Από τις 25 Αυγούστου που άνοιξε το Λεμόνι, κάνει όλους τους περαστικούς στη Σόλωνος και Ασκληπιού γωνία, να λιγουρεύονται αυτό το καινούργιο «φρούτο». Έτσι το λιγουρευτήκαμε κι εμείς ένα βράδυ που η παρέα ήταν μεγάλη και η όρεξη μεγαλύτερη.
Το Λεμόνι μαθαίνω πως ήδη έχει ενθουσιάσει κόσμο με τα τρία καταστήματά του σε Γλυφάδα, Ρόδο και Σπέτσες, ενώ ακούγεται πως σύντομα καταφτάνει σε Περιστέρι και Αγία Παρασκευή. Τούτο εδώ το έχουν δύο νέα παιδιά, ο Γιώργος και ο Παναγιώτης συμμαθητές από το σχολείο και χρόνια κολλητοί. Μαζί τα κάνουν όλα, μαζί είπαν να ανοίξουν και το Λεμόνι, «να τρώει ο κόσμος καλά και ποιοτικά σε ένα ευχάριστο περιβάλλον, με προσιτές τιμές». Και τα κατάφεραν μια χαρά.
Την απολαυστική εκείνη βραδιά «τσιμπήσαμε» ελαφρά: Λαχματζούν, τη γνωστή παραδοσιακή ανατολίτικη λεπτή πίτα με κιμά, διάφορα λαχανικά και μυρωδικά ψημένη στο δικό τους ξυλόφουρνο, που βρίσκεται μέσα στο μαγαζί. Κεμπάπ κοτόπουλο, που συνοδεύεται από τηγανιτές πατάτες, κρεμμύδια, μαϊντανό και τη μυστική γαρνιτούρα «λεμόνι». Ποικιλία από σαλάτες (Caesar's λεμόνι -η οποία μέχρι να τραβήξω μια φωτογραφία τα παιδιά και να ξαναγυρίσω στο τραπέζι είχε εξαφανιστεί-, ταμπουλέ μούρλια, ντάκο κρητικό). Ποικιλία από ορεκτικά (χούμους, μελιτζανοσαλάτα, τυροκαυτερή). Σαλάτα Λεμόνι (μείγμα λαχανικών, πάνω σε στρώση από φύλλα ρόκας και baby σπανάκι, με σος βινεγκρέτ καρότου, φιστίκια Αιγίνης, καρυδόψιχα και κρέμα μπαλσάμικο (6,50). Τέλειο πουγκί ντονέρ (€2,90) και τη μεγάλη μου αδυναμία: το ανεπανάληπτο γιαουρτλού ντονέρ (γύρος ντονέρ, με κόκκινη πικάντικη σάλτσα πάνω σε βάση από δικό τους «πουγκί» και γιαούρτι). Ήταν ένα ποίημα, την ερμηνεία του οποίου καταλαβαίνω μόλις μου λένε ότι ο σεφ έχει καταγωγή από την Ιορδανία.
Στο τέλος ήρθε στο τραπέζι μας η αμαρτία προσωποποιημένη: Μια τεράστια πιατέλα φοβερό πολίτικο εκμέκ με παγωτό καϊμάκι, περιτριγυρισμένο από κομματάκια δροσερού καρπουζιού (από τα τελευταία της σεζόν)...Κολασμένο και αξέχαστο. Ή αξέχαστα κολασμένο.
Μαθαίνω ακόμη πως υπάρχουν και δικές τους νοστιμότατες πίτες (ξεχωρίζει η πίτα Καισαρείας με παστουρμά, ντομάτα και τυρί (€5,90) και πως αν είσαι τυχερός και μένεις στα πέριξ, το Λεμόνι έχει και delivery μέχρι τη 01.00 π. μ.
Ασκληπιού 9, 210 3635204, Ανοιχτά κάθε μέρα από τις 10.30 έως τις 12.00 που κλείνει η κουζίνα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χαμηλόφωνα και χωρίς πολλά-πολλά ο Λουκάς Μάιλερ κάνει τα δικά του νόστιμα
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.