- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Η Mastercard και ο Γαστρονόμος σε προσκαλούν σε μια «Βεγγέρα στη Σμύρνη», στο νέο τους pop-up εστιατόριο
Η απόλυτη γαστρονομική εμπειρία, για κατόχους Mastercard, στο Μουσείο Μπενάκη
Μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου, μια ανεκτίμητη γαστρονομική εμπειρία σε περιμένει στο pop-up εστιατόριο της Mastercard και του Γαστρονόμου στο Μουσείο Μπενάκη στην Πειραιώς
Κύμινο, κανέλα και γαρύφαλλο. Σουτζουκάκια, λαχανοντολμάδες και αυθεντικός σμυρναίικος μουσακάς. Η παράδοση της σμυρναίικης κουζίνας πέρασε από γενιά σε γενιά ως το σήμερα, γέμισε με τις μυρωδιές της σπίτια και ανέθρεψε παιδιά που ακόμη θυμούνται τη γεύση της. Οι περισσότεροι Έλληνες έχουν στα κιτάπια τους έστω μία παλιά οικογενειακή συνταγή, που κρατάει από τη Σμύρνη. Αλλά και το τι πραγματικά γινόταν σε εκείνα τα σμυρναίικα τραπεζώματα, μπορούμε να το φανταστούμε. Τι χοροί, τι μουσικές, τι πληθωρικά νόστιμα πιάτα πάνω σε κεντητά τραπεζομάντιλα! Πράγματι, μπορούμε να το φανταστούμε, αλλά τώρα μπορούμε και να το ζήσουμε…!
Με αφορμή την έκθεση που φιλοξενεί το Μουσείο Μπενάκη για την ιστορία της Μικράς Ασίας, η Mastercard και ο Γαστρονόμος σε συνεργασία με το Μουσείο δημιούργησαν ένα popup εστιατόριο που θα λειτουργήσει για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (από τις 29 Οκτωβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου) στο κτίριο του Μουσείου Μπενάκη της οδού Πειραιώς.
Το εστιατόριο ονομάζεται «Βεγγέρα στη Σμύρνη» και δεν πήρε τον τίτλο τυχαία. Σκοπός του δεν είναι μόνο να μας συστήσει στη σμυρναίικη γαστρονομική παράδοση και την τεράστια κληρονομιά της κουζίνας της Μικράς Ασίας, αλλά και να αναβιώσει εξ ολοκλήρου τα εμβληματικά τραπέζια της Σμύρνης. Έτσι που, όταν βρεθείτε στο εστιατόριο αυτό, η αίσθηση θα είναι σαν να ζείτε πράγματι μια γιορτή σε ένα σπίτι εκείνης της εποχής.
Φυσικά, από μία Βεγγέρα, δεν λείπει ποτέ η οικοδέσποινα. Τον ρόλο αυτό καλείται να παίξει η Νένα Ισμυρνόγλου, η γνωστή σεφ με καταγωγή από τη Σμύρνη, την Καππαδοκία και την Πόλη, η οποία έχει και την επιμέλεια του υπέροχου μενού που θα σερβίρεται στο εστιατόριο και που είναι εμπνευσμένο από αυθεντικές συνταγές Σμυρναίικων οικογενειών.
Το pop up εστιατόριο απευθύνεται σε κατόχους Mastercard και δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του σταθερού στόχου της Mastercard να προσφέρει στους κατόχους των καρτών της ανεκτίμητες εμπειρίες. Η γαστρονομία είναι μόλις μία από αυτές – πατώντας εδώ μπορείτε να τις ανακαλύψετε όλες. Εκτός από τη μαγική εμπειρία μια αυθεντικής σμυρναίικης βεγγέρας, όμως, οι κάτοχοι καρτών Mastercard μπορούν μέσα από την πλατφόρμα priceless.com να ζήσουν δύο ακόμη ανεκτίμητες εμπειρίες: ένα masterclass με τη Νένα Ισμυρνόγλου όπου θα μάθουν τα πάντα για τη σμυρναίικη κουζίνα, αλλά και μία ιδιωτική ξενάγηση στην έκθεση του Μουσείου Μπενάκη για την ιστορία της Μικράς Ασίας. Και οι δύο εμπειρίες συνδυάζονται με ένα γεύμα στο εστιατόριο «Βεγγέρα στη Σμύρνη».
Αν θέλετε, λοιπόν, να δοκιμάσετε υπέροχα πιάτα που έρχονται από μία άλλη εποχή, να ταξιδέψετε στη μνήμη του ελληνισμού της Σμύρνης μέσω της γεύσης, και να ζήσετε από πρώτο χέρι μία αυθεντική σμυρναίικη Βεγγέρα, απλώς επισκεφθείτε μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου το Μουσείο Μπενάκη στην Πειραιώς 138.
*Κρατήσεις γίνονται online στο benaki.org/smyrnirestaurant ή τηλεφωνικά στο 6981692689.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.