Vitelli: Το καινούργιο all day στέκι φέρνει στο Παγκράτι σιτσιλιάνικο αέρα
Φαγητό και cocktails με επιρροές από τη Σικελία
![114824-667199.jpg 114824-667199.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/114824-667199.jpg)
![Vitelli Vitelli](/images/1074x600/jpg/files/2022-11-30/_m_l6930.jpg)
Το Vitelli είναι ένα νέο all day bar που μόλις άνοιξε στην πλατεία Νικολάου Πλαστήρα στο Παγκράτι
“Vitelli” ονομάζεται ένα bar στη Σικελία, που έγινε γνωστό σε όλο τον κόσμο όταν το 1971 ο Francis Ford Coppola το διάλεξε για να γυρίσει μερικές από τις πιο διάσημες σκηνές της αριστουργηματικής ταινίας του ο Νονός. Μπορεί το δικό μας αθηναϊκό Vitelli, μια που μόλις άνοιξε, να μην έχει ακόμη εντυπωσιάσει κάποιον παγκοσμίου κλάσης σκηνοθέτη, σίγουρα όμως έχει όλα τα φόντα για να το κάνει. Μόλις ένα μήνα ανοιχτό, στεγάζεται στο νεοκλασικό κτίριο της πλατείας Πλαστήρα στο Παγκράτι (εκεί που μέχρι πρόσφατα βρισκόταν το μεζεδοπωλείο «Πηνελόπη & Μνηστήρες») και ήρθε για να βάλει στα αθηναϊκά μας βράδια σιτσιλιάνικη αύρα.
![Vitelli Vitelli](/images/w734/jpg/files/2022-11-30/_m_l6824.jpg)
Τις ηλιόλουστες μέρες θα βρεις καταφύγιο στην πράσινη αυλή του με το ανοιχτό bar και τα ρομαντικά, ψάθινα φωτιστικά. Αν όμως ο καιρός δεν είναι με το μέρος σου δεν πειράζει καθόλου… Το Vitelli στο εσωτερικό του κρύβει μία πολύ ατμοσφαιρική σάλα με αναγεννησιακούς πίνακες. Πράγμα που σημαίνει ότι όσο απολαμβάνεις το ποτό σου, μπορείς να χαζέψεις έργα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, του Paolo Veronese, του Giotto, και να μεταφερθείς για λίγο στην Ιταλία της καλλιτεχνικής αναγέννησης. Αυτά μέχρι να σου αποσπάσει την προσοχή ο αληθινός πρωταγωνιστής της βραδιάς: το φαγητό.
![Vitelli Vitelli](/images/w734/jpg/files/2022-11-30/_m_l6901.jpg)
Το μενού έχει δημιουργήσει ο σεφ Γιώργος Πορφύρης και βασίζεται στη μεσογειακή κουζίνα εμπλουτίζεται με αρκετές πινελιές από Νότια Ιταλία και κυρίως Σικελία. Αξίζει να δοκιμάσεις τα Beef & Cannelloni με πέστο μαϊντανού,παρμεζάνα, λευκή σος και baby ρόκα, αλλά και τις πληθωρικές παπαρδέλες με σάλτσα ντομάτας, λευκό τυρί και παρμεζάνα που σερβίρονται σε ποσότητα ικανή να χορτάσει δύο άτομα (και τρία…). Από τον κατάλογο του brunch (σερβίρεται καθημερινές από τις 09.00 έως τις 16.00 και Σαββατοκύριακα μέχρι τις 17.00) την προσοχή σου αξίζει το Pastrami Sandwich (με ταρτάρ μοσχαριού, ντομάτα και μαρούλι), αλλά και το Open Sandwich (με απάκι, αβοκάντο, αυγό ποσέ και σάλτσα γιαουρτιού).
![Vitelli Vitelli](/images/w734/jpg/files/2022-11-30/_m_l6974.jpg)
Τα cocktails είναι άλλο μεγάλο κεφάλαιο, ένας λόγος από μόνα τους για να έρθεις ως εδώ. Ο bartender Γιάννης Ρούσσος που υπογράφει την cocktail list πάει τα signature cocktails σε άλλο επίπεδο, διανθίζοντάς τα με υλικά της Σικελίας. Έτσι, το “Fra Bolla” έχει βότκα, raspberry, lime, αλλά και… cordial tiramisu (!), ενώ το Fra Basso έχει gin με εκχύλισμα φιστικιού, μασκαρπόνε και spicy lemon bitter! Ναι… σίγουρα κάτι που αξίζει να δοκιμάσεις.
![Vitelli Vitelli](/images/w734/jpg/files/2022-11-30/_m_l6987.jpg)
Πλατεία Νικολάου Πλαστήρα 8, Παγκράτι, 210 7012070, Fb: Vitelli Athens
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.