- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Split: Κυριακάτικα πάρτι στο κέντρο με σούσι και μουσική
Το ωραίο μπαρ-ρεστοράν στο Σύνταγμα, μοιρασμένο στα δύο (για αυτό και ονομάζεται Split) οργανώνει κεφάτες μουσικές βραδιές ενώ σερβίρει ΤΟ τέλειο σούσι
Το Split στη στοά της Κολοκοτρώνη έχει ωραίο japan-asian food και κάθε Κυριακή πάρτι με μουσικές και djs
Το Split είναι μισό από δω, μισό από κει, μια και πιάνει τις δύο πλευρές μιας στοάς στην οδό Κολοκοτρώνη. Στο βάθος της στοάς, η ψυχή της παρέας Όλγα Φασόη, στήνει πολύ ζωηρά και μπιτάτα πάρτι, “dinner/sushi parties”, κάθε Κυριακή από τις 7.00 μ.μ. ως τη μία μετά τα μεσάνυχτα. Η έκφραση «μπιτάτα πάρτι» μπορεί να μην σας ενθουσιάζει, αν είστε λίγο μεγαλύτεροι του κανονικού (το οποίο ορίζεται αυθαίρετα ως το διάστημα ανάμεσα στα 25 με 45…) αλλά ελπίζουμε να σας ενθουσιάζει σε όλες τις άλλες περιστάσεις. Την Κυριακή που πήγαμε εμείς, η μουσική ήταν όντως ζωηρή, ο κόσμος κατευθυνόταν στο βάθος της στοάς χορεύοντας με κέφι, και η όλη ατμόσφαιρα ήταν γιορταστική, λες κι είμασταν ήδη στις Γιορτές κι όχι στο παραπέντε τους.
Το Split εκτός από Κυριακάτικα πάρτι, έχει και πολύ καλό φαγητό, εξωτικό αλλά κυρίως εξαιρετικό σούσι (σε λογικές τιμές, πράγμα σπάνιο για σούσι). Ο σεφ φτιάχνει ορίτζιναλ γιαπωνέζικο, σόρι για την επανάληψη αλλά ναι, σούσι, με φρέσκο σπαρταριστό ψάρι – ο ιδιοκτήτης μας διαβεβαίωσε ότι είχε ψαρέψει, λάθος, είχε αγοράσει τις γαρίδες το ίδιο πρωί από την ψαραγορά, και έλεγε αλήθεια, σχεδόν τις βλέπαμε να κολυμπάνε. Η μισή χαρά στο σούσι είναι στην εμφάνιση και εδώ τα ρολάκια είναι πανέμορφα, εκτός από πεντανόστιμα. Δυστυχώς δεν τρώω τα εντελώς πολύ ωμά, αυτά που έχουν τον κολιό από πάνω σαν περικεφαλαία (παρόλο που είναι λέει υπέροχα, ειδικά εδώ). Προτιμώ τα σεμνά California rolls, τα άλλα με το αβοκάντο, με καπνιστό σολομό ή τα Tempura shrimp roll, τα ερζάτς εντελώς ρολά με τηγανιτή γαρίδα (που όμως ήταν ολόφρεσκη λέμε!). Πολύ καλή ήταν η Crab salad, όπως και μία με θαλασσινά/ψαρικά, Sea food salad. Επειδή η κουζίνα είναι Asian Fusion εκτός από γιαπωνέζικη, πολύ καλό είναι το Chicken bao με kimchi, το Tofu & Mango Bao, και όλα τα νούντλς, τουλάχιστον αυτά που δοκιμάσαμε. Που όμως δεν θυμάμαι πώς λέγονται, πάρτε ένα στη τύχη, αποκλείεται να πέσετε έξω.
Το Split είναι φτιαγμένο για ξενύχτια: δεξιά μπαίνοντας έχει μια μεγάλη μπάρα με όλα τα κοκτέιλ του κόσμου, αριστερά ένα πιο ήσυχο, κόζι εστιατόριο, και στη μέση, στην κλειστή στοά που χωρίζει το μαγαζί στα δύο, γίνονται τα πάρτι, «με τους καλύτερους Djs και μουσικούς παραγωγούς της Αθήνας», κατά την Όλγα, από Πέμπτη μέχρι και Κυριακή. Όσο περνάει η ώρα ανεβαίνει η μουσική και η ένταση, διαλέγετε τη χρονική ζώνη που σας βολεύει ανάλογα με τα κέφια σας. Η ατμόσφαιρα είναι «lounge», ή«lounge-y», χαλαροβραδινή, με κάτι αόριστα να θυμίζει Ντουμπάι, στο οποίο δεν έχω πάει αλλά έχω δει ταινίες, είναι σα να πήγα. Το μαγαζί είναι ελαφρά πολυτελές δηλαδή, καθόλου κραυγαλέο, σκοτεινό όσο χρειάζεται και με όση λάμψη θέλεις για να γεμίσεις ένα Κυριακάτικο (ή άλλο) απογευματόβραδο.
Split sushi bar restaurant, Κολοκοτρώνη 11, 2103252060.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.