- CITY GUIDE
- PODCAST
-
25°
Η Mastercard και ο Γαστρονόμος σε προσκαλούν σε μια «Βεγγέρα στη Σμύρνη», στο νέο τους pop-up εστιατόριο
Η απόλυτη γαστρονομική εμπειρία, για κατόχους Mastercard, στο Μουσείο Μπενάκη
Μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου, μια ανεκτίμητη γαστρονομική εμπειρία σε περιμένει στο pop-up εστιατόριο της Mastercard και του Γαστρονόμου στο Μουσείο Μπενάκη στην Πειραιώς
Κύμινο, κανέλα και γαρύφαλλο. Σουτζουκάκια, λαχανοντολμάδες και αυθεντικός σμυρναίικος μουσακάς. Η παράδοση της σμυρναίικης κουζίνας πέρασε από γενιά σε γενιά ως το σήμερα, γέμισε με τις μυρωδιές της σπίτια και ανέθρεψε παιδιά που ακόμη θυμούνται τη γεύση της. Οι περισσότεροι Έλληνες έχουν στα κιτάπια τους έστω μία παλιά οικογενειακή συνταγή, που κρατάει από τη Σμύρνη. Αλλά και το τι πραγματικά γινόταν σε εκείνα τα σμυρναίικα τραπεζώματα, μπορούμε να το φανταστούμε. Τι χοροί, τι μουσικές, τι πληθωρικά νόστιμα πιάτα πάνω σε κεντητά τραπεζομάντιλα! Πράγματι, μπορούμε να το φανταστούμε, αλλά τώρα μπορούμε και να το ζήσουμε…!
Με αφορμή την έκθεση που φιλοξενεί το Μουσείο Μπενάκη για την ιστορία της Μικράς Ασίας, η Mastercard και ο Γαστρονόμος σε συνεργασία με το Μουσείο δημιούργησαν ένα popup εστιατόριο που θα λειτουργήσει για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (από τις 29 Οκτωβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου) στο κτίριο του Μουσείου Μπενάκη της οδού Πειραιώς.
Το εστιατόριο ονομάζεται «Βεγγέρα στη Σμύρνη» και δεν πήρε τον τίτλο τυχαία. Σκοπός του δεν είναι μόνο να μας συστήσει στη σμυρναίικη γαστρονομική παράδοση και την τεράστια κληρονομιά της κουζίνας της Μικράς Ασίας, αλλά και να αναβιώσει εξ ολοκλήρου τα εμβληματικά τραπέζια της Σμύρνης. Έτσι που, όταν βρεθείτε στο εστιατόριο αυτό, η αίσθηση θα είναι σαν να ζείτε πράγματι μια γιορτή σε ένα σπίτι εκείνης της εποχής.
Φυσικά, από μία Βεγγέρα, δεν λείπει ποτέ η οικοδέσποινα. Τον ρόλο αυτό καλείται να παίξει η Νένα Ισμυρνόγλου, η γνωστή σεφ με καταγωγή από τη Σμύρνη, την Καππαδοκία και την Πόλη, η οποία έχει και την επιμέλεια του υπέροχου μενού που θα σερβίρεται στο εστιατόριο και που είναι εμπνευσμένο από αυθεντικές συνταγές Σμυρναίικων οικογενειών.
Το pop up εστιατόριο απευθύνεται σε κατόχους Mastercard και δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του σταθερού στόχου της Mastercard να προσφέρει στους κατόχους των καρτών της ανεκτίμητες εμπειρίες. Η γαστρονομία είναι μόλις μία από αυτές – πατώντας εδώ μπορείτε να τις ανακαλύψετε όλες. Εκτός από τη μαγική εμπειρία μια αυθεντικής σμυρναίικης βεγγέρας, όμως, οι κάτοχοι καρτών Mastercard μπορούν μέσα από την πλατφόρμα priceless.com να ζήσουν δύο ακόμη ανεκτίμητες εμπειρίες: ένα masterclass με τη Νένα Ισμυρνόγλου όπου θα μάθουν τα πάντα για τη σμυρναίικη κουζίνα, αλλά και μία ιδιωτική ξενάγηση στην έκθεση του Μουσείου Μπενάκη για την ιστορία της Μικράς Ασίας. Και οι δύο εμπειρίες συνδυάζονται με ένα γεύμα στο εστιατόριο «Βεγγέρα στη Σμύρνη».
Αν θέλετε, λοιπόν, να δοκιμάσετε υπέροχα πιάτα που έρχονται από μία άλλη εποχή, να ταξιδέψετε στη μνήμη του ελληνισμού της Σμύρνης μέσω της γεύσης, και να ζήσετε από πρώτο χέρι μία αυθεντική σμυρναίικη Βεγγέρα, απλώς επισκεφθείτε μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου το Μουσείο Μπενάκη στην Πειραιώς 138.
*Κρατήσεις γίνονται online στο benaki.org/smyrnirestaurant ή τηλεφωνικά στο 6981692689.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Όλα τα φαγητά ένα ταξίδι στην ευλογημένη γη της Μεσσηνίας
Η τέλεια καλοκαιρινή επιλογή για φαγητό µετά τη θάλασσα
Γεύσεις που δεν θα βρεις εύκολα αλλού και που σίγουρα θα θυµάσαι για καιρό.
«Προτεραιότητα στην ποιότητα»
Κρητικό μεράκι και προϊόντα φερμένα κατευθείαν από το νησί
Γνωστό για τις υπέροχες λιχουδιές του, έχει καθιερωθεί ως ο απόλυτος all day προορισµός στην Ηλιούπολη
Aξεπέραστη, αυθεντική, καναδέζικου στιλ πίτσα
Η new age σουβλακερί που στεγάζεται σε γνωστή μονοκατοικία του Πειραιά, οφείλει την ύπαρξή της στο μεράκι μιας παρέας Πασαλιμανιωτών, με πρώτο και καλύτερο τον Μπάμπη που «τρέχει» καθημερινά το κατάστημα
Πάνω στη θάλασσα, με τέλειο φαγητό, έξυπνα κοκτέιλ και καλοκαιρινή, νησιώτικη ατμόσφαιρα
Το νέο εστιατόριο της Αντιπάρου ανοίγει με μία νόστιμη έκπληξη
Γύρος στα κάρβουνα και άλλες ζουμερές αμαρτίες από τα χέρια του Χριστόφορου Πέσκια
Χωρίς πυροτεχνήματα εντυπωσιασμού, μόνο γεύσεις βαθιάς νοστιμιάς
Από τους σεφ του Delta στο ΚΠΙΣΝ, Γιώργο Παπαζαχαρία και Θάνο Φέσκο
Το εστιατόριο της οδού Ικτίνου, που το 2013 κατέβασε ρολά παύοντας να σερβίρει τις διάσημες πατάτες κομπλέ και το φημισμένο γεμιστό του μπιφτέκι, ξανάνοιξε!
Ένας μικρός παράδεισος στην καρδιά της πόλης
Θα βρείτε πολλά και νόστιμα, όπως τις ημίπαστες φρέσκες σαρδέλες στα ορεκτικά
Η ταράτσα του Olympias Rooftop είναι έτοιμη να σου προσφέρει μια καταπληκτική εμπειρία με θέα σε Ακρόπολη, Υμηττό και Λυκαβηττό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.