Είναι ανοιχτό σχεδόν ένα χρόνο, αλλά μοιάζει να ήταν εδώ από πάντα. Αυτός ήταν και ο στόχος του Γιώργου Δουδέση που ήθελε να φτιάξει «ένα ταλαιπωρημένο μαγαζί που να νιώθεις σαν να έχει περάσει πολύς καιρός από πάνω του». Το G μοιάζει βγαλμένο λες από νεοϋορκέζικο δρόμο – έχει μοντέρνα industrial διακόσμηση σε επιμέλεια του ίδιου του Δουδέση, που συνεργάστηκε με τον αρχιτέκτονα Eddie Roberts. Είναι ανοιχτό από τις 9 το πρωί μέχρι αργά. Η κρύα κουζίνα του είναι πραγματικά καταπληκτική: εκτός από υπέροχες σαλάτες εδώ θα βρεις μεγάλη ποικιλία σε σάντουιτς (φανταστικό αυτό με σολομό και wasabi), ταρτάρ μοσχαριού, σολομού και τόνου και τάπας, όλα σε προσιτές τιμές, ενώ κάθε Κυριακή σερβίρει brunch με αβγά ποσέ, ομελέτες, scrambled eggs και σούπες.
Το G διαθέτει μεγάλη ποικιλία κρασιών από €5, όπου μπορείς να τα συνοδέψεις με μια ποικιλία τυριών ή αλλαντικών. Φτιάχνει μερικά από τα αγαπημένα μας αθηναϊκά κοκτέιλ με €10, 12, 15 (υπέροχα το Diesel, το Zombie, η βραζιλιάνικη καϊπιρίνια και το Bloody Maria με τεκίλα και καυτερές πιπεριές) και διαθέτει μια πολύ δυνατή ομάδα παιδιών που εργάζονται: ευγενικά, στιλάτα και με ισχυρές δόσεις ροκιάς. Βουκουρεστίου 39 & Τσακάλωφ, 210 3629086, www.gcafebar.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χαμηλόφωνα και χωρίς πολλά-πολλά ο Λουκάς Μάιλερ κάνει τα δικά του νόστιμα
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.