τα Εξάρχεια
Ολοκαίνουργιο και πολύ ενδιαφέρον, έχει όλα τα φόντα να γίνει το επόμενο στέκι σου
Αυθεντικές, ουσιαστικές προτάσεις, που θα λατρέψει κάθε καλοφαγάς
Ο σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης συνδυάζει ελληνικές πρώτες ύλες με τεχνικές και επιρροές της ιαπωνικής γαστρονομίας
Το brunch spot που κέρδισε κάθε food lover της πόλης, χάρη στον signature πύργο για δύο, που εμφανίζεται μπροστά σου σαν κάτι άκρως απολαυστικό
Μια γρήγορη στάση που μετατρέπεται σε μικρό, γιορτινό ritual για κάθε επισκέπτη
Από πρωινό και χορταστικό brunch μέχρι χαλαρό δείπνο και δημιουργικά κοκτέιλ.
Φημισμένο για τις γεύσεις, την υψηλή αισθητική και τη ζεστή φιλοξενία
Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την αλήθεια της θαλασσινής γεύσης
Παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, όπως θα τη συναντούσε κανείς σε μια καλή ταβέρνα της δεκαετίας του ’50 και του ’60
Festive menus για τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τα οποία συνοδεύονται από ζωντανή μουσική
Iδανικό και για όσους αναζητούν έναν όμορφο και καλαίσθητο χώρο για να οργανώσουν εταιρικές εκδηλώσεις, κοπές πίτας ή private events
Υψηλή γαστρονομία, αίσθηση οικείας πολυτέλειας και διάθεση party
Street food που σε απογειώνει, πρώτες ύλες κορυφής και δημιουργίες που μένουν αξέχαστες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.