- CITY GUIDE
- PODCAST
-
30°
![42700073_562246877585728_3324353125745164288_n.jpg 42700073_562246877585728_3324353125745164288_n.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/42700073_562246877585728_3324353125745164288_n.jpg)
![77777-156840.jpg 77777-156840.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2014/10/02/77777-156840.jpg)
Το Margi Hotel είναι από μόνο του ένας υπέροχος προορισμός. Είτε για διαμονή στα πολυτελή δωμάτιά του, είτε για κάποια γαμήλια δεξίωση, είτε για φαγητό και ποτό δίπλα στην πισίνα, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αφεθείς στη μαγευτική του ατμόσφαιρα. Τις προάλλες όμως επισκέφτηκα το εστιατόριό του by the pool (που λένε και στο χωριό μου), το Malabar.
Η ατμόσφαιρα και μόνο δίνει την εντύπωση ότι βρίσκεσαι κάπου εξωτικά, ίσως στο Μαρόκο ή την Ινδία. Κάτι το όνομα και η πανέμορφη διακόσμηση, κάτι τα απαλά χρώματα και η πισίνα, είναι και τα αυτά τα αιωρούμενα αέρινα υφάσματα, που βλέπεις συνήθως στις ταινίες, τα οποία σε ταξιδεύουν σε μέρη μακρινά, μέρη μαγικά. Ειδικά αν ανήκετε στην κατηγορία που αρνείται να αποχωριστεί ακόμα το καλοκαίρι -όπως εγώ- το δείπνο κάτω από τα αστέρια και η αίσθηση ότι μπορείς ανα πάσα στιγμή να βουτήξεις στην πισίνα, θα σας ενθουσιάσουν.
Η κουζίνα σερβίρει μεσογειακές γεύσεις με έθνικ πινελιές. Μας πήρε ώρα να αποφασίσουμε τα ορεκτικά, φαινόντουσαν όλα πολύ λαχταριστά. Ιδιαίτερη εντύπωση μας έκαναν ωστόσο, τα σπαράγγια με αυγό σε κρούστα ψωμιού, jamon iberico, παρμεζάνα και coulis μαϊντανού, ενώ οι σαλάτες είναι απλές και γευστικές χωρίς υπερβολές.
Από κυρίως πιάτα, να δοκιμάσετε οπωσδήποτε το κοτόπουλο σε κρούστα prosciutto και maki από πεπόνι με ρύζι μαγειρεμένο σε γάλα καρύδας, το οποίο είναι θεϊκό. Ομολογώ ότι παρόλο που δεν είμαι φαν του σολωμού, με το συγκεκριμένο πιάτο ξε-τρε-λά-θη-κα. Ο σολωμός είναι καταπληκτικά ψημένος, ενώ τα νουντλς με λαχανικά, σόγια, μέλι και τσίλι πιπεριά που τον συνοδεύουν, δίνουν μια ιδανική γλυκόξινη γεύση. Εμείς συνοδέψαμε το φαγητό μας μ' ένα ποτήρι ροζέ κρασί, αλλά εσείς μπορείτε να πιείτε μια μάνγκο καϊπιρίνια (είπαμε, είναι ακόμα καλοκαίρι).
Τα γλυκά είναι απλά ονειρικά. Να πω για το τραγανό μιλφέιγ με παγωτό ελληνικού καφέ, για την κρεμ μπρουλέ με μυρωδικά ανανά, παγωτό malibu και καρύδα ή για την σοκολάτα; Μπάρα σοκολάτας Madeleine λεμονιού, ganache σοκολάτας και sorbet σοκολάτας σε έναν κολασμένο συνδυασμό.
Αν πάλι χειμωνιάσει απότομα και δεν προλάβετε το Malabar (το οποίο κλείνει τέλος Οκτωβρίου), μην ανησυχείτε γιατί ανοίγει το Baku. Ένας ζεστός χώρος με custom-made έπιπλα, συλλεκτικά χαλιά και εντυπωσιακά φωτιστικά, ενώ το μενού του το επιμελείται ο σεφ του Malabar, Παναγιώτης Γιακαλής.
Τέλος, ιδιαίτερη μνεία οφείλουμε να κάνουμε και στην αβίαστη ευγένεια του προσωπικού του Malabar.
The Margi Hotel/Malabar Λητούς 11, Βουλιαγμένη, 210 8929160, Κυρ.-Πεμ. 10.00μ.μ – 2.00 π.μ., Παρ.-Σαβ. 10.00μ.μ - 2.30μ.μ
INFO
Ένα από τα πιο κομψά και κοσμοπολίτικα εστιατόρια των Νοτίων Προαστίων στη διάσημη πισίνα του ξενοδοχείου The Margi.
Δες αναλυτικάΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το Domes Noruz Resort φιλοξενεί την dream team της θεσσαλονικιώτικης κουζίνας
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.