- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
![43861-98572.jpg 43861-98572.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/43861-98572_0.jpg)
![Tsiftis Tsiftis](/images/1074x600/jpg/files/2022-10-27/image1__7_.jpg)
Ο Tsiftis δηλώνει γαστροκουτούκι, έχει σεφ τον Σήφη Μανουσέλη και μαγειρεύει την ελληνική κουζίνα της νέας εποχής
Εκεί που αρχίζει η Μιχαλακοπούλου να ανηφορίζει για τα καλά, λίγο πιο πάνω από την πλατεία Βραζιλίας, στην πεζοδρομημένη οδό Σεβαστείας, άνοιξε μέσα στο καλοκαίρι ο Tsiftis το γαστροκουτούκι. Στην επωνυμία βάζει κι ένα + μετά το γαστροκουτούκι θέλοντας να πει πως αρκετή έμφαση δίνουν και στα κρασιά, τα αποστάγματα και τα κοκτέιλ. Εγώ πάλι, το + αλλά και ένα μεγάλο τόνο μαζί, τους τα βάζω για την ανεβασμένη διάθεση, την οργιώδη έμπνευση και τα ωραία τους χαμόγελα. Πήγα και πάνω στον μεγάλο χαλασμό –τις πρώτες μέρες που άνοιξε- αλλά και τώρα με τις δροσούλες, όλες τις φορές δεν έπεφτε καρφίτσα.
![Tsiftis Tsiftis](/images/w734/jpg/files/2022-10-27/image0__8_.jpg)
Ο Tsiftis δημιουργήθηκε από τον Σήφη Μανουσέλη, σεφ βραβευμένο και γνωστό μας από καλά αθηναϊκά εστιατόρια αλλά και από τα νησιά (Σαντορίνη, Κουφονήσια), και την ομάδα του. Τον επί χρόνια συνεργάτη του νεαρό και παθιασμένο σεφ Μπάμπη Καζάνα στην κουζίνα, τον Βάιο Κορομηλά που θα δείτε στην υποδοχή, τον Φώτη Κωτσάκη στην επιλογή των κρασιών και άλλα νεαρά παιδιά που στελεχώνουν τα πόστα της κουζίνας και της μπάρας. Η φιλοσοφία τους είναι πιάτα ελληνικά with a twist, που στηρίζονται στην εποχικότητα και την εντοπιότητα. Με λίγα λόγια, τα παιδιά θέλουν να προσφέρουν πιάτα comfort, απλά και κατανοητά, που σε όλους μας θυμίζουν κάτι παλιό κι αγαπημένο (…και που στη συνέχεια εύχονται να μας μείνουν αξέχαστα, όπως μου λένε με γέλια). Πιάτα που ποντάρουν στην άφθαστη πρώτη ύλη και στο τι δίνει η κάθε εποχή και που είναι προορισμένα να μοιράζονται με την παρέα.
![Tsiftis Tsiftis](/images/w734/jpg/files/2022-10-27/image2__6_.jpg)
Ο κατάλογος έχει γύρω στα 15 πιάτα, τα οποία συνέχεια αλλάζουν ανάλογα με το τι φρέσκο υπάρχει στην αγορά. Πρόσφατα ας πούμε, μια μέρα Τρίτη που είναι κλειστοί, τους πέτυχα στο κτήμα Ιζαμπώ στην Καλαμάτα να διαλέγουν μεσσηνιακά προϊόντα. Τα κρέατά τους έρχονται από τη Κομοτηνή, τη Λειβαδιά αλλά και από τον γνωστό Γιάννη της Καλλιδρομίου, τα τυριά από τα Επτάνησα και τις Κυκλάδες και πάει λέγοντας...
![Tsiftis Tsiftis](/images/w734/1/jpg/files/2022-10-27/image1__2_.jpg)
Προσωπικά κόλλησα στην ε-ξαι-ρε-τι-κή ταραμοσαλάτα που το «twist» της είναι μικρά κομματάκια από λεμόνι ψημένο στο αλάτι αλλά και σε κάτι καταπληκτικά buccatini (χοντρουλά μακαρόνια) άψογα βρασμένα, με τα σκορδάκια, τα κρασιά, τα μύδια και τον αχινό τους, τόσο νόστιμα και με τόσο λιχούδικη σαλτσούλα που τις έκανα τις βουτίτσες μου με το ωραίο ζυμωτό ψωμάκι του Tsiftis. Προχθές που ο καιρός είχε λίγο κρυώσει (αλλά πάλι όλοι έξω, δίπλα στα παρτέρια και τις πρασινάδες θέλαμε να κάτσουμε), δοκίμασα μια υπέροχη, πηχτή και ωραία κακαβιά, μανιτάρια φρικασέ αυγολέμονο, μαγιάτικο με κανθαρέλες, αλμύρα και αυγοτάραχο, ενώ μας ήρθε κέρασμα και μια ψητή …σιτεμένη προβατίνα από τον Ελικώνα στα ζουμιά της μαζί με κατσικίσιο δυνατό τυρί από την Εύβοια! Υπάρχουν κι άλλες νοστιμιές όπως ψάρι με χόρτα και σκορδαλιά, ροφός με καβουρδισμένο σιτάρι και μαύρες τρομπέτες (μανιτάρια), κόκορας παστιτσάδα με σιουφιχτά μακαρόνια και τυρί λαζαρέτο Ιθάκης, αλλά είπαμε όταν θα βρεθείτε εδώ, θα γευτείτε ό,τι ο Tsiftis έχει βρει φρέσκο και ωραίο στη γύρα.
![Tsiftis Tsiftis](/images/w734/jpg/files/2022-10-27/image1__6_.jpg)
Το εσωτερικό είναι φωτεινό, απλό και μοντέρνο, η κουζίνα είναι σε κοινή θέα και βλέπετε τα μαγείρια να μεγαλουργούν, τους τοίχους στολίζουν κάβες με τα ωραία τους κρασιά από Ελλάδα κυρίως αλλά και διεθνή, καθώς και αρκετά φυσικά κρασιά αν είστε φαν του νέου τρεντ. Μαθαίνω πως ετοιμάζονται να στεγάσουν με τζαμαρίες κι ένα κομμάτι στον όμορφο πεζόδρομο, στην Αθήνα είμαστε πολύ αυτοί που θέλουμε, ακόμη και τον χειμώνα, να καθόμαστε στην «ύπαιθρο». Να πάτε, το φαγητό είναι πολύ ενδιαφέρον και νόστιμο, τα παιδιά όλο και κάτι καινούργιο φτιάχνουν, η ευγένεια και τα χαμόγελα είναι αληθινά, οι τιμές απολύτως αποδεκτές σε σχέση με την πολύ καλή ποιότητα.
Μιχαλακοπούλου και Σεβαστείας, 2107754246, ανοιχτά από τις 7 το απόγευμα, κλειστά Τρίτη
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Όλα τα φαγητά ένα ταξίδι στην ευλογημένη γη της Μεσσηνίας
Η τέλεια καλοκαιρινή επιλογή για φαγητό µετά τη θάλασσα
Γεύσεις που δεν θα βρεις εύκολα αλλού και που σίγουρα θα θυµάσαι για καιρό.
«Προτεραιότητα στην ποιότητα»
Κρητικό μεράκι και προϊόντα φερμένα κατευθείαν από το νησί
Γνωστό για τις υπέροχες λιχουδιές του, έχει καθιερωθεί ως ο απόλυτος all day προορισµός στην Ηλιούπολη
Aξεπέραστη, αυθεντική, καναδέζικου στιλ πίτσα
Η new age σουβλακερί που στεγάζεται σε γνωστή μονοκατοικία του Πειραιά, οφείλει την ύπαρξή της στο μεράκι μιας παρέας Πασαλιμανιωτών, με πρώτο και καλύτερο τον Μπάμπη που «τρέχει» καθημερινά το κατάστημα
Πάνω στη θάλασσα, με τέλειο φαγητό, έξυπνα κοκτέιλ και καλοκαιρινή, νησιώτικη ατμόσφαιρα
Το νέο εστιατόριο της Αντιπάρου ανοίγει με μία νόστιμη έκπληξη
Γύρος στα κάρβουνα και άλλες ζουμερές αμαρτίες από τα χέρια του Χριστόφορου Πέσκια
Χωρίς πυροτεχνήματα εντυπωσιασμού, μόνο γεύσεις βαθιάς νοστιμιάς
Από τους σεφ του Delta στο ΚΠΙΣΝ, Γιώργο Παπαζαχαρία και Θάνο Φέσκο
Το εστιατόριο της οδού Ικτίνου, που το 2013 κατέβασε ρολά παύοντας να σερβίρει τις διάσημες πατάτες κομπλέ και το φημισμένο γεμιστό του μπιφτέκι, ξανάνοιξε!
Ένας μικρός παράδεισος στην καρδιά της πόλης
Θα βρείτε πολλά και νόστιμα, όπως τις ημίπαστες φρέσκες σαρδέλες στα ορεκτικά
Η ταράτσα του Olympias Rooftop είναι έτοιμη να σου προσφέρει μια καταπληκτική εμπειρία με θέα σε Ακρόπολη, Υμηττό και Λυκαβηττό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.