Από τις 25 Αυγούστου που άνοιξε το Λεμόνι, κάνει όλους τους περαστικούς στη Σόλωνος και Ασκληπιού γωνία, να λιγουρεύονται αυτό το καινούργιο «φρούτο». Έτσι το λιγουρευτήκαμε κι εμείς ένα βράδυ που η παρέα ήταν μεγάλη και η όρεξη μεγαλύτερη.
Το Λεμόνι μαθαίνω πως ήδη έχει ενθουσιάσει κόσμο με τα τρία καταστήματά του σε Γλυφάδα, Ρόδο και Σπέτσες, ενώ ακούγεται πως σύντομα καταφτάνει σε Περιστέρι και Αγία Παρασκευή. Τούτο εδώ το έχουν δύο νέα παιδιά, ο Γιώργος και ο Παναγιώτης συμμαθητές από το σχολείο και χρόνια κολλητοί. Μαζί τα κάνουν όλα, μαζί είπαν να ανοίξουν και το Λεμόνι, «να τρώει ο κόσμος καλά και ποιοτικά σε ένα ευχάριστο περιβάλλον, με προσιτές τιμές». Και τα κατάφεραν μια χαρά.
Την απολαυστική εκείνη βραδιά «τσιμπήσαμε» ελαφρά: Λαχματζούν, τη γνωστή παραδοσιακή ανατολίτικη λεπτή πίτα με κιμά, διάφορα λαχανικά και μυρωδικά ψημένη στο δικό τους ξυλόφουρνο, που βρίσκεται μέσα στο μαγαζί. Κεμπάπ κοτόπουλο, που συνοδεύεται από τηγανιτές πατάτες, κρεμμύδια, μαϊντανό και τη μυστική γαρνιτούρα «λεμόνι». Ποικιλία από σαλάτες (Caesar's λεμόνι -η οποία μέχρι να τραβήξω μια φωτογραφία τα παιδιά και να ξαναγυρίσω στο τραπέζι είχε εξαφανιστεί-, ταμπουλέ μούρλια, ντάκο κρητικό). Ποικιλία από ορεκτικά (χούμους, μελιτζανοσαλάτα, τυροκαυτερή). Σαλάτα Λεμόνι (μείγμα λαχανικών, πάνω σε στρώση από φύλλα ρόκας και baby σπανάκι, με σος βινεγκρέτ καρότου, φιστίκια Αιγίνης, καρυδόψιχα και κρέμα μπαλσάμικο (6,50). Τέλειο πουγκί ντονέρ (€2,90) και τη μεγάλη μου αδυναμία: το ανεπανάληπτο γιαουρτλού ντονέρ (γύρος ντονέρ, με κόκκινη πικάντικη σάλτσα πάνω σε βάση από δικό τους «πουγκί» και γιαούρτι). Ήταν ένα ποίημα, την ερμηνεία του οποίου καταλαβαίνω μόλις μου λένε ότι ο σεφ έχει καταγωγή από την Ιορδανία.
Στο τέλος ήρθε στο τραπέζι μας η αμαρτία προσωποποιημένη: Μια τεράστια πιατέλα φοβερό πολίτικο εκμέκ με παγωτό καϊμάκι, περιτριγυρισμένο από κομματάκια δροσερού καρπουζιού (από τα τελευταία της σεζόν)...Κολασμένο και αξέχαστο. Ή αξέχαστα κολασμένο.
Μαθαίνω ακόμη πως υπάρχουν και δικές τους νοστιμότατες πίτες (ξεχωρίζει η πίτα Καισαρείας με παστουρμά, ντομάτα και τυρί (€5,90) και πως αν είσαι τυχερός και μένεις στα πέριξ, το Λεμόνι έχει και delivery μέχρι τη 01.00 π. μ.
Ασκληπιού 9, 210 3635204, Ανοιχτά κάθε μέρα από τις 10.30 έως τις 12.00 που κλείνει η κουζίνα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προσοχή τι διαβάζετε για την κουζίνα της Θεσσαλονίκης και πού σας στέλνουν για… τίμιο φαγάκι
Καλό φαγητό, μπάρα με ωραία κοκτέιλ και τέλειες μουσικές
20 χρόνια στην Ομήρου, θα βρεις πολλά περισσότερα από καλό και νόστιμο φαγητό
Στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου ανακαλύψαμε την «τέχνη του να μην κάνεις τίποτα»
Μια μικρή, εκλεπτυσμένη Ιταλία στο Κολωνάκι
Εκεί όπου χτυπά η καρδιά του μεγαλύτερου πάρτι των Ιλισίων
Πάνω στη Μικρή Πρέσπα, και τη μεθοριακή γραμμή
Και μας επιστρέφει στην κλασική Αθήνα που είχαμε ξεχάσει
Ζωντανή μουσική, καλωσόρισμα με welcome drink, ευχές και, φυσικά, ένα λαχταριστό μενού
Εδώ θα απολαύσετε πιάτα αναπάντεχα νόστιμα, που θα σας θυμίσουν κάτι από το οικογενειακό κυριακάτικο τραπέζι!
Το αγαπημένο pasta spot της Αθήνας για αυτές τις γιορτές μας παρουσιάζει την Xmas Magic
Εορταστικό γεύμα σε ένα νεοκλασικό ιστορικό κτίριο που μετρά 140 χρόνια ζωής
Εδώ θα απολαύσεις τη γιορτινή πλευρά της πόλης
Αν ψάχνετε ένα πραγματικά ξεχωριστό εστιατόριο για να αλλάξετε τον χρόνο, το Varoulko είναι ιδανικό
Οι σεφ Pino Saccheri και Αλέξανδρος Λαζούλης δημιουργούν πιάτα που απογειώνουν τη σύγχρονη ιταλική κουζίνα
Το μενού περιλαμβάνει τα καλύτερα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας με σύγχρονες πινελιές και γευστικές εκπλήξεις
Αξέχαστα ρεβεγιόν στο στέκι της Κηφισιάς
Γιορτινές γεύσεις και ζωντανή μουσική στο αγαπημένο εστιατόριο του Κολωνακίου
Σε έναν μοναδικό χώρο με απέραντη θέα στο λιμάνι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.