Resto

Το Alex Fresh Pasta Bar μόλις άνοιξε σε καινούργιο χώρο και οι μακαρονάδες ξαναβρήκαν το στέκι τους

Το νόστιμο στέκι για όλους εμάς που λατρεύουμε τις μακαρονάδες

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Alex Fresh Pasta Bar

Το Alex Fresh Pasta Bar δεν έχει ούτε εβδομάδα που ξανάνοιξε και σερβίρει πεντανόστιμες μακαρονάδες

Το Alex Fresh Pasta Bar με το που άνοιξε, πριν περίπου 3 χρόνια στην πλατεία Δεξαμενής στο Κολωνάκι, καθιερώθηκε αμέσως σαν ένα στέκι αλλιώτικο-από-τα-άλλα, με εξαιρετικά, χειροποίητα και a la minute ζυμαρικά. Η Άλεξ (Βασιλάτου), το κορίτσι πίσω από τη μαρκίζα, είναι μεν μόλις 28 χρονών αλλά τις έχει κάνει τις σπουδές της στην περίφημη Cordon Bleu στο Παρίσι, έχει περάσει από τις κουζίνες διάσημων εστιατορίων σε Παρίσι και Λονδίνο και σήμερα, εδώ στην Αθήνα, φιλοτεχνεί σπιτικά μακαρόνια που φτιάχνει μόνη της ακολουθώντας την παράδοση μιας μερακλούς αλλά και ενημερωμένης νοικοκυράς της Βόρειας Ιταλίας, ίσως και της Νότιας μερικές φορές. Πάντα με αγνά υλικά, σε μια μικρή κουζίνα, συνθέτει τα μακαρόνια της σε διάφορα σχήματα, κι έπειτα φτιάχνει τις σάλτσες, από παραδοσιακές μέχρι πρωτότυπες. Οι συνταγές που είναι όλες δικές της – ακόμα και τα παλαιού τύπου πιάτα, όπως π.χ. τα λινγκουίνι με σάλτσα-κιμά, παίρνουν άλλες διαστάσεις στα χέρια της.

Alex Fresh Pasta Bar

Η φρέσκια πάστα λοιπόν της Άλεξ μετακόμισε, χωρίς όμως να φύγει από το Κολωνάκι. Το νέο στέκι βρίσκεται στη Μασσαλίας είναι ζωηρό, κομψό και φωτεινό όπως η ίδια η Άλεξ (και νόστιμο όπως οι συνταγές της, εννοείται…). Μπορείτε να φάτε εκεί ή να πάρετε φαγητό πακέτο, μπορείτε ακόμα και να αγοράσετε τα φρέσκα μακαρόνια με τις σάλτσες που προτιμάτε σε βαζάκι (όπως η Κλεοπάτρα, μυστική πικάντικη σάλτσα με ντομάτα, σκόρδο, μπούκοβο ή ο Κλασικός με μοσχαρίσιο, χειροποίητο κιμά φτιαγμένο με κρεμμύδι, καρότο, ντομάτα και κόκκινο κρασί) και να τα συνθέσετε στο σπίτι σας, αν σκοπεύετε να εντυπωσιάσετε. Τέλεια και τα έτοιμα ταψιά προς ψήσιμο. Το μενού έχει ποικιλία επιλογών, με αρκετά πιάτα vegan και vegetarian και είναι όλα πολύ πρωτότυπα, π.χ. σπαγγέτι λεμονάτο με κεφτεδάκια κοτόπουλου. Πια το Alex Fresh Pasta Bar έχει γίνει μια παρέα, τόσο των «παιδιών» που το τρέχουν όσο και της πελατείας που έσκιζε με κέφι τα ζυμαρικά του τα τελευταία χρόνια καταλαμβάνοντας από νωρίς τα ελάχιστα τραπεζάκια που άπλωνε στην πλατεία Δεξαμενής.

Alex Fresh Pasta Bar

Το καινούργιο μαγαζί έχει πλάκα –  θα δείτε την επιγραφή “eat spaggeti/ to forgetti/ your regretti” – έχει επίσης δημιουργικό μενού, ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών αλλά κυρίως υπέροχα φρέσκα ζυμαρικά, σε ακόμα πιο υπέροχες συνταγές, συνδυασμούς και σάλτσες – με κιμά που προτιμούν οι πληθωρικοί, με πέστο, σιουφιχτά με γάλα καρύδας, λάιμ και σεβίτσε γαρίδας, με τετράγωνο σπαγγέτι, κρέμα παρμεζάνας, σύγκλινο Μάνης, αυγό ποσέ και crispy bacon, με τρούφα και μανιτάρια που για πολλούς είναι και το best seller.

@alex_thefreshpastabar

«AlexFreshPastaBar», Μασσαλίας 16 & Καπλανών, Κολωνάκι, 2103644142. In house or takeaway. Ανοιχτά Τρίτη με Κυριακή 14.00-22.00

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.